fbpx
Oc RS 245 1

„Best Cars 2017”: negyedszer is az élen a ŠKODA Octavia

|

A ŠKODA Octavia ismét a dobogó legfelső fokán a kompakt kategóriás import járművek között. A döntést ezúttal is az “Auto, Motor Und Sport” autós szaklap olvasói hozták meg, akik a “Best Cars” szavazáson dönthettek a legjobbakról. Ez sorozatban a negyedik alkalom, hogy a márka legsikeresebb modellje ezen a szavazáson maga mögé utasítja a versenytársakat. Az átdolgozott formatervvel, vonzó felszereltséggel és műszaki újdonságokkal felszerelt megújult Octavia márciustól érhető el a ŠKODA márkakereskedésekben.

ŠKODA Octavia

2016-ban a ŠKODA több, mint 436 000 Octavia modellt adott át ügyfeleinek világszerte. Ezek közül több, mint 58 000 Octavia Németországban került kiszállításra. A kompakt modell így a Német Szövetségi Közlekedési Felügyelet (KBA) üzembehelyezési statisztikája alapján bekerült a legjobb 10 modell közé, és megszerezte a legsikeresebb import autó címet Németországban.

A ŠKODA továbbra is a siker útján halad, amelynek következő lépése 2017. első felében a megújult ŠKODA Octavia márkakereskedői megjelenése. A márka legsikeresebb modellje teljesen megújult, átdolgozott első és hátsó kialakításával és vonzó felszereltségek egész sorával hódít. Ilyenek például a teljes egészében LED technikájú fényszórók, a legkorszerűbb vezetői segédrendszerek illetve az Infotainment és összekapcsolhatósági megoldások széles skálája.

A ŠKODA új SUV modellje, a Kodiaq után a megújult Octavia a második modell a cseh gyártó kínálatában, amely alapfelszereltségként tartalmazza a Care Connect online szolgáltatást. A ŠKODA Octavia Scout és a ŠKODA Octavia RS kivitelek szintén profitálnak a modellsorozat frissítéséből. Az Octavia RS 169 kW (230 LE) teljesítményű motorja 250 km/óra sebességre képes gyorsítani az autót, amellyel a megújult Octavia a cseh autógyártó történetének leggyorsabb sorozatgyártású modellje.

Az idei évben az elismert autós magazin, az “Auto, Motor Und Sport” olvasói 41. alkalommal döntöttek a legjobbakról a “Best Cars” szavazás során. Tizenegy kategóriában összesen 378 modellre adhatták le szavazataikat, a ŠKODA Octavia pedig a kompakt kategóriás import autó között a szavazatok 17,5 százalékával szerezte meg az első helyet. Ez sorozatban már a negyedik alkalom, hogy a márka sikermodellje a “Best Cars” szavazáson diadalmaskodik.

Lehengerlő siker az “Év cégautója 2021” díjátadóján

Lehengerlő siker az “Év cégautója 2021” díjátadóján

A ŠKODA AUTO nem kevesebb, mint hét első helyet szerzett az "Év cégautója 2021" díjátadón, és ezzel az eddigi legnagyobb sikert aratta a német "Firmenauto" szaklap által szervezett, elismert szakértői szavazáson. Korábbi cikkeinkA ŠKODA OCTAVIA (kompakt osztály), a...

bővebben
60 éves az OCTAVIA

60 éves az OCTAVIA

Ha megkérünk valakit, hogy mondjon egy ŠKODA modellt, szinte biztos, hogy az Octaviát említi majd. Nem véletlenül, hiszen ez a név összeforrt a márkával.   Az első ŠKODA OCTAVIA 1959 januárjában látta meg a napvilágot. Az „Octavia” latinul azt  jelenti „nyolcadik”. A...

bővebben
Mi történik, ha vízbe hajtok az autómmal?

Mi történik, ha vízbe hajtok az autómmal?

Özönvíz, jégeső. Az elmúlt napok időjárása nyomán sorra alakultak ki az utakon hatalmas és mély vízfoltok, amelyek miatt jogosan merül fel mindenkiben a kérdés: át merjek hajtani rajtuk? Korábbi cikkeinkNos, a válasz mindenekelőtt az, hogy ha megoldható inkább ne...

bővebben

FIGYELEM! Ez a posztunk ekkor frissült utoljára: 2018-01-01 . A benne szereplő Információk már érvényüket veszthették.

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!