fbpx
skoda fabia clever

ŠKODA Fabia Clever 1.0 teszt – Totalcar

|

A háromhengeres ŠKODA Fabia. Vele kapcsolatban hasított belém: mi lehet a cél? Újabb kalapos škodás réteg kinevelése? Aljas nyereségvágy? Ezer köbcentis (nem turbós) motor egy négyméteres autóba? Már a korábbi 1,2-es HTP is a könnyen gyűlölhető kategória volt, mi lesz most?! Ennél nincs lejjebb, gondoltam, és belevetettem magam a fabiázás mocsarába, az ezres ŠKODA Fabia Clever modellbe.

ŠKODA Fabia

Tévedtem. Hogy mást ne mondjak, van lejjebb, hiszen a ŠKODA Fabia árlistáin szerepel egy 60 lóerős modell is, bő 2,7 millióért, de akik képtelenek a klíma luxusa nélkül élni, azok is megússzák hárommillió alatt. Ehhez képest a mi tesztautónk egy lóerőgyár a maga 75-ével, de az autó közel egy tonna, ha pedig beül egy 45 kilónál nehezebb ember, több is.

Imádom az alapmotoros autókat, ne feledjük, egy egyhatos Avensis ex-tulajdonosa vagyok. Ennek ellenére féltem az Up/Citigo miniautók motorjától; korábban 1,2 liter volt a minimum a ŠKODA Fabia házatáján. Gyűlöltem a hangját és a kelletlenségét, még az erősebb HTP (“High Torque Perfomance” = nagy nyomaték teljesítmény 🙂 is borzalmas volt. Igaz, az ember hozzáállását nagyban tudja befolyásolni, muszáj-e ilyennel közlekednie, vagy maga választotta a kereskedésben egy sóhajjal, hogy anyukám, piacra meg misére menni jó lesz.

A tesztautó nemcsak motor szempontjából volt izgalmas, ez ugyanis a ŠKODA Fabia Clever kivitel, és el kell ismernem, a múltkori Active erősen autókölcsönzős jellegű belseje után megváltás egy ilyen, bőrös kormánnyal, érintőképernyős rádióval, tolatóradarral, ülésfűtéssel. Valahogy a bele is sokkal szebb, a műszerfali betétről ránézésre nem is látszik, hogy nem szálcsiszolt fém, hanem szálcsiszolt műanyag, meg kell tapizni.

Tovább a teszt többi részéhez a Totalcar.hu-ra!

Báránybőrbe bújt farkas

Báránybőrbe bújt farkas

Ha akarod elegánsan vonul veled, mint egy luxuslimuzin, de ha kiengednéd a gőzt, rögtön partnerre találsz benne. A megújult SUPERB-bet rögtön a legerősebb változatban, a legmagasabb felszereltséggel tettük próbára. A modellciklus feléhez érve a ŠKODA bemutatta a...

bővebben
60 éves az OCTAVIA

60 éves az OCTAVIA

Ha megkérünk valakit, hogy mondjon egy ŠKODA modellt, szinte biztos, hogy az Octaviát említi majd. Nem véletlenül, hiszen ez a név összeforrt a márkával.   Az első ŠKODA OCTAVIA 1959 januárjában látta meg a napvilágot. Az „Octavia” latinul azt  jelenti „nyolcadik”. A...

bővebben

FIGYELEM! Ez a posztunk ekkor frissült utoljára: 2017-05-15 . A benne szereplő Információk már érvényüket veszthették.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!