fbpx
Ra MC 0003

ŠKODA RAPID és a RAPID SPACEBACK 2017.

Számos újdonsággal teszi még vonzóbbá a ŠKODA a családok elegáns és kedvező árfekvésű kedvencét, azaz a ŠKODA RAPID és a ŠKODA RAPID SPACEBACK modelljeit. A még nagyobb biztonságról új világításrendszerek gondoskodnak. Az utasok a WLAN-hotspot révén folyamatos internet-kapcsolatot élvezhetnek. A motorkínálat újdonságai a háromhengeres 1.0 TSI erőforrások, amelyek egyszerre takarékosak, tiszta üzeműek és dinamikusak. A felfrissített modellek a Genfi Autószalon (2017. március 7-19.) alkalmával jelennek meg első ízben a nagyközönség előtt.

A ŠKODA FABIA és a ŠKODA OCTAVIA közé pozícionált ŠKODA RAPID és ŠKODA RAPID SPACEBACK az alsó középkategória modelljeként a bőséges térkínálat mércéjéül szolgálhat közvetlen vetélytársai körében. A két, kívül egyaránt kompakt, míg belül különösen tágas ŠKODA széles körű modellfrissítést követően mutatkozik be.

Új dizájn elöl és hátul

Külső változásai elsősorban a ŠKODA RAPID elején feltűnőek. Lökhárítója új tervezésű alsó részén átdolgozott ködlámpák tűnnek fel. E világítóegységeket karcsú krómozott díszléc köti össze (a Style felszereltségi szinttől), még szélesebb hatást kölcsönözve az orr számára. A far a sötétített, s a márkára jellemző C-alakzatot formáló hátsó lámpatestek révén kelt még sportosabb benyomást. A megújult ŠKODA RAPID SPACEBACK külső ismertetőjegye mindezeken túl az üvegborítású csomagtér ajtó. A jól ismert, nagyméretű és magasra nyíló csomagtérajtó könnyű pakolást tesz lehetővé. Mindkét modellváltozat oldalnézetét a hosszú tengelytáv, a kupékat idéző körvonalak és a különleges fény-árnyék játékot keltő, erőteljes tornádóvonal határozza meg.

A könnyűfém keréktárcsák kínálatában több új dizájn is szerepel: a 16″-os EVORA és a VIGO könnyűfém keréktárcsa, valamint a TRIUS és TORINO könnyűfém keréktárcsa 17 col peremátmérővel.

ŠKODA Rapid

„Mindkét modellváltozat oldalnézetét a hosszú tengelytáv, a kupékat idéző körvonalak és a különleges fény-árnyék játékot keltő, erőteljes tornádóvonal határozza meg.”

Új, intelligens világítás

A megújult ŠKODA RAPID és a ŠKODA RAPID SPACEBACK fényszórói immár az energiatakarékos Bi-Xenon technikával működnek. A nappali menetfény extrafelszereltségként LED-kivitelben is készülhet. Ebben az esetben a LED-egység látja el az irányjelző feladatát is. A fényszórók így olyan harmonikus egységet alkotnak, amelyek egyéni arculatot kölcsönöznek a ŠKODA alsó-középkategóriájú modelljei számára, mindenkor egyértelműen felismerhetővé téve őket. A kínálatot a fényszóró-asszisztens (Light Assist) teszi teljessé, amely már a gyújtás bekapcsolásakor aktiválja a nappali menetfényt. Ezt követően érzékelője folyamatosan figyeli a jármű körüli fényviszonyokat, igény szerint automatikusan kapcsolja be és ki a világítást, szürkületben vagy alagutakon áthajtáskor egyaránt. A hazavezető fény (Coming Home and Leaving Home) meghatározott ideig megvilágítja az autó környezetét, így gondoskodik a vezető és utasai biztonságos be- és kiszállásáról.

A távolságifény-asszisztens mindenkor az út lehető legoptimálisabb megvilágítását teszi lehetővé. Sötétben 60 kilométer/órás tempótól a rendszer érzékelője időben felismeri a szemből érkező (1000 méterig) és az elöl haladó járműveket (400 méterig) és szükség szerint tompítja a világítást.

A térkínálat mércéje

A megújult ŠKODA RAPID és a ŠKODA RAPID SPACEBACK utasterében is számos dizájn-fejlesztést sorakoztat fel. Elsőként mindjárt a négy ajtó új dekorbetétjei tűnnek fel, de a légbefúvó nyílásokat, a műszerfal dekorbetétjeit (az Ambition felszereltségi szinttől), a körműszereket, valamint a Climatic klímaberendezés kezelőpaneljét is átdolgozták a tervezők.

A kompakt külső méretek és az ehhez képest igen tágas utastér különösen a családok körében avatják népszerűvé a ŠKODA RAPID (hosszúság 4,48, szélesség 1,71, magasság 1,46 méter) és a ŠKODA RAPID SPACEBACK (hosszúság 4,30, szélesség 1,71, magasság 1,46 méter) modelleket, amelyekben akár öt személy is kényelmes utazhat.

ŠKODA Rapid

A ŠKODA Rapid hátsó fejtere bőséges 972 milliméter (ŠKODA Rapid SPACEBACK: 980 milliméter) a térdmagasságban mérhető hátsó lábtér pedig mindkét modellben 65 milliméter. 550 literes térfogatával a ŠKODA Rapid csomagtartója (ŠKODA RAPID SPACEBACK: 415 liter) mércéül szolgál vetélytársai körében.

ŠKODA Connect – WLAN-hotspot és segítség gombnyomásra

A felfrissített ŠKODA RAPID és ŠKODA RAPID SPACEBACK utasai a WLAN-kapcsolat révén folyamatos internet-hozzáférést élvezhetnek. A ŠKODA Connect új kínálata az Infotainment Online és a Care Connect szolgáltatásokból áll. Az Infotainment Online portfolió egyik különlegessége az online közlekedési információk (Online Traffic Information), amely valós időben jelzi a kiválasztott útvonal forgalomterhelését és torlódást érzékelve kerülő útvonalat is ajánl. A további szolgáltatások között szerepel egyebek mellett az üzemanyagtöltő-állomások listája (üzemanyagárakkal), a parkolási információk, illetve a hírek és az időjárás is.

A Care Connect szolgáltatások számos helyzetben segíthetik vezetőt és minden felszereltségi szinthez elérhetők. Az adatforgalom ez esetben beépített SIM-kártyán keresztül zajlik. A kínálat része az automatikus vészhívás (Emergency Call) is, amely balesetet követően önműködően kapcsolatba lép a segélyközponttal, , de manuálisan is kezelhető.

A Care Connect szolgáltatások közé tartozik a műszaki segélyhívás (Breakdown Call), amellyel meghibásodás esetén hívható segítség, illetve megválaszolhatók a járműtechnikával kapcsolatban felmerült kérdések. A proaktív szerviz (Proactive Service) segítségével a műhely számára releváns járműadatok még a szervizidőpontot megelőzően a ŠKODA márkaszervizbe továbbíthatók. A ŠKODA Connect App segítségével a vezető a távolból kérheti le okostelefonjára a ŠKODA RAPID és a ŠKODA RAPID SPACEBACK bizonyos állapotjelzőit, egyebek mellett az ajtók, az ablakok zárt állapotára vagy éppen az üzemanyagszintre vonatkozóan. Mindezeken túl a kiválasztott navigációs célok és útvonalak egyszerűen továbbíthatók az autó rendszerére, s az okostelefonra az autó pillanatnyi parkolási pozíciója is lehívható.

A ŠKODA RAPID és a ŠKODA RAPID SPACEBACK hang- és navigációs rendszerei már a modulrendszerű infotainment-koncepció második generációjának tagjai. Széria- vagy extrafelszerelésként immár olyan technikák állnak rendelkezésre, mint a ŠKODA surround-hangrendszer, a Bluetooth-telefonkihangosító és USB-aljzat.

Elkezdődött a megújult Octavia gyártása

Elkezdődött a megújult Octavia gyártása

A Škoda Auto megkezdte a felfrissített Octavia sorozatgyártását a Mladá Boleslav-i fő üzemében. A márka bestsellerének felfrissített negyedik generációja többek között áttervezett hűtőrácsot, új, második generációs LED mátrix fényszórókat és a ChatGPT integrációját...

bővebben
60 éves az OCTAVIA

60 éves az OCTAVIA

Ha megkérünk valakit, hogy mondjon egy ŠKODA modellt, szinte biztos, hogy az Octaviát említi majd. Nem véletlenül, hiszen ez a név összeforrt a márkával.   Az első ŠKODA OCTAVIA 1959 januárjában látta meg a napvilágot. Az „Octavia” latinul azt  jelenti „nyolcadik”. A...

bővebben
GO, FABIA GO!

GO, FABIA GO!

Motorizáltságát és árát tekintve a FABIA GO a negyedik generációs FABIA alapkivitele, felszereltségét tekintve viszont nem. Az ellentmondás oka a magyar ŠKODA importőr által kínált limitált modell.  Korábbi cikkeinkRitkán kerül be az autóimportőrök tesztparkjába...

bővebben

FIGYELEM! Ez a posztunk ekkor frissült utoljára: 2018-01-01 . A benne szereplő Információk már érvényüket veszthették.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!