fbpx
Ra MC 0003

ŠKODA RAPID és a RAPID SPACEBACK 2017.

Számos újdonsággal teszi még vonzóbbá a ŠKODA a családok elegáns és kedvező árfekvésű kedvencét, azaz a ŠKODA RAPID és a ŠKODA RAPID SPACEBACK modelljeit. A még nagyobb biztonságról új világításrendszerek gondoskodnak. Az utasok a WLAN-hotspot révén folyamatos internet-kapcsolatot élvezhetnek. A motorkínálat újdonságai a háromhengeres 1.0 TSI erőforrások, amelyek egyszerre takarékosak, tiszta üzeműek és dinamikusak. A felfrissített modellek a Genfi Autószalon (2017. március 7-19.) alkalmával jelennek meg első ízben a nagyközönség előtt.

A ŠKODA FABIA és a ŠKODA OCTAVIA közé pozícionált ŠKODA RAPID és ŠKODA RAPID SPACEBACK az alsó középkategória modelljeként a bőséges térkínálat mércéjéül szolgálhat közvetlen vetélytársai körében. A két, kívül egyaránt kompakt, míg belül különösen tágas ŠKODA széles körű modellfrissítést követően mutatkozik be.

Új dizájn elöl és hátul

Külső változásai elsősorban a ŠKODA RAPID elején feltűnőek. Lökhárítója új tervezésű alsó részén átdolgozott ködlámpák tűnnek fel. E világítóegységeket karcsú krómozott díszléc köti össze (a Style felszereltségi szinttől), még szélesebb hatást kölcsönözve az orr számára. A far a sötétített, s a márkára jellemző C-alakzatot formáló hátsó lámpatestek révén kelt még sportosabb benyomást. A megújult ŠKODA RAPID SPACEBACK külső ismertetőjegye mindezeken túl az üvegborítású csomagtér ajtó. A jól ismert, nagyméretű és magasra nyíló csomagtérajtó könnyű pakolást tesz lehetővé. Mindkét modellváltozat oldalnézetét a hosszú tengelytáv, a kupékat idéző körvonalak és a különleges fény-árnyék játékot keltő, erőteljes tornádóvonal határozza meg.

A könnyűfém keréktárcsák kínálatában több új dizájn is szerepel: a 16″-os EVORA és a VIGO könnyűfém keréktárcsa, valamint a TRIUS és TORINO könnyűfém keréktárcsa 17 col peremátmérővel.

ŠKODA Rapid

“Mindkét modellváltozat oldalnézetét a hosszú tengelytáv, a kupékat idéző körvonalak és a különleges fény-árnyék játékot keltő, erőteljes tornádóvonal határozza meg.”

Új, intelligens világítás

A megújult ŠKODA RAPID és a ŠKODA RAPID SPACEBACK fényszórói immár az energiatakarékos Bi-Xenon technikával működnek. A nappali menetfény extrafelszereltségként LED-kivitelben is készülhet. Ebben az esetben a LED-egység látja el az irányjelző feladatát is. A fényszórók így olyan harmonikus egységet alkotnak, amelyek egyéni arculatot kölcsönöznek a ŠKODA alsó-középkategóriájú modelljei számára, mindenkor egyértelműen felismerhetővé téve őket. A kínálatot a fényszóró-asszisztens (Light Assist) teszi teljessé, amely már a gyújtás bekapcsolásakor aktiválja a nappali menetfényt. Ezt követően érzékelője folyamatosan figyeli a jármű körüli fényviszonyokat, igény szerint automatikusan kapcsolja be és ki a világítást, szürkületben vagy alagutakon áthajtáskor egyaránt. A hazavezető fény (Coming Home and Leaving Home) meghatározott ideig megvilágítja az autó környezetét, így gondoskodik a vezető és utasai biztonságos be- és kiszállásáról.

A távolságifény-asszisztens mindenkor az út lehető legoptimálisabb megvilágítását teszi lehetővé. Sötétben 60 kilométer/órás tempótól a rendszer érzékelője időben felismeri a szemből érkező (1000 méterig) és az elöl haladó járműveket (400 méterig) és szükség szerint tompítja a világítást.

A térkínálat mércéje

A megújult ŠKODA RAPID és a ŠKODA RAPID SPACEBACK utasterében is számos dizájn-fejlesztést sorakoztat fel. Elsőként mindjárt a négy ajtó új dekorbetétjei tűnnek fel, de a légbefúvó nyílásokat, a műszerfal dekorbetétjeit (az Ambition felszereltségi szinttől), a körműszereket, valamint a Climatic klímaberendezés kezelőpaneljét is átdolgozták a tervezők.

A kompakt külső méretek és az ehhez képest igen tágas utastér különösen a családok körében avatják népszerűvé a ŠKODA RAPID (hosszúság 4,48, szélesség 1,71, magasság 1,46 méter) és a ŠKODA RAPID SPACEBACK (hosszúság 4,30, szélesség 1,71, magasság 1,46 méter) modelleket, amelyekben akár öt személy is kényelmes utazhat.

ŠKODA Rapid

A ŠKODA Rapid hátsó fejtere bőséges 972 milliméter (ŠKODA Rapid SPACEBACK: 980 milliméter) a térdmagasságban mérhető hátsó lábtér pedig mindkét modellben 65 milliméter. 550 literes térfogatával a ŠKODA Rapid csomagtartója (ŠKODA RAPID SPACEBACK: 415 liter) mércéül szolgál vetélytársai körében.

ŠKODA Connect – WLAN-hotspot és segítség gombnyomásra

A felfrissített ŠKODA RAPID és ŠKODA RAPID SPACEBACK utasai a WLAN-kapcsolat révén folyamatos internet-hozzáférést élvezhetnek. A ŠKODA Connect új kínálata az Infotainment Online és a Care Connect szolgáltatásokból áll. Az Infotainment Online portfolió egyik különlegessége az online közlekedési információk (Online Traffic Information), amely valós időben jelzi a kiválasztott útvonal forgalomterhelését és torlódást érzékelve kerülő útvonalat is ajánl. A további szolgáltatások között szerepel egyebek mellett az üzemanyagtöltő-állomások listája (üzemanyagárakkal), a parkolási információk, illetve a hírek és az időjárás is.

A Care Connect szolgáltatások számos helyzetben segíthetik vezetőt és minden felszereltségi szinthez elérhetők. Az adatforgalom ez esetben beépített SIM-kártyán keresztül zajlik. A kínálat része az automatikus vészhívás (Emergency Call) is, amely balesetet követően önműködően kapcsolatba lép a segélyközponttal, , de manuálisan is kezelhető.

A Care Connect szolgáltatások közé tartozik a műszaki segélyhívás (Breakdown Call), amellyel meghibásodás esetén hívható segítség, illetve megválaszolhatók a járműtechnikával kapcsolatban felmerült kérdések. A proaktív szerviz (Proactive Service) segítségével a műhely számára releváns járműadatok még a szervizidőpontot megelőzően a ŠKODA márkaszervizbe továbbíthatók. A ŠKODA Connect App segítségével a vezető a távolból kérheti le okostelefonjára a ŠKODA RAPID és a ŠKODA RAPID SPACEBACK bizonyos állapotjelzőit, egyebek mellett az ajtók, az ablakok zárt állapotára vagy éppen az üzemanyagszintre vonatkozóan. Mindezeken túl a kiválasztott navigációs célok és útvonalak egyszerűen továbbíthatók az autó rendszerére, s az okostelefonra az autó pillanatnyi parkolási pozíciója is lehívható.

A ŠKODA RAPID és a ŠKODA RAPID SPACEBACK hang- és navigációs rendszerei már a modulrendszerű infotainment-koncepció második generációjának tagjai. Széria- vagy extrafelszerelésként immár olyan technikák állnak rendelkezésre, mint a ŠKODA surround-hangrendszer, a Bluetooth-telefonkihangosító és USB-aljzat.

Lehengerlő siker az “Év cégautója 2021” díjátadóján

Lehengerlő siker az “Év cégautója 2021” díjátadóján

A ŠKODA AUTO nem kevesebb, mint hét első helyet szerzett az "Év cégautója 2021" díjátadón, és ezzel az eddigi legnagyobb sikert aratta a német "Firmenauto" szaklap által szervezett, elismert szakértői szavazáson. Korábbi cikkeinkA ŠKODA OCTAVIA (kompakt osztály), a...

bővebben
60 éves az OCTAVIA

60 éves az OCTAVIA

Ha megkérünk valakit, hogy mondjon egy ŠKODA modellt, szinte biztos, hogy az Octaviát említi majd. Nem véletlenül, hiszen ez a név összeforrt a márkával.   Az első ŠKODA OCTAVIA 1959 januárjában látta meg a napvilágot. Az „Octavia” latinul azt  jelenti „nyolcadik”. A...

bővebben
Kémfotókon az új FABIA

Kémfotókon az új FABIA

Idén két teljesen új ŠKODA modell mutatkozik be. Az egyik az ENYAQ iV kupé változata, a másik a képeken is látható új FABIA.Míg az előbbi az már ismert ENYAQ iV műszaki alapjait használja majd, csupán karosszéria vonala lesz újdonság, addig az új FABIA az alapoktól...

bővebben

FIGYELEM! Ez a posztunk ekkor frissült utoljára: 2018-01-01 . A benne szereplő Információk már érvényüket veszthették.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!