fbpx
Škoda Karoq

Gyári kémfotókon a ŠKODA Karoq

Zsugorított Kodiaq. Azon szerencsések, akik már látták a Škoda  legújabb modelljét, a Škoda Karoq -ot, a leginkább így jellemezték a külsejét. Május 18-án mindenki megtudhatja, hogy igazuk van-e? 

A ŠKODA szinte már menetrendszerűen nyilvánosságra hozta legújabb modelljének, a ŠKODA Karoq -nak a gyári kémfotóit. És ennek kapcsán sok egyéb dolgot is elárultak az újdonságról.

Így már ismerhetjük a hosszát (4382 mm), a szélességét (1841 mm),  a magassága pedig 1605 mm. A tengelytáv a hajtásképlettől függ: az alapverzió 2638 mm hosszú, a 4×4-es nyolc milliméterrel rövidebb. A csomagtartó alaphelyzetben 521 literes, a hátsó üléseket ledöntve 1630-ra bővíthető. A hátsó ülések egyébként külön kérésére hosszirányban tologathatók; a VarioFlex rendszer révén 479 és 588 liter között lehet a raktér kapacitása. Valóban egyedülálló szolgáltatásként a hátsó ülések teljesen kiszerelhetők: ilyenkor 1810 literes üreget kapunk.

Škoda Karoq

„A ŠKODA Karoq vonalaira legnagyobb hatással a nagytestvér, a Kodiaq volt.”

A Kodiaq új szintet hozott a fedélzeti kommunikációban ŠKODA modellek között. Ezeket a rendszereket – ahogy a külsejét is – a ŠKODA Karoq is megkapja. Így lesz érintőképernyő, wifi-hotspot, akár 4G-s internetkapcsolat, valamint 2018-tól alapáras vészhívó gomb kerül a kocsiba. Android Auto, Apple CarPlay, indukciós telefontöltő – ezek már megszokottak a Škodákban. Fejlett vezetőtámogató rendszerekből sem lesz hiány: holttérfigyelő, dugóban is működő adaptív tempomat, aktív sávtartó rendszer, parkolósegéd, gyalogost is érzékelő vészfékrendszer, valamint az utánfutóval történő manőverezést segítő berendezés is mind a kínálat része lesz.

És ami először jelenik meg a márkánál

A „hagyományos” műszerek, a vezetést segítő rendszerek információi, vagy a navigációs térképek a Škodánál most először elérhető, testreszabható digitális műszeregységen jelenik meg.

A ŠKODA Karoq motorizáltága sok újdonságot is tartalmaz. A Karoq-hoz elérhető 5 féle motorból négy most jelenik meg először a kínálatban. Az 1,0 és 2,0 liter közötti motorok teljesítmény 115-től 190 lóerőig változhat, és szintén újdonság, hogy a széria hatfokozatú kéziváltók helyett minden változathoz elérhető lesz hétfokozatú DSG váltó. A legerősebb dízel ŠKODA Karoq viszont csak összkerekes kivitelben és DGS váltóval lesz elérhető.

Május 18-án élő közvetítésben mutatkozik a Yeti utód, addig már csak néhányat kell aludni.

ŠKODA Karoq

Ha másra is kíváncsi…

Elkezdődött a megújult Octavia gyártása

Elkezdődött a megújult Octavia gyártása

A Škoda Auto megkezdte a felfrissített Octavia sorozatgyártását a Mladá Boleslav-i fő üzemében. A márka bestsellerének felfrissített negyedik generációja többek között áttervezett hűtőrácsot, új, második generációs LED mátrix fényszórókat és a ChatGPT integrációját...

bővebben
GO, FABIA GO!

GO, FABIA GO!

Motorizáltságát és árát tekintve a FABIA GO a negyedik generációs FABIA alapkivitele, felszereltségét tekintve viszont nem. Az ellentmondás oka a magyar ŠKODA importőr által kínált limitált modell.  Korábbi cikkeinkRitkán kerül be az autóimportőrök tesztparkjába...

bővebben
60 éves az OCTAVIA

60 éves az OCTAVIA

Ha megkérünk valakit, hogy mondjon egy ŠKODA modellt, szinte biztos, hogy az Octaviát említi majd. Nem véletlenül, hiszen ez a név összeforrt a márkával.   Az első ŠKODA OCTAVIA 1959 januárjában látta meg a napvilágot. Az „Octavia” latinul azt  jelenti „nyolcadik”. A...

bővebben

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!