fbpx
octavia head

Élőben barátságosabb a törtszemű ŠKODA Octavia

Menetrend szerint érkezett a harmadik generációs ŠKODA Octavia időközi ráncfelvarrása, ami leginkább két, alig pár centi hosszú lemezdarab miatt igazán érdekes a szokásos új színek, digitális funkciók, vezetéssegédek mellett.

ŠKODA Octavia

A gyártási ciklus félidejére időzített frissítések általában unalmasak. Ez az ideális eset, mert ilyenkor minden rendben. Csak picit csiszolni kell a terméken, aktuálizálni, és mehet minden tovább, pörög a kassza, a tervezőgárda hátradőlhet. Ha egy vakvágányra került modellt kell gatyába rázni, már más a képlet. Ilyenkor jön a bűvészkedés, hangzatos marketingszöveggel körítve jönnek a szépre szabott fényszórók, igényesebb felhasznált anyagok, és próbálnak költséghatékony módon valami látványos eredménnyel előállni.

Ezért érdekes a ŠKODA Octavia harmadik generációjának időközi ráncfelvarrása. A ŠKODA Octavia jól ment, hagyományosan betonbiztos választása volt a céges, flottavásárlóknak. Elég lett volna a hetes Golfhoz hasonló, szinte leheletnyi változás. Az unalmas út. Egy megtekert LED nappali menetfény, amit úgyis csak magasabb felszereltséggel rendelnek. Még nagyobb légbeömlő nyílások a lökhárítón.

De nem, a csehek előálltak a látványos elemmel. Két olyan fényszóróval elől, amit látva mindenki felkapta a fejét, és még az is előkapta a véleményét, akinek sose volt. A két kettévágott lámpa kiemelte a 2017-es ŠKODA Octaviát a tucatfrissítések sorából, élvezet volt olvasni a hírrel kapcsolatos kommenteket. Rondától, a csak azért is szépig volt mindenféle vélemény, de a legtöbben csak annyit kérdeztek: miért?

Pont ezért, a vita, a közösségi hírverés kedvéért. Lám sokadik bekezdés, de még én is mindig ezen rugózok. Ennyire fontos lenne egy autó lámpája? Az autóimádóknak igen, sok típust így azonosítunk, van a dupla kerek, a békalámpás, a csepplámpás,  a csíklámpás, a pápaszemes, és még sorolhatnám. A ŠKODA Octavia ebbe a becenévvel illetett felsorolásba akar bekerülni, az idő pedig eldönti milyen névvel kerül a köztudatba.

Tovább a teszt többi részéhez a Vezess.hu-ra!

Ha másra is kíváncsi…

60 éves az OCTAVIA

60 éves az OCTAVIA

Ha megkérünk valakit, hogy mondjon egy ŠKODA modellt, szinte biztos, hogy az Octaviát említi majd. Nem véletlenül, hiszen ez a név összeforrt a márkával.   Az első ŠKODA OCTAVIA 1959 januárjában látta meg a napvilágot. Az „Octavia” latinul azt  jelenti „nyolcadik”. A...

bővebben
Újdonságok a ŠKODA-tól 2022-ben

Újdonságok a ŠKODA-tól 2022-ben

Lassan véget ér ez az év, így ideje számba venni, hogy a ŠKODA milyen újdonságokat tartogat nekünk 2022-ben?Korábbi cikkeinkAz autóipar, de a vásárlók számára sem volt egyszerű 2021. Amikor már azt hittük év elején, hogy a pandémia enyhít szorításából, akkor derült...

bővebben

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!