fbpx

Egy applikáció mind felett – ŠKODA OneApp

Amikor bemutatkozott a ŠKODA Kodiaq, és vele együtt a ŠKODA Connect rendszer, már akkor sokaknak csillant fel a szeme, és érdeklődtek a márkaszervizekben, hogy miként kaphatná meg ezeket a funkciókat az ő autójuk is. Nos, ezzel kapcsolatban nincs jó hírünk, sajnos ez továbbra sem megoldható. De erre az igényre reagálva a ŠKODA gyár kiadott egy alkalmazást, melynek neve ŠKODA OneApp és amellyel szinte ugyanazok a szolgáltatások elérhetővé válnak, mint a Connect rendszerrel. És ehhez csupán az kell, hogy autónk rendelkezzen a SmartLink funkcióval.

De miről is van pontosan szó? Eddig ha valaki megrendelte a SmartLink rendszert, csupán néhány alkalmazást tudott használni, leginkább navigációval vagy zenelejátszással kapcsolatosat. Ennek ezzel vége. A ŠKODA OneApp alkalmazással olyan kapcsolatba kerülhetünk autónkkal és olyan funciókat érhetünk el rajta keresztül, amire eddig csak a Connect rendszer tulajdonosai voltak képesek.

De melyek is ezek?

ŠKODA OneApp
ŠKODA OneApp
ŠKODA OneApp
unnamed 1 1

A funkciók többsége az autónkkal kapcsolatos információkról szól.  Ellenőrizhetjük, hogy mennyire vezetünk takarékosan, értesítést kapunk autónk esetleges meghibásodásáról, hogy mennyi idő múlva esedékes a következő szerviz. De ezek mellett megmutatja a várható időjárást, és naplózhatjuk az útvonalunkat is (külön az üzleti és külön a magánjellegűeket). Telefonunkat is teljes körűen tudjuk használni vele, és persze egy zenelejátszót is kapunk. Mindezt az autónk központi színes kijelzőjén.

Folyamatosan, valós időben kapunk látványos adatokat vezetés közben is. Az, hogy a ŠKODA OneApp kijelzi a sebességet vagy a fogyasztást, nem újdonság. Az már annál inkább, hogy láthatjuk: aktuálisan mennyi nyomatékot vagy teljesítményt használunk ki éppen, illetve mekkora nehézségi erő (G) hat ránk. Mindezeket gyönyörű formában megjelenítve.

De a legjobb szórakozást mégsem ezek a funkciók nyújtják, hanem…

“Gyorsulgatunk, gyorsulgatunk?! És mérni meg ki fogja?”

… hanem az a funkció, amivel a százra történő gyorsulásunkat mérhetjük. Eddig ez elég macerás és/vagy pontatlan volt, de ennek vége. A funkciót elindítva akkor kezdi el mérni a gyorsulást a rendszer, amikor megmozdul velünk az autó, és pont abban a pillanatban állítja meg az órát, ahogy elértük a százas tempót. Ennél pontosabban még senki mért gyorsulást neked.

Hogyan működik?

ŠKODA OneApp

Amennyiben autónk rendelkezik SmartLink funkcióval, akkor USB bemeneten keresztül, kábelen összekötve tudjuk használni telefonunkkal. Ha Amundsen vagy Columbus navigációs készülékünk van és WLAN-képes (Wi-Fi) akkor vezeték nélküli is kapcsolódhatunk az applikáció segítségével.

A jó hír, hogy elég széles azon ŠKODA modellek köre, amellyekkel használható a ŠKODA OneApp. A legfontosabb dátum 2016. 22. hete. Az ezután készült ŠKODA modellek mindegyikével teljes körűen tudjuk használni az alkalmazást. Az ezt megelőzően készült Škodákkal is működik a ŠKODA OneApp, de bizonyos funkciók nem érhetőek el vele. Persze ezen állítások csak akkor igazak, ha rendeltünk autónkba SmartLink funkciót. De akkor sincs minden veszve, ha nem. Márkaszervizedben megtudhatod, van-e mód utólag aktiválni autódban ezt a funkciót.

ŠKODA OneApp kompatibilitás

Innen tudod letölteni a ŠKODA OneApp alkalmazást:

Unknown 16 3
Android Auto
SKODA OneApp
Elkezdődött a megújult Octavia gyártása

Elkezdődött a megújult Octavia gyártása

A Škoda Auto megkezdte a felfrissített Octavia sorozatgyártását a Mladá Boleslav-i fő üzemében. A márka bestsellerének felfrissített negyedik generációja többek között áttervezett hűtőrácsot, új, második generációs LED mátrix fényszórókat és a ChatGPT integrációját...

bővebben
GO, FABIA GO!

GO, FABIA GO!

Motorizáltságát és árát tekintve a FABIA GO a negyedik generációs FABIA alapkivitele, felszereltségét tekintve viszont nem. Az ellentmondás oka a magyar ŠKODA importőr által kínált limitált modell.  Korábbi cikkeinkRitkán kerül be az autóimportőrök tesztparkjába...

bővebben
60 éves az OCTAVIA

60 éves az OCTAVIA

Ha megkérünk valakit, hogy mondjon egy ŠKODA modellt, szinte biztos, hogy az Octaviát említi majd. Nem véletlenül, hiszen ez a név összeforrt a márkával.   Az első ŠKODA OCTAVIA 1959 januárjában látta meg a napvilágot. Az „Octavia” latinul azt  jelenti „nyolcadik”. A...

bővebben

FIGYELEM! Ez a posztunk ekkor frissült utoljára: 2018-08-06 . A benne szereplő Információk már érvényüket veszthették.

Előző

Következő

2 hozzászólás

  1. Kiss Iván

    Tisztelt cím!
    Ezt az alkalmazást (Skoda One app) nem lehet sehonnan sem letölteni. Se App store-ról se android áruházból. Esetleg valami megoldást tudnának javasolni?

    • kezelo

      Kedves Iván! A cikk óta eltelt időben a gyár más irányban indult el applikációk terén. Jelenleg a SKODA Connect és a MySkoda alkalmazások érhetők el, és ezek használhatók a SKODA modellekhez. A ONE app már nem támogatott.

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest