fbpx
ncap kodiaq

ŠKODA KODIAQ: 5 csillagos törésteszt – Euro NCAP

A ŠKODA KODIAQ remekül szerepelt a legszigorúbb európai autós biztonságtechnikai intézet tesztjén. A KODIAQ jól védi a gyalogosokat, és tökéletes biztonságot nyújt az utasainak is. Az OCTAVIA, a FABIA, a RAPID, a CITIGO, a YETI és a SUPERB modellek után a KODIAQ a hetedik ŠKODA, amely megkapta a jelenlegi modellkínálatban az 5 csillagos minősítést az Euro NCAP töréstesztjén.

„Az Euro NCAP végzi az egyik legszigorúbb töréstesztet. Ezért büszkék vagyunk arra, hogy a legjobb eredményt értük el!”- mondja Christian Strube, a ŠKODA Technikai Fejlesztési osztályának tagja.” A ŠKODA KODIAQ innovatív technológiáinak hosszú a listája, ezek és a további ötletes megoldások mind hozzájárultak az eredményhez. A megnövelt passzív biztonság mellett, magának a karosszériának a formája is jelentősen növeli a biztonságot. Ezen kívül mégtöbb fejlett vezetést támogató rendszeret építettünk a modellbe, hogy a balesetek még nagyobb számban elkerülhetők legyenek.”

KODIAQ törésteszt

„Az Euro NCAP végzi az egyik legszigorúbb töréstesztet. Ezért büszkék vagyunk arra, hogy a legjobb eredményt értük el!”- mondja Christian Strube

A ŠKODA KODIAQ törésteszt az Euro NCAP-nál a frontális ütközések után 92 százalékos értékelést kapott a felnőtt utasok védelmére, míg az oldalsó ütközés vizsgálatakor a ŠKODA KODIAQ maximális pontszámot ért el. A szervezet külön kiemelte a nyaki gerinc nagyfokú védelmét a Kodiaq-ot hátulról érő ütközés esetén is. A vészfékasszisztenst is méltatták, mert amellett, hogy városi sebesség mellett tökéletesen működött (a rendszer automatikusan állóra fékezi az autót veszély esetén), a maximális fékerő felépítésével segített elkerülni a baleseteket autópálya tempó mellett is.

A ŠKODA KODIAQ jól védi saját utasai mellett a gyalogosokat is. Az Euro NCAP a legmagasabb pontszámot ítélte meg a gyalogos lábainak lökhárítóval való találkozásának esetére is, ilyenkor a Kodiaq maximális védelmet nyújt azok megóvása érdekében.

A ŠKODA KODIAQ biztonsági felszereltségének a listáját látva érthető az 5 csillagos törésteszt, hiszen semmit nem bíztak a véletlenre. A KODIAQ rendkívül merev karosszériája, amely akár 9 légzsákkal (vezető és utasoldali légzsákok, térdlégzsák a vezető oldalán, oldalsó légzsákok elől, a függönylégzsákok, hátsó oldallégzsákok) is óvhatja a bent ülőket, kiváló védelmet nyújt baleset esetén is.

Ha ütközés következik be, a proaktív utasvédelmi rendszer, a Crew Protect Assist zárja az ablakokat és a napfénytetőt, és megfeszíti az első biztonsági öveket. Baleset után a Multi-Collision Brake megakadályozza, hogy az autó ellenőrizetlen módon haladjon tovább, és így esetleg további ütközések részese legyen.

KODIAQ törésteszt

A KODIAQ törésteszt 5 csillagos eredménye nem véletlen.

Ezenkívül a ŠKODA KODIAQ számos kamerával, valamint radar és ultrahang alapú biztonsági rendszerekkel is el van látva. A Front Assist funkció, amely tartalmazza a városi biztonsági féket és a gyalogos figyelőt, segít megelőzni a ráfutásos ütközések mellett a gyalogosokat érintő baleseteket is. Az Area View négy kamerája megmutatja, hogy mi történik a KODIAQ közvetlen környezetében. A Maneuver Assist és a hátsó Traffic Alert rendszerek segítséget nyújtanak azokban esetekben, amikor nem látható akadály miatt következne be baleset, például tolatás közben.

A ŠKODA a Kodiaq tökéletes szereplésével ismételten bebizonyította, hogy a ŠKODA modellek nem véletlenül kedvencei a vásárlóknak. Az eredmény várhatóan méginkább fokozza a KODIAQ-ot övező érdeklődést, így ha ilyen modell vásárlásán töröd a fejed, azt tanácsoljuk mielőbb hozd meg döntésed.

Ha másra is kíváncsi...

A MyŠkoda applikáció igazi svájci bicska lett

A MyŠkoda applikáció igazi svájci bicska lett

A MyŠkoda gyorsan a Škoda tulajdonosok legfontosabb alkalmazásává vált. Amellett, hogy lehetővé teszi az autó különböző funkcióinak elérését, a Powerpass segít a töltésben, és a legújabb verzióval pedig akár megrendelt autónk gyártását is nyomon követhetjük majd.A...

bővebben

GO, FABIA GO!

Motorizáltságát és árát tekintve a FABIA GO a negyedik generációs FABIA alapkivitele, felszereltségét tekintve viszont nem. Az ellentmondás oka a magyar ŠKODA importőr által kínált limitált modell.  Korábbi cikkeinkRitkán kerül be az autóimportőrök tesztparkjába...

bővebben

Alexa, feltöltött már a CITIGO?

Ha ŠKODA CITIGOe iV, vagy mondjuk egy konnektoros hibrid SUPERB áll a garázsban, akkor ezentúl az Amazon Alexa használatával távolról elindíthatod vagy leállíthatod a töltésüket, de azt is ellenőrizheted, hogy mekkora a hatótáv éppen, szabályozhatod a légkondit és a...

bővebben

60 éves az OCTAVIA

Ha megkérünk valakit, hogy mondjon egy ŠKODA modellt, szinte biztos, hogy az Octaviát említi majd. Nem véletlenül, hiszen ez a név összeforrt a márkával.   Az első ŠKODA OCTAVIA 1959 januárjában látta meg a napvilágot. Az „Octavia” latinul azt  jelenti „nyolcadik”. A...

bővebben

FIGYELEM! Ez a posztunk ekkor frissült utoljára: 2018-01-01 . A benne szereplő Információk már érvényüket veszthették.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!