fbpx
ŠKODA Octavia RS 245

A legerősebb Octavia újratöltve: RS 245

Az RS 245. 6,6 másodperc alatt van százon, bár tudna többet menni, de gyárilag limitált a 250-es végsebesség. Fekete kiegészítők, semmihez nem hasonlítható hang. Röviden ennyi az új Octavia RS 245. Részletesebben? Több. Sokkal több.  

Pokoli a napod. Értekezlet és megbeszélés egymás után, és egyiknek sincs semmi értelme. Viszont már a negyedik kávédat ittad az imént. És még csak kettő lesz. Hogy még jobban teljen az idő, a főnököd is naphosszat boldogít értelmesebbnél értelmesebb kívánságaival.  Valahogy véget kellene már vetni ennek a napnak. Öt percenként nézel az órádra, de mintha nem változna semmi. Még egy kávé? De hisz most ittál az előbb. És a hangulatodon amúgy sem javítani. Időhúzás csupán. Dolgozz inkább – mondod magadnak, és a következő dosszié után nyúlsz az asztalodon.

És ekkor meglátod. Ott hever, ahová reggel érkezésedkor hanyagul ledobtad. Legszívesebben most azonnal kézbe vennéd és már mennél is. De hiszen még korán van. Ugyan, senkinek nem fogsz hiányozni. Ha mégis, van egy csomó túlórád, majd azt mondod épp csúsztattál. Persze mindezt már a liftben gondolod végig, amint megnyomod a mélygarázs gombját. Ahogy kilépsz a liftből, egyből meglátod őt. Ott áll a félhomályban, tűzpiros teste csak rád vár.

“Áthúzod a DSG váltókart sportfokozatba, benyomod a start automatikát, a számítógép felpörgeti a motort és várod a sárgát.”

A kulcsot elő sem kell venned, hogy beülhess, elég megragadnod a kilincset, és máris feltárul a fekete bőr belső. Hívogatóan világítanak a vörös dekorfények. Beülsz, megnyomod a start gombot, az órák elkezdik táncukat és végre előtör ez a bizsergető hang. Ahogy lassan gurulsz a parkolóházban eszedbe jutnak a cseh mérnökök. Milyen istenverte zsenik, hogy ilyen hangot varázsoltak az RS-nek. Imádod, ahogy hörög és durrog a kipuffogó. Kifordulsz a három sávos útra, ami szokatlanul üres. Persze, hiszen nem szoktál ilyenkor itt lenni, te csak akkor látod, amikor az irodaházak öntják magukból a rabszolgáikat. De most nem. Most csak a tiéd. Ahogy megállsz a lámpánál egy boyracer gurul melléd. Kihívóan átnéz rád. Az “ezeréves solyma” számára te nem lehetsz ellenfél . “Az oroszlán nem kapkod legyek után” – mormogod el a fogad alatt, de tudod mit? Ma nem. Ma játsszunk! Áthúzod a DSG váltókart sportfokozatba, benyomod a start automatikát, a számítógép felpörgeti a motort és várod a sárgát.

Felvillan a lámpa, rálépsz a gázra és élvezed ahogy kilő az Octaviád.  Fütyül a turbó, a DSG észrevétlenül pakolgatja a fokozatokat felfelé, néhány másodperc és már veszed is el a gázt, mert itt 80 a vége. Bár tudod a végeredményt, de azért belenézel a tükörbe… Hát persze 🙂 Apró, de édes győzelem ez, kis elégtétel a mai nap után. És kezd a feszültséged is enyhülni, most már inkább a családon jár az eszed. A ritka alkalmak egyike lehet, hogy te hozod el a srácokat a suliból.

Ahogy pakoljátok be a csomagtartóba a cuccokat, megint eszedbe jutnak a mérnökök, ott a  Škodánál. Tényleg átkozott zsenik. Odavagy az Octaviádért, ahogy a gyerekeid is. Főleg, ahogy apa vezeti: időnként kicsit jobban odalépve a gázra. Élvezik ahogy gyorsul. Minden sebességnél. Kacagnak közben, és ezért is imádnak téged. A vérükben van, ahogy neked is. Ha valamiért, akkor ezért megéri holnap is bemenned dolgozni.

skoda octavia rs 245

Szeretnéd kipróbálni vagy megvenni?

1 + 11 =

Az új ŠKODA FABIA RS Rally2: a legenda folytatódik

Az új ŠKODA FABIA RS Rally2: a legenda folytatódik

Az új ŠKODA FABIA RS Rally2 a cseh autógyártó népszerű szériamodelljének negyedik generációján alapul. Ez egy vadonatúj versenyautó, amely kihasználja a széria FABIA erősségeit, többek között a kifinomult aerodinamikát, a karosszéria merevségét és az új arányokat....

bővebben

GO, FABIA GO!

Motorizáltságát és árát tekintve a FABIA GO a negyedik generációs FABIA alapkivitele, felszereltségét tekintve viszont nem. Az ellentmondás oka a magyar ŠKODA importőr által kínált limitált modell.  Korábbi cikkeinkRitkán kerül be az autóimportőrök tesztparkjába...

bővebben

Alexa, feltöltött már a CITIGO?

Ha ŠKODA CITIGOe iV, vagy mondjuk egy konnektoros hibrid SUPERB áll a garázsban, akkor ezentúl az Amazon Alexa használatával távolról elindíthatod vagy leállíthatod a töltésüket, de azt is ellenőrizheted, hogy mekkora a hatótáv éppen, szabályozhatod a légkondit és a...

bővebben

ŠKODA SCALA: közeleg a frissítés

A ŠKODA SCALA 2019 óta van velünk, és úgy tűnik, elérkezett a frissítés ideje. Korábbi cikkeinkA ŠKODA SCALA fontos modell a márka életében, hiszen bemutatásával újabb szinte lépett a ŠKODA. A neve is ebből ered, latinul lépcsőt jelent. Közvetlen elődje a RAPID volt,...

bővebben

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest