fbpx
Octavia rs

A 6 leggyorsabb ŠKODA – és egy ráadás

Sokan emlékszünk gyermekkorunkból, amikor az M7-es zötyögős betonkockáin figyeltük, hogy melyik autó mennyivel megy fel az érdi emelkedőn, majd a Balaton mellett az autós kártyával „gyorsulásra” játszottunk. Ennek a játéknak az okostelefonos változata, természetesen ŠKODA modellekkel innen letölthető:

De térjünk vissza mai témánkhoz. Összeszedtük neked a 6 (igazából 7) leggyorsabb ŠKODA modellt. Mielőtt borítékolnád a végeredményt, és az Octavia RS változatok háziversenye jutna eszedbe, érdemes várnod még ezzel. Bár veled együtt sokan egyből az RS modelleket tennék első helyre, azért az első RS modellek bemutatása óta sok változás történt a márka háza táján. De elég az elmélkedésből, kezdjük mindjárt a hatodikkal.

a leggyorsabb skodák

ŠKODA Octavia RS 2.0 TDI 4×4

A 184 lóerős modell csak 6 sebességes DSG váltóval érhető el, és köszönhetően az összkerékhajtásnak (is) 7.6 másodperc alatt van százon. A végsebessége 228 km/h.

Skoda Octavia rs
a leggyorsabb skodák

ŠKODA Superb 2.0 TDI

Talán nem árulunk el most már nagy titkot, hogy a lista ebből a két modellből (Octavia és Superb) áll. Hiszen a Fabia RS talán még labdába rúghatna a nagyok játékában, de sajnos ez a változat megszűnt. Vagy mégsem? Erről inkább majd később. Hiszen a lista ötödikje 6 sebességes DSG váltóval szintén 7.6 másodperc alatt van százon, viszont a 230 km/h-s végsebességben jobb, mint az RS.

Skoda Superb SportLine
a leggyorsabb skodák

ŠKODA Superb 2.0 TSI

220 lóerő és 6 sebességes DSG váltó kell a Superb ezen változatának, hogy elérje a 245 km/h végsebességet, mindössze kerek 7 másodperc alatt.

Skoda Superb
a leggyorsabb skodák

ŠKODA Octavia RS 2.0 TSI

Első dobogósunk egy RS modell, mely a modellfrissítés után immár 230 lovas lett, és a százas sprint 6,7 másodpercbe kerül neki a hat sebességes kéziváltót használva. Az igazi végsebesség innen kezdve a dobogó első fokáig gyakorlatilag nem tudható, hiszen a 250 km/h gyárilag korlátozott érték.

Skoda Octavia Rs 2017
a leggyorsabb skodák

ŠKODA Octavia RS 245 2.0 TSI

Legerősebb Octavia „evör”, és a nevében a 245-ös szám a teljesítményére utal. 6 sebességes kézi, vagy 7 sebességes DSG váltóval egyaránt 6,6 másodperc alatt futja meg a százat. A vége a gyárilag beállított 250 km/h. És akkor a jöjjön az első (illetve második)!

skoda octavia rs 245
a leggyorsabb skodák

ŠKODA Superb 2.0 TSI 4×4

Egy ártalmatlannak kinéző szedán, amely csak akkor mutatja meg a foga fehérjét, amikor odalépnek neki. De akkor indul a tűzijáték. Hiszen a padlógázzal elérhető 280 lóerős teljesítmény és a 350 Nm nyomaték a 6 fokozatú DSG váltóval 5.8 másodperc alatt gyorsítja százra. És a számítógép itt is leszabályoz kettőötvennél.

És akkor jöjjön tényleg a leggyorsabb ŠKODA!

Skoda Superb 280 4x4

A legmodernebb MQB technológiához illeszkedő 2.0 TSI motorok széles teljesítményskálát biztosítanak a ŠKODA modellek számára.

a leggyorsabb skodák

ŠKODA Fabia R5

Persze itt van némi csalás, hiszen nem széria modellről van szó. Bár, ha számításba vesszük, hogy immár több, mint 140 Fabia R5 versenyzik szerte a világban, akkor… Hogy mennyire gyors, az sok dologtól függ. De az biztos, hogy ha például Herczig Norbi vezeti a 1230 kilós modellt, az összkerékhajtással és az 1,6 literes turbós motorral, amelynek 420 Nm-es nyomatékával és 280 lóerejével gazdálkodhat, gyorsabb, mint bármelyik fenti ŠKODA.

Skoda Fabia R5
Fotó: duen.hu
Magyar beszállító miatt gyárt kevesebbet a ŠKODA

Magyar beszállító miatt gyárt kevesebbet a ŠKODA

Eddig azt gondoltuk, hogy a beszállítói oldalon a  COVID után rosszabb már nem lehet. Az élet azonban csak annyit mondott erre: fogd meg a söröm...A beszállítói lánc akadozása folyamatos gondot jelent a gyártóknak, és nem kivétel ezalól a ŠKODA AUTO sem. Először jött...

bővebben

GO, FABIA GO!

Motorizáltságát és árát tekintve a FABIA GO a negyedik generációs FABIA alapkivitele, felszereltségét tekintve viszont nem. Az ellentmondás oka a magyar ŠKODA importőr által kínált limitált modell.  Korábbi cikkeinkRitkán kerül be az autóimportőrök tesztparkjába...

bővebben

Alexa, feltöltött már a CITIGO?

Ha ŠKODA CITIGOe iV, vagy mondjuk egy konnektoros hibrid SUPERB áll a garázsban, akkor ezentúl az Amazon Alexa használatával távolról elindíthatod vagy leállíthatod a töltésüket, de azt is ellenőrizheted, hogy mekkora a hatótáv éppen, szabályozhatod a légkondit és a...

bővebben

60 éves az OCTAVIA

Ha megkérünk valakit, hogy mondjon egy ŠKODA modellt, szinte biztos, hogy az Octaviát említi majd. Nem véletlenül, hiszen ez a név összeforrt a márkával.   Az első ŠKODA OCTAVIA 1959 januárjában látta meg a napvilágot. Az „Octavia” latinul azt  jelenti „nyolcadik”. A...

bővebben

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!