fbpx
19575101 1394523803959387 6420211027393243991 o 1

Veszélyben a Fabia Combi utódja!

Egy kínai bemutatóról került ki egy fotó, amin a gyáriak prezentálták, hogy mi várható a közeljövőben. Persze van olyan, amiről eddig is tudtunk, hiszen legutóbb éppen a Karoq bemutatója után csepegtetett információkat a márka vezetése. Bár nem szerepel rajta, de következtethetünk belőle a Fabia Combi jövőjét illetően is.

Fabia Combi utód

És persze utólag könnyű okosnak lenni, hiszen a rajta szereplő első modell a Kodiaq után, már be is mutatkozott. Az ott csak modell „K”-nak nevezett autó lett a Karoq. A sor másik végén álló Kodiaq Coupe sem jelent újdonságot, hiszen már régóta szárnyra kapott a pletyka, sőt legutóbb gyári források is említették megjelenését. A gond csak az, hogy jelenleg nincs ahhoz gyártási kapacitása a márkának, hogy Európában is forgalmazni tudja, Kínából pedig rendkívül költséges lenne a szállítása.

Skoda Kodiaq Coupe

A gond csak az, hogy jelenleg nincs ahhoz gyártási kapacitása a márkának, hogy Európában is forgalmazni tudja, Kínából pedig rendkívül költséges lenne a szállítása.

Arról viszont, ami a Kodiaq Coupe előtt áll a sorban, a rejtélyes modell „Q” néven, még nem sokat tudtunk. Idáig. A napokban azonban bemutatkozott a SEAT Arona, amely a konszernen belül testvérmodelle lesz, így már lehet némi elképzelésünk, hogy mire is számíthatunk.

Az új SEAT 4,138 méter hosszú és 400 literes a csomagtartója. Ez már az új MQB padlólemez A0-ás (kisautó) változata, és erre épül az Ibiza is, amelynél azonban az Arona 79 milliméterrel hosszabb. De miért is érdekes ez nekünk? Azért, mert ez a méret a Skodánál a Fabia Combi vadászterülete. És ahogy a napokban kiderült a Citigóról, hogy nem kap utódot, úgy most a Fabia Combi kapcsán csiripelik ezt a madarak. Persze, amíg a Citigo sorsa tényként kezelhető, a Fabia Combi jövője még csak eldőlni látszik. Hiszen egy ilyen önálló modell kifejlesztése és főleg gyártásban tartása, rendkívül költséges. Kiváltképp, ha olyan modellektől veszi el a helyet, amelyekre jóval nagyobb a kereslet. És bizony a Fabia Combi következő generációja egyedül lenne, hiszen eddig a SEAT Ibiza kombi kivitelével készült párban. Az új Ibiza azonban nem kap ilyen kivitelt, viszont érkezett a helyébe az új kis SUV.

A piaci trendeket figyelve, nem kétséges, hogy lenne rá kereslet. A piacra lépése ennek ellenére valószínűtlen a Karoq Coupe-nak.
Skoda Karoq Coupe

És egy ilyen modellt most már biztos, hogy a ŠKODA is bemutat. Ha ügyesen bánnak a platform nyújtotta lehetőségekkel (és miért ne tennék), akkor simán kiválthatják vele a Fabia Combit is. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a Fabia Combi piaca is zsugorodik… Szóval nagyobb összegben nem fogadnánk arra, hogy a jelenlegi modell utódot kaphat.

Addig is viszont, itt van nekünk a most futó sorozat, melyet az importőr most Clever kivitelben kínál, nagyon jól felszerelve (klíma, elektromos ablakok, tolatóradar hátul, érintőképernyős rádió, első ülésfűtés, bőr kormánykerék, városi vészfékező rendszer, bluetooth-os kihangosító), több mint kedvező áron, hiszen az 5 ajtós kivitel 2 999 100 forintért, a Combi pedig 3 351 000 vihető haza. Nem rossz, igaz? Ha érdekel az akciós modell, itt is tudsz ajánlatot kérni:

Szeretnéd kipróbálni vagy megvenni?

9 + 6 =

Új vezető a ŠKODA élén: Klaus Zellmer

Új vezető a ŠKODA élén: Klaus Zellmer

Klaus Zellmer július elsejétől vette át teljes jogkörrel márka irányítását. Első munkanapján rögtön egy igazgatósági üléssel kezdett. Korábbi cikkeink„Végre kezdődik!” – mondta Zellmer hivatalba lépésekor. "A ŠKODA büszke márka, erős gyökerekkel. Várom, hogy a ŠKODA...

bővebben

GO, FABIA GO!

Motorizáltságát és árát tekintve a FABIA GO a negyedik generációs FABIA alapkivitele, felszereltségét tekintve viszont nem. Az ellentmondás oka a magyar ŠKODA importőr által kínált limitált modell.  Korábbi cikkeinkRitkán kerül be az autóimportőrök tesztparkjába...

bővebben

Alexa, feltöltött már a CITIGO?

Ha ŠKODA CITIGOe iV, vagy mondjuk egy konnektoros hibrid SUPERB áll a garázsban, akkor ezentúl az Amazon Alexa használatával távolról elindíthatod vagy leállíthatod a töltésüket, de azt is ellenőrizheted, hogy mekkora a hatótáv éppen, szabályozhatod a légkondit és a...

bővebben

60 éves az OCTAVIA

Ha megkérünk valakit, hogy mondjon egy ŠKODA modellt, szinte biztos, hogy az Octaviát említi majd. Nem véletlenül, hiszen ez a név összeforrt a márkával.   Az első ŠKODA OCTAVIA 1959 januárjában látta meg a napvilágot. Az „Octavia” latinul azt  jelenti „nyolcadik”. A...

bővebben

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!