fbpx
SKODA Kodiaq postakocsi

ŠKODA Kodiaq – A modern postakocsi

Van egy hely Spanyolországban, amit nem lepnek el a turisták. Hiszen ki vágyna arra, hogy egy sivatagban, egymástól akár több órányira lévő városok között a forróságban kóboroljon. Aki mégis erre téved, az könnyen azt hiheti, hogy a szemét becsapja a délibáb, és mint egy modern postakocsi, egy ŠKODA Kodiaq „vágtat” felé.

Ez a hely Almeria-ban van. Igen, ez a hely a Tabernas sivatag. És igen, aki kedveli a „spagettiwesterneket”, az most jogosan kapja fel a fejét. A 60-as, 70-es években számos mozifilmet forgattak ezen a környéken, olyan neves rendezők filmjei készültek itt, mint például Sergio Leone és David Lean. A „Néhány dollárral többért” Clint Eastwood főszereplésével nálunk is nagy sikerrel futott a mozikban. Ez a környék akkor élte fénykorát, akkoriban évente 50-60 filmet forgattak errefelé.

Mindez már csak a múlt. És a jelen szomorú Tabernasban.

Ahogy minden divat, így az ilyen típusú filmek népszerűsége is alábbhagyott. Mindez azonban kegyetlen helyzetbe hozta ezt a vidéket. Az itt élő emberek a filmesek eltűnése után kénytelenek voltak olyan helyekre költözni, ahol biztosított volt a megélhetésük. Így az addig népes és felkapott települések egyik évről a másikra szellemvárosokká változtak. Akik mégis maradtak, azoknak a sorsa a szervezett közlekedés hiánya miatt az elszigetelődés lett.

És ekkor feltűnik a láthatáron egy porfelhőbe burkolózott Kodiaq

A spanyol ŠKODA importőr a gyárral közösen szeretne változtatni ezen a helyzeten. Szeretné, hogy mint anno a vadnyugaton a postakocsik, most is naponta ingyenes járatok kössék össze a vidék településeit, újra bekapcsolva az ott élő embereket Spanyolország mindenapjaiba. A helyi ŠKODA importőr számára nem egyébként ismeretlen ez a terep, hiszen 2015-ben már adományoztak egy autót Valdelinares városának, amely Spanyolország legmagasabban fekvő települése. Egy apró és fontos lépés volt ez, de most szeretnének tovább lépni.

És ebben te is segíthetsz!

A ŠKODA nem csupán adományokkal szeretné segíteni a környéken élőket. Szeretné elérni, hogy a filmesek újra felfedezzék magunknak ezt a varázslatos vidéket, és több filmet forgassanak itt, ezzel újra fellendítve a vidéket. Ezért támogatóként a hetedik éve megrendezett „Almeria Western Film Festival” mögé állt, és ebből az alkalomból egy saját filmet is forgattak Tabernasban, melyben helyi lakosok szerepelnek és mesélnek életükről. A céljuk, hogy ez a film elérje az 5 milliós nézettséget. A dolog nem tét nélküli, hiszen amint ez megtörténik, útjára indul és elvágtat a naplementébe a modern kor postakocsija, egy ŠKODA Kodiaq. A ŠKODA új terepjárója, 7 ülésével, robosztus felépítésével és nagyszerű terepjáróképességével tökéletesen alkalmas arra, hogy a mindennapokban könyebbé tegye az itt élők életét. Segíts te is, hogy sivatagban lakók mielőbb kitörjenek magányukból.

Hogy miként tudod ezt megtenni? Nem kell mást tenned, mint megnézni ezt a filmet, és utána megosztani a Facebookon! Ha ezt megteszed, te is segítesz a Tabernas sivatagban élőkön.

További részletek: http://www.thedesertcowboys.com

Íme az új Škoda Epiq

Íme az új Škoda Epiq

A Škoda ma bemutatta azt a kis városi SUV modelljét, amely teljesen elektromos lesz, 25.000 eurós áron kerülhet a szalonokba, és a Škoda Epiq nevet fogja viselni.A 2025-ben bemutatásra kerülő Škoda Epiq körülbelül 25.000 euróba fog kerülni, 4,1 méter hosszú lesz,...

bővebben

GO, FABIA GO!

Motorizáltságát és árát tekintve a FABIA GO a negyedik generációs FABIA alapkivitele, felszereltségét tekintve viszont nem. Az ellentmondás oka a magyar ŠKODA importőr által kínált limitált modell.  Korábbi cikkeinkRitkán kerül be az autóimportőrök tesztparkjába...

bővebben

Alexa, feltöltött már a CITIGO?

Ha ŠKODA CITIGOe iV, vagy mondjuk egy konnektoros hibrid SUPERB áll a garázsban, akkor ezentúl az Amazon Alexa használatával távolról elindíthatod vagy leállíthatod a töltésüket, de azt is ellenőrizheted, hogy mekkora a hatótáv éppen, szabályozhatod a légkondit és a...

bővebben

60 éves az OCTAVIA

Ha megkérünk valakit, hogy mondjon egy ŠKODA modellt, szinte biztos, hogy az Octaviát említi majd. Nem véletlenül, hiszen ez a név összeforrt a márkával.   Az első ŠKODA OCTAVIA 1959 januárjában látta meg a napvilágot. Az „Octavia” latinul azt  jelenti „nyolcadik”. A...

bővebben

FIGYELEM! Ez a posztunk ekkor frissült utoljára: 2018-01-01 . A benne szereplő Információk már érvényüket veszthették.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!