fbpx
 KAROQ 5 csillag Euro NCAP

ŠKODA KAROQ: 5 csillagos biztonság

Az Euro NCAP közzétette a legújabb törésteszt sorozatának eredményét, melyben a legújabb Škodát, a Karoq-ot is tesztelték. Az eredmény: kiválóra vizsgázott az új ŠKODA SUV.

Idén már második alkalommal teszi próbára az Euro NCAP a Škodákat. Hiszen néhány hónapja a Kodiaq-ot vezették a falnak és egyéb akadályoknak. A tesztek során bebizonyosodott, hogy a Kodiaq utasai tökéletes biztonságban utazhatnak, így meg is kapta a maximális 5 csillagot. A napokban pedig a kisebb testvér, a Karoq biztonságát vizsgálva jutottak hasonló eredményre az Euro NCAP munkatársai.
Bár a videón úgy látszik, hogy szinte eltűnik a Karoq eleje az ütközések során, de izgalomra semmi ok. Mindez teljesen tervezett módon történik. Hiszen a cél az, hogy ne magát, hanem a bent ülőket védje meg tökéletesen a Karoq. A ŠKODA tervezőit azonban nem csak azért illeti dicséret, mert ezt a feladatot tökéletesen oldották meg. Az Euro NCAP az értékelése során kiemelte, hogy a Karoq a gyalogosokra sem jelent különösebb veszélyt. Ez két dolognak is köszönhető.
Egyrészről a prediktív gyalogosvédelmi rendszernek, amely felismeri, ha gyalogos kerül a Karoq elé, és azonnal vészfékezésbe kezd. Így városi sebesség mellett, amennyiben nem féktávolságon belül lép a gyalogos a Karoq elé, elkerülhető a baleset. Ha mégsem tudna megállni (és ez a második dolog), akkor pedig az orr rész kialakítása miatt minimális sérüléssel úszhatja meg a találkozást a gyalogos. A teszt ezen részében a maximális pontszámot érte el az új ŠKODA Karoq.

Tudtad?

A ŠKODA Karoq is alapfelszereltségként tartalmazza a ŠKODA Connect részeként a vészhívó rendszert. Ezzel a rendszerrel, amennyiben olyan baleset részese lesz az új Karoq, melyben bármelyik légzsák működésben lép, automatikus vészhívást indít a 112-es Egységes Segélyhívó Rendszerbe. Nem csak a saját helyeztét küldi el automatikusan a Karoq, de azt is, hogy hány légzsák nyílt ki (milyen erejű volt az ütközés), és hogy hányan ültek az autóban. Emellett hangalapú kapcsolatot is létrehoz a 112-es központtal, hogy az operátor közvetlenül érintkezésbe léphessen a balesetet szenvedőkkel. Ha az ütközés ereje nem olyan nagy, hogy a légzsákok működésbe lépjenek, ezt a kapcsolatot a bent ülők egyetlen gomb megnyomásával kezdeményezhetik.

Elit klubtagsági

Ezzel az eredménnyel a ŠKODA azon kevés gyártók egyike, akiknek a teljes modellpalettája a maximális 5 csillagos védelmet nyújtja a vásárlóknak.

Szeretnéd kipróbálni vagy megvenni?

11 + 9 =

A ŠKODA KAROQ új arca

Bemutatkozott a megújult KAROQ, és első pillantásra is vonzóra sikerült a plasztikai műtét. A SPORTLINE megújult, míg a SCOUT kikerült a kínálatból. Korábbi cikkeinkA ŠKODA KAROQ fontos a márka számára-- hiszen az OCTAVIA után a legjobban fogyó modell - és ez látszik...

bővebben

60 éves az OCTAVIA

Ha megkérünk valakit, hogy mondjon egy ŠKODA modellt, szinte biztos, hogy az Octaviát említi majd. Nem véletlenül, hiszen ez a név összeforrt a márkával.   Az első ŠKODA OCTAVIA 1959 januárjában látta meg a napvilágot. Az „Octavia” latinul azt  jelenti „nyolcadik”. A...

bővebben

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!