fbpx
 KAROQ 5 csillag Euro NCAP

ŠKODA KAROQ: 5 csillagos biztonság

Az Euro NCAP közzétette a legújabb törésteszt sorozatának eredményét, melyben a legújabb Škodát, a Karoq-ot is tesztelték. Az eredmény: kiválóra vizsgázott az új ŠKODA SUV.

Idén már második alkalommal teszi próbára az Euro NCAP a Škodákat. Hiszen néhány hónapja a Kodiaq-ot vezették a falnak és egyéb akadályoknak. A tesztek során bebizonyosodott, hogy a Kodiaq utasai tökéletes biztonságban utazhatnak, így meg is kapta a maximális 5 csillagot. A napokban pedig a kisebb testvér, a Karoq biztonságát vizsgálva jutottak hasonló eredményre az Euro NCAP munkatársai.
Bár a videón úgy látszik, hogy szinte eltűnik a Karoq eleje az ütközések során, de izgalomra semmi ok. Mindez teljesen tervezett módon történik. Hiszen a cél az, hogy ne magát, hanem a bent ülőket védje meg tökéletesen a Karoq. A ŠKODA tervezőit azonban nem csak azért illeti dicséret, mert ezt a feladatot tökéletesen oldották meg. Az Euro NCAP az értékelése során kiemelte, hogy a Karoq a gyalogosokra sem jelent különösebb veszélyt. Ez két dolognak is köszönhető.
Egyrészről a prediktív gyalogosvédelmi rendszernek, amely felismeri, ha gyalogos kerül a Karoq elé, és azonnal vészfékezésbe kezd. Így városi sebesség mellett, amennyiben nem féktávolságon belül lép a gyalogos a Karoq elé, elkerülhető a baleset. Ha mégsem tudna megállni (és ez a második dolog), akkor pedig az orr rész kialakítása miatt minimális sérüléssel úszhatja meg a találkozást a gyalogos. A teszt ezen részében a maximális pontszámot érte el az új ŠKODA Karoq.

Tudtad?

A ŠKODA Karoq is alapfelszereltségként tartalmazza a ŠKODA Connect részeként a vészhívó rendszert. Ezzel a rendszerrel, amennyiben olyan baleset részese lesz az új Karoq, melyben bármelyik légzsák működésben lép, automatikus vészhívást indít a 112-es Egységes Segélyhívó Rendszerbe. Nem csak a saját helyeztét küldi el automatikusan a Karoq, de azt is, hogy hány légzsák nyílt ki (milyen erejű volt az ütközés), és hogy hányan ültek az autóban. Emellett hangalapú kapcsolatot is létrehoz a 112-es központtal, hogy az operátor közvetlenül érintkezésbe léphessen a balesetet szenvedőkkel. Ha az ütközés ereje nem olyan nagy, hogy a légzsákok működésbe lépjenek, ezt a kapcsolatot a bent ülők egyetlen gomb megnyomásával kezdeményezhetik.

Elit klubtagsági

Ezzel az eredménnyel a ŠKODA azon kevés gyártók egyike, akiknek a teljes modellpalettája a maximális 5 csillagos védelmet nyújtja a vásárlóknak.

Szeretnéd kipróbálni vagy megvenni?

15 + 5 =

60 másodpercben a megújult KAROQ-ról

Nem véletlen, hogy a ŠKODA KAROQ a cseh autógyártó legkelendőbb SUV-ja. Legújabb változata pedig 60 másodperc alatt téged is szerelembe ejt.Korábbi cikkeinkA ŠKODA KAROQ a kompakt SUV új változata a modell hagyományos erősségeire épít, műszaki újításokkal és...

bővebben

60 éves az OCTAVIA

Ha megkérünk valakit, hogy mondjon egy ŠKODA modellt, szinte biztos, hogy az Octaviát említi majd. Nem véletlenül, hiszen ez a név összeforrt a márkával.   Az első ŠKODA OCTAVIA 1959 januárjában látta meg a napvilágot. Az „Octavia” latinul azt  jelenti „nyolcadik”. A...

bővebben

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!