fbpx
ŠKODA Fabia Clever

Fedezd fel: ŠKODA Fabia (Simply) Clever

Ma már nem elsősorban az ára miatt vásárolunk kisautót. Így van ez a ŠKODA Fabia Clever esetében is. Ettől függetlenül persze azért nem árt, ha a felszereltség és a vételár arányban áll egymással. Márpedig a Fabia Clevernél ez rendben van. Sőt! Nagyon rendben van.

Fabia Clever

Néhány éve a kisautók extralistája kimerült a távirányítós központi zárban, és az elektromos ablak/tükör kombóban. Ja, igen. Most tegye fel a kezét, aki anno alkudott CD-s rádióra a Fabiájába! Régi szép emlékek. Majd jöttek a nehéz évek, és minden gyártó próbálta a lehető legolcsóbban kínálni a kisautóit. Ennek az lett a következménye, hogy még az a kevés extra is eltűnt a hárommillió alatti modellekből, amit addig megszokhattunk. És ez valahogy így is maradt.

Ezen változtatott a ŠKODA, amikor bevezette a Fabia Clever modellt. Ami jól felszerelt. És nincs hárommillió forint. És ez így is marad.

De mit is tud a Fabia Clever ennyiért?

Kezdjük azzal, hogy eleve a gazdag középső felszereltségi szintre épül. Így olyanokkal találkozhatunk benne szériában, mint a 6 (!) légzsák, stabilitásvezérlés, vagy a műszerfalon a Maxi-Dot kijelző. De a városi közlekedésben igen jól jön majd a szintén széria vészfékező rendszer is. Ez veszély esetén először hanggal, majd aktív fékezéssel óvja meg az utasokat és a Fabiát a komolyabb balesetektől. Ezenkívül van még benne bőrkormány, tolatóradar, ülésfűtés, és igen! Bár már nem CD-s, hanem MP3 lejátszós, érintőképernyős, Bluetooth telefonkihangosítós rádió, de erre sem kell külön alkudni.

Fabia Clever
Fabia Clever Front Assist
Fabia Clever

Persze a Fabia Clevert nem csak ezekért az extrákért lehet szeretni, hanem azokért is, amiket nem szokás felsorolni. Ilyen például a csomagrögzítő kampó a csomagtartóban, amely bevásárláskor jön jól. Vagy ott van az első ülés oldalán a kis zseb, amelybe a mobilunkat rakhatjuk menet közben, az utasülés alatt pedig egy esernyőt találunk. És a klíma bár manuális, még ez is „Simply Clever”.

És hogy milyen Fabia tulajdonosnak lenni?

A brit Auto Express szaklap ebben az évben is szavazást indított annak megismerésére, hogy a tulajdonosok mennyire elégedettek autóikkal. Számos szempont szerint kellett értékelni az adott modellt. Pontozhatták a kereskedők kiszolgálási színvonalát, a szervizszolgáltatásokat, de hangsúlyosan leginkább az autóikról kérdezték a tulajdonosokat. Nos, ezen a szavazáson a Fabia az igen előkelő 11. helyet érte el az összesen 75 modellből. Sőt! A legjobb lett a kisautók között az értékelések alapján. Jó az ára, jó a felszereltsége, és a tulajdonosok is elégedettek vele.  Kell ennél több?

Szeretnéd kipróbálni vagy megvenni?

9 + 11 =

Új vezető a ŠKODA élén: Klaus Zellmer

Új vezető a ŠKODA élén: Klaus Zellmer

Klaus Zellmer július elsejétől vette át teljes jogkörrel márka irányítását. Első munkanapján rögtön egy igazgatósági üléssel kezdett. Korábbi cikkeink„Végre kezdődik!” – mondta Zellmer hivatalba lépésekor. "A ŠKODA büszke márka, erős gyökerekkel. Várom, hogy a ŠKODA...

bővebben

GO, FABIA GO!

Motorizáltságát és árát tekintve a FABIA GO a negyedik generációs FABIA alapkivitele, felszereltségét tekintve viszont nem. Az ellentmondás oka a magyar ŠKODA importőr által kínált limitált modell.  Korábbi cikkeinkRitkán kerül be az autóimportőrök tesztparkjába...

bővebben

60 éves az OCTAVIA

Ha megkérünk valakit, hogy mondjon egy ŠKODA modellt, szinte biztos, hogy az Octaviát említi majd. Nem véletlenül, hiszen ez a név összeforrt a márkával.   Az első ŠKODA OCTAVIA 1959 januárjában látta meg a napvilágot. Az „Octavia” latinul azt  jelenti „nyolcadik”. A...

bővebben

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!