fbpx
ŠKODA Fabia Clever

Fedezd fel: ŠKODA Fabia (Simply) Clever

Ma már nem elsősorban az ára miatt vásárolunk kisautót. Így van ez a ŠKODA Fabia Clever esetében is. Ettől függetlenül persze azért nem árt, ha a felszereltség és a vételár arányban áll egymással. Márpedig a Fabia Clevernél ez rendben van. Sőt! Nagyon rendben van.

Fabia Clever

Néhány éve a kisautók extralistája kimerült a távirányítós központi zárban, és az elektromos ablak/tükör kombóban. Ja, igen. Most tegye fel a kezét, aki anno alkudott CD-s rádióra a Fabiájába! Régi szép emlékek. Majd jöttek a nehéz évek, és minden gyártó próbálta a lehető legolcsóbban kínálni a kisautóit. Ennek az lett a következménye, hogy még az a kevés extra is eltűnt a hárommillió alatti modellekből, amit addig megszokhattunk. És ez valahogy így is maradt.

Ezen változtatott a ŠKODA, amikor bevezette a Fabia Clever modellt. Ami jól felszerelt. És nincs hárommillió forint. És ez így is marad.

De mit is tud a Fabia Clever ennyiért?

Kezdjük azzal, hogy eleve a gazdag középső felszereltségi szintre épül. Így olyanokkal találkozhatunk benne szériában, mint a 6 (!) légzsák, stabilitásvezérlés, vagy a műszerfalon a Maxi-Dot kijelző. De a városi közlekedésben igen jól jön majd a szintén széria vészfékező rendszer is. Ez veszély esetén először hanggal, majd aktív fékezéssel óvja meg az utasokat és a Fabiát a komolyabb balesetektől. Ezenkívül van még benne bőrkormány, tolatóradar, ülésfűtés, és igen! Bár már nem CD-s, hanem MP3 lejátszós, érintőképernyős, Bluetooth telefonkihangosítós rádió, de erre sem kell külön alkudni.

Fabia Clever
Fabia Clever Front Assist
Fabia Clever

Persze a Fabia Clevert nem csak ezekért az extrákért lehet szeretni, hanem azokért is, amiket nem szokás felsorolni. Ilyen például a csomagrögzítő kampó a csomagtartóban, amely bevásárláskor jön jól. Vagy ott van az első ülés oldalán a kis zseb, amelybe a mobilunkat rakhatjuk menet közben, az utasülés alatt pedig egy esernyőt találunk. És a klíma bár manuális, még ez is „Simply Clever”.

És hogy milyen Fabia tulajdonosnak lenni?

A brit Auto Express szaklap ebben az évben is szavazást indított annak megismerésére, hogy a tulajdonosok mennyire elégedettek autóikkal. Számos szempont szerint kellett értékelni az adott modellt. Pontozhatták a kereskedők kiszolgálási színvonalát, a szervizszolgáltatásokat, de hangsúlyosan leginkább az autóikról kérdezték a tulajdonosokat. Nos, ezen a szavazáson a Fabia az igen előkelő 11. helyet érte el az összesen 75 modellből. Sőt! A legjobb lett a kisautók között az értékelések alapján. Jó az ára, jó a felszereltsége, és a tulajdonosok is elégedettek vele.  Kell ennél több?

Szeretnéd kipróbálni vagy megvenni?

14 + 9 =

60 éves az OCTAVIA

Ha megkérünk valakit, hogy mondjon egy ŠKODA modellt, szinte biztos, hogy az Octaviát említi majd. Nem véletlenül, hiszen ez a név összeforrt a márkával.   Az első ŠKODA OCTAVIA 1959 januárjában látta meg a napvilágot. Az „Octavia” latinul azt  jelenti „nyolcadik”. A...

bővebben

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!