fbpx
ŠKODA Park Assist

Extrák, amiket feltétlenül rendelj meg: Park Assist

Parkolás. Van, akinek nem jelent gondot. Van, aki már a puszta gondolatától is hidegrázást kap. És közülük sokan vannak, akik nem tudják, hogy nem kellene így lennie. Nekik mutatjuk be a Park Assist rendszert.

Az első Park Assist rendszer még a második generációs Superbben jelent meg a ŠKODA kínálatában. Akkor még csak párhuzamosan tudott parkolni, és viszonylag nagy helyre (az autó hossza + 80 cm) volt csak képes beparkolni. Azóta ez az extra elérhetővé vált az Octaviától „felfelé”, és rengeteget fejlődött is. De mire is képes ma a Park Assist?
Ahogy az imént már említettük, a párhuzamos parkolás jobb és bal oldalra már régóta alap. A mai rendszer azonban már merőlegesen és diagonál irányba is képes leparkolni autónkat. Sőt! Akkor is segítségedre lehet, ha egy nélküle elkezdett parkolást vele akarsz befejezni, mondjuk mert elmérted a merőleges helyre a ráfordulás irányát. Ilyenkor elég megnyomni a Park Assist gombját, és a többit elintézi neked.
Park Assist
Park Assist

De ez még mindig nem minden. Ugye veled is előfordult már, hogy amikor visszaértél az autódhoz azt kellett látnod, hogy a kedves “szomszédok” olyan szorosan álltak rád, hogy a kiparkolás gondolatától is izzadni kezdett a tenyered? A Park Assist ebben is segít neked. A motor beindítása után elég kitenned az indexet, és megnyomni a gombját. A többit elintézi neked. És akkor azt még nem is említettük, hogy tolatás közben is vigyázz rád, és ha keresztirányú forgalmat észlel, akár állóra is képes fékezni autódat. 

A Park Assist jelenleg az Octavia, Karoq, Superb és Kodiaq modellekhez érhető el.

És hogy miként parkolj, ha nincs az autódban ilyen rendszer? Íme az 5 egyszerű lépés:

Hogyan parkolj
Hogyan parkolj
Hogyan parkolj
Hogyan parkolj
Hogyan parkolj

Szeretnéd kipróbálni milyen a Park Assist?

8 + 1 =

60 éves az OCTAVIA

Ha megkérünk valakit, hogy mondjon egy ŠKODA modellt, szinte biztos, hogy az Octaviát említi majd. Nem véletlenül, hiszen ez a név összeforrt a márkával.   Az első ŠKODA OCTAVIA 1959 januárjában látta meg a napvilágot. Az „Octavia” latinul azt  jelenti „nyolcadik”. A...

bővebben

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!