fbpx
SKODA újdonságok 2018

Mi várható 2018-ban a Škodától?

Néhány napja arról írtunk, hogy milyen fantasztikus eredményeket ért el a márka 2017-ben. Most körbejárjuk azt a még izgalmasabb kérdést, hogy milyen modellek érkezhetnek 2018-ban?

A tavalyi év igazi tűzijáték volt, hiszen a kereskedésekbe került a KODIAQ, bemutatkozott a ŠKODA egyik legfontosabb modelljének, az Octaviának a megújult generációja, de a RAPID család is jelentős frissítésen ment keresztül. És az év második felében jött az új KAROQ.

Ennyi újdonság után 2018 egy kicsit unalmasabbnak tűnhet, de azért még így is tartogat meglepetést. A héten mutatták meg az első rajzot a megújuló FABIA orráról, és árultak el ezzel egyidejűleg néhány részletet róla. Így megtudhattuk, hogy LED fényszórókat kap majd, ahogy a hátsó lámpákban is elérhető lesz ez a technika. Új vezetést támogató rendszerek is érkeznek majd a megújult modellel. Dízel változat viszont már fog készülni belőle az új modellévben. A bemutatkozást a 2018-as Genfi szalonra tartogatja a gyár.

SKODA újdonságok 2018
SKODA újdonságok 2018

RS. RS mindenből…

Már régóta folyik a találgatás, hogy érkezik-e a legnagyobb Škodából sportváltozat, és egy ideje szinte biztosra vette mindenki, hogy a válasz: igen. Nos, bár a bemutatót a márciusi Genfi kiállításra várják többen is, elképzelhető, hogy a premier csak ősszel, a párizsi szalonon lesz. De az biztos, hogy még idén láthatjuk a KODIAQ RS-t, sőt a gyártás indulását novemberre datálják.

A KAROQ SportLine és Scout viszont látható lesz Genfben, míg a KAROQ RS valószínűleg a KODIAQ RS-el egyidőben érkezik.

SKODA újdonságok 2018

Európán kívül is van élet. Sőt!

Tavasszal még egy nagyon fontos esemény lesz, de Európán kívül, a márka immár legfontosabb piacán, Kínában. A Shanghaji Autószalonon biztos, hogy bemutatkozik a ŠKODA KAMIQ. Ez nem egy teljesen új modell lesz, sokkal inkább a KAROQ hosszabb, és külsőleg némileg módosított változata. A hossza 5, a tengelytávja viszont 8,5 centivel lesz nagyobb, mint a KAROQ-nak. A nagy hátsótér Kínában elvárás, így ez a módosítás ennek köszönhető. Európában ez a modell biztosan nem kerül a szalonokba.

SKODA KAMIQ 2018
SKODA KAMIQ
SKODA KAMIQ

„…igény az lenne rá!”

Ugyanez viszont teljes biztonsággal nem mondható el a ŠKODA KODIAQ GT-ről. A KODIAQ GT az európai KODIAQ kupésított kivitele lesz, tehát biztosan 5 üléses utastérrel érkezik. Külsőleg némileg eltérő lesz a most futó modelltől (és itt nem a csapott hátsó részre gondolunk), de ez simán szólhat a Kínai igényeknek is.

SKODA KODIAQ GT
Európai sorsa attól függ, hogy ŠKODA AUTO talál-e hozzá gyártási kapacitást. Jelenleg a márka összes gyára maximális kihasználtsággal működik, olyannyira, hogy a darabszám növelése érdekében a következő SUPERB már nem Kvasiny-ban, hanem Németországban a Passattal közös soron készülne. A népszerűbb modellek darabszámának növelésében a piaci átrendeződés is segítheti a márkát, hiszen a Rapidból már nem fog limuzin, a Fabia IV. generációjából pedig kombi kivitel készülni. Így ezek a kapacitások más modellek gyártására foghatók.

2018 végén még előfordulhat, hogy képeken megmutatja magát a frissített SUPERB, amely külsőleg még elegánsabb lesz, és mivel már a FABIA is LED-es fényszóróval világítja meg az utat, így ez a technológia a zászlóshajóból sem hiányozhat majd. Sőt, elsőként a ŠKODA modellek közül LED-Matrix fényszórók is érkeznek majd. A vezetést támogató elektronikák közül a KODIAQ extráit szinte biztos, hogy megkapja a frissített SUPERB is. Élőben legkorábban 2019 tavaszán lesz látható a frissített SUPERB.  Ahogyan az új RAPID is, mely jelentősen nagyobb lesz a mai szériánál, és várhatóan új nevet is kap majd.

Az új ŠKODA FABIA RS Rally2: a legenda folytatódik

Az új ŠKODA FABIA RS Rally2: a legenda folytatódik

Az új ŠKODA FABIA RS Rally2 a cseh autógyártó népszerű szériamodelljének negyedik generációján alapul. Ez egy vadonatúj versenyautó, amely kihasználja a széria FABIA erősségeit, többek között a kifinomult aerodinamikát, a karosszéria merevségét és az új arányokat....

bővebben

60 másodpercben a megújult KAROQ-ról

Nem véletlen, hogy a ŠKODA KAROQ a cseh autógyártó legkelendőbb SUV-ja. Legújabb változata pedig 60 másodperc alatt téged is szerelembe ejt.Korábbi cikkeinkA ŠKODA KAROQ a kompakt SUV új változata a modell hagyományos erősségeire épít, műszaki újításokkal és...

bővebben

60 éves az OCTAVIA

Ha megkérünk valakit, hogy mondjon egy ŠKODA modellt, szinte biztos, hogy az Octaviát említi majd. Nem véletlenül, hiszen ez a név összeforrt a márkával.   Az első ŠKODA OCTAVIA 1959 januárjában látta meg a napvilágot. Az „Octavia” latinul azt  jelenti „nyolcadik”. A...

bővebben

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!