fbpx
VISION X
VISION X

A ŠKODA standján Genfben: VISION X

Március első hetében nyitja kapuit a 88. Genfi Autószalon. Európa legnagyobb kiállítását mindig kiemelten kezelik a gyártók, nincs ez másként a ŠKODA esetén sem. A héten már leleplezett új FABIA mellett egy olyan koncepciót is láthatunk majd, ami közelebb áll a Fabiához, mint elsőre gondolnánk.

A ŠKODA VISION X tanulmány hybrid hajtással mutatkozik be, és a márka első crossoverének az előfutára lesz, amely 2019-ben érkezik. A gyár elég szűkmarkúan bánt az első rajzok megjelenésekor az információval, csupán annyit árult el, hogy a tanulmányon kéttónusú (zöld és szürke) fényezés lesz, üvegtetőt kap és 20 colos kereken áll majd.
VISION X
„A már megismert új dizájnnyelv alkalmazása az utastértben magától értetődő. Újdonság, hogy a széles és letisztult vonalú műszerfalat egy szabadon álló nagy színes kijelző dominálja, mely segíti az infotainment rendszer gyors és ösztönös kezelését. A megvilágított kristálydizájn díszítő elemek érdekes fényjátékot adnak a műszerfalnak.”- árulta el még  Štěpán Řehák, a ŠKODA Auto munkatársa.
VISION X
A VISION X, mint már említettük a jövőre érkező A0 (FABIA méretű) crossover előfutára. Ez azt jelenti, hogy nem csak a konszernen belül lesznek rokonai (SEAT Arona, VW T-ROC), de a következő FABIA generációval is sok elemen osztozik majd. Jó hír viszont, hogy amíg a SEAT és VW változatok az Ibiza illetve Polo méretével egyezőek, addig a SKODA méretben inkább a szintén 2019-ben érkező új RAPID Spacebackhez (amiről már tudjuk, hogy más lesz a neve) lesz majd közelebb.

A ŠKODA eddig ebben a méretben nem kínált hasonló modellt, de nem csak ezért lesz fontos a gyár számára a VISON X szériaváltozata. Hiszen egyike lesz azoknak a modelleknek, amelyből 2025-ig érkezik a plug-in hybrid mellett teljesen elektromos változat is.

Múlt év végén Bernhard Maier, a ŠKODA első embere már beszélt arról, hogy a plug-in hybrid változatokhoz a szükséges alkatrészeket Mladá Boleslavban már el is kezdték gyártani, és az első ilyen modell a jövő év elején érkező frissített SUPERB lesz. 2020-ban pedig érkezik az első teljesen elektromos ŠKODA, amely ugyan nem a VISION X sorozatgyártású változata lesz, de szintén egy városi SUV, a tavalyi VISION E formái alapján.

SUPERB 2019
Itt az ENYAQ iV Perfect 1,7 millióval kevesebbért!

Itt az ENYAQ iV Perfect 1,7 millióval kevesebbért!

A ŠKODA modellek között a Perfect kivitelek nagyon kedvező ár/érték arányukkal tűnnek ki. Nincs ez másként a teljesen elektromos ENYAQ iV Perfect esetében sem.Korábbi cikkeinkKezdjük azzal, hogy eleve nem a legkisebb akkumulátorral szerelt kivitel került a Perfect...

bővebben

Közeleg a ŠKODA KAROQ frissítése

Rohan az idő, hiszen pont 3 éve májusban mutatkozott be a KAROQ, amelynek a modellfrissített példányát kapták le egy tesztút során.A KAROQ a ŠKODA egyik bestseller modellje, bemutatása óta több, mint 250 000 darabot adtak el belőle. Most viszont úgy tűnik, hogy...

bővebben

60 éves az OCTAVIA

Ha megkérünk valakit, hogy mondjon egy ŠKODA modellt, szinte biztos, hogy az Octaviát említi majd. Nem véletlenül, hiszen ez a név összeforrt a márkával.   Az első ŠKODA OCTAVIA 1959 januárjában látta meg a napvilágot. Az „Octavia” latinul azt  jelenti „nyolcadik”. A...

bővebben

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!