fbpx
VISION X
VISION X

A ŠKODA standján Genfben: VISION X

Március első hetében nyitja kapuit a 88. Genfi Autószalon. Európa legnagyobb kiállítását mindig kiemelten kezelik a gyártók, nincs ez másként a ŠKODA esetén sem. A héten már leleplezett új FABIA mellett egy olyan koncepciót is láthatunk majd, ami közelebb áll a Fabiához, mint elsőre gondolnánk.

A ŠKODA VISION X tanulmány hybrid hajtással mutatkozik be, és a márka első crossoverének az előfutára lesz, amely 2019-ben érkezik. A gyár elég szűkmarkúan bánt az első rajzok megjelenésekor az információval, csupán annyit árult el, hogy a tanulmányon kéttónusú (zöld és szürke) fényezés lesz, üvegtetőt kap és 20 colos kereken áll majd.
VISION X
„A már megismert új dizájnnyelv alkalmazása az utastértben magától értetődő. Újdonság, hogy a széles és letisztult vonalú műszerfalat egy szabadon álló nagy színes kijelző dominálja, mely segíti az infotainment rendszer gyors és ösztönös kezelését. A megvilágított kristálydizájn díszítő elemek érdekes fényjátékot adnak a műszerfalnak.”- árulta el még  Štěpán Řehák, a ŠKODA Auto munkatársa.
VISION X
A VISION X, mint már említettük a jövőre érkező A0 (FABIA méretű) crossover előfutára. Ez azt jelenti, hogy nem csak a konszernen belül lesznek rokonai (SEAT Arona, VW T-ROC), de a következő FABIA generációval is sok elemen osztozik majd. Jó hír viszont, hogy amíg a SEAT és VW változatok az Ibiza illetve Polo méretével egyezőek, addig a SKODA méretben inkább a szintén 2019-ben érkező új RAPID Spacebackhez (amiről már tudjuk, hogy más lesz a neve) lesz majd közelebb.

A ŠKODA eddig ebben a méretben nem kínált hasonló modellt, de nem csak ezért lesz fontos a gyár számára a VISON X szériaváltozata. Hiszen egyike lesz azoknak a modelleknek, amelyből 2025-ig érkezik a plug-in hybrid mellett teljesen elektromos változat is.

Múlt év végén Bernhard Maier, a ŠKODA első embere már beszélt arról, hogy a plug-in hybrid változatokhoz a szükséges alkatrészeket Mladá Boleslavban már el is kezdték gyártani, és az első ilyen modell a jövő év elején érkező frissített SUPERB lesz. 2020-ban pedig érkezik az első teljesen elektromos ŠKODA, amely ugyan nem a VISION X sorozatgyártású változata lesz, de szintén egy városi SUV, a tavalyi VISION E formái alapján.

SUPERB 2019
Új vezető a ŠKODA élén: Klaus Zellmer

Új vezető a ŠKODA élén: Klaus Zellmer

Klaus Zellmer július elsejétől vette át teljes jogkörrel márka irányítását. Első munkanapján rögtön egy igazgatósági üléssel kezdett. Korábbi cikkeink„Végre kezdődik!” – mondta Zellmer hivatalba lépésekor. "A ŠKODA büszke márka, erős gyökerekkel. Várom, hogy a ŠKODA...

bővebben

60 másodpercben a megújult KAROQ-ról

Nem véletlen, hogy a ŠKODA KAROQ a cseh autógyártó legkelendőbb SUV-ja. Legújabb változata pedig 60 másodperc alatt téged is szerelembe ejt.Korábbi cikkeinkA ŠKODA KAROQ a kompakt SUV új változata a modell hagyományos erősségeire épít, műszaki újításokkal és...

bővebben

Az új ŠKODA FABIA RS Rally2: a legenda folytatódik

Az új ŠKODA FABIA RS Rally2 a cseh autógyártó népszerű szériamodelljének negyedik generációján alapul. Ez egy vadonatúj versenyautó, amely kihasználja a széria FABIA erősségeit, többek között a kifinomult aerodinamikát, a karosszéria merevségét és az új arányokat....

bővebben

60 éves az OCTAVIA

Ha megkérünk valakit, hogy mondjon egy ŠKODA modellt, szinte biztos, hogy az Octaviát említi majd. Nem véletlenül, hiszen ez a név összeforrt a márkával.   Az első ŠKODA OCTAVIA 1959 januárjában látta meg a napvilágot. Az „Octavia” latinul azt  jelenti „nyolcadik”. A...

bővebben

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!