fbpx
Elektromos mobilitás
Elektromos mobilitás

Mi lesz veled, elektromos mobilitás?

Általános vélemény az autóiparban, hogy az elektromos autók forradalma várható az elkövetkező években. Sőt, nem csak simán az elektromos autózás jelenti a jövőt, de mindez kiegészül majd az autonóm, tehát önvezető autók megjelenésével. Egy friss felmérés szerint azonban a vásárlók nem lelkesednek annyira az ötletért.

Manapság mindenhonnan azt hallani, hogy a hagyományos robbanómotorok, de azon belül is a dízelek korszaka bealkonyult. Sok országban éveken belül büntető adókat vetnek ki rájuk, így nem éri majd meg üzemben tartani őket. Azonban az egész Európai Unióra kiterjedő, és több mint 11 000 ember részvételével végzett felmérés szerint jelenleg többségben vannak, akik ezt nem tartják helyesnek.

Elektromos Skodák

Sőt, valójában a felmérésben résztvevő európai vásárlók 58%-a pozitívan ítéli meg a belsőégésű motorok jövőjét. Lengyelországban a megkérdezett vásárlók 65%-a hagyományos motorral tervezi megvenni következő autóját, míg ez az arány Németországban, Spanyolországban és Svédországban is eléri a 60 százalékot. A felmérésből egyértelműen kiderül, hogy a vásárlók többsége nem osztja a kormányok és környezetvédelmi szervezetek véleményét, amelyek az elektromos mobilitásban látják a jövőt. De a legérdekesebb (főleg a Német bíróság dízelekkel kapcsolatos döntésének fényében), hogy minden harmadik megkérdezett szeretné, ha a dízelmotoros autók a kínálat részét képeznék később is.

Azt is meg kell ugyanakkor említeni, hogy az elektromos autókat sokkal többen választanák (az összes megkérdezett 33%-a, de Olaszországban ez az arány 54%), ha az áruk és az üzemeltetésük hasonló lenne benzines társaikéhoz.

Az átmenet megkönnyítésében ezért fontos szerepük lehet, a jövő héten bemutatandó VISION X-hez hasonló hibrid modelleknek. (Részeletesen itt írtunk róla.)  Ebben ugyan megtalálható a hagyományos benzinmotor egy módosított változata, de a főszerepet a CNG (sűrített földgáz) és az eletromos motorok kapják.

Az új FABIA

Autonóm autók? Itt ugyan nem!

A felmérés során azt is megkérdezték, hogy vennének-e önvezető autót. Meglepő eredmény született. A válaszadók mindössze 33%-a mondta azt, hogy már várja ezt a korszakot, míg kétharmaduk ragaszkodik, hogy ő irányítsa autóját, és közel 70% fejezte ki reményét, hogy a jövő generációi választhatnak majd, hogy ők vagy a számítógépek vezessék-e autójukat.

Az új ŠKODA FABIA RS Rally2: a legenda folytatódik

Az új ŠKODA FABIA RS Rally2: a legenda folytatódik

Az új ŠKODA FABIA RS Rally2 a cseh autógyártó népszerű szériamodelljének negyedik generációján alapul. Ez egy vadonatúj versenyautó, amely kihasználja a széria FABIA erősségeit, többek között a kifinomult aerodinamikát, a karosszéria merevségét és az új arányokat....

bővebben

60 másodpercben a megújult KAROQ-ról

Nem véletlen, hogy a ŠKODA KAROQ a cseh autógyártó legkelendőbb SUV-ja. Legújabb változata pedig 60 másodperc alatt téged is szerelembe ejt.Korábbi cikkeinkA ŠKODA KAROQ a kompakt SUV új változata a modell hagyományos erősségeire épít, műszaki újításokkal és...

bővebben

Magyar beszállító miatt gyárt kevesebbet a ŠKODA

Eddig azt gondoltuk, hogy a beszállítói oldalon a  COVID után rosszabb már nem lehet. Az élet azonban csak annyit mondott erre: fogd meg a söröm...A beszállítói lánc akadozása folyamatos gondot jelent a gyártóknak, és nem kivétel ezalól a ŠKODA AUTO sem. Először jött...

bővebben

60 éves az OCTAVIA

Ha megkérünk valakit, hogy mondjon egy ŠKODA modellt, szinte biztos, hogy az Octaviát említi majd. Nem véletlenül, hiszen ez a név összeforrt a márkával.   Az első ŠKODA OCTAVIA 1959 januárjában látta meg a napvilágot. Az „Octavia” latinul azt  jelenti „nyolcadik”. A...

bővebben

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!