fbpx
Kodiaq
Kodiaq

Egy tél végi hétvége, és a KODIAQ

Nem, nem és nem. A tél nem enged szorításából. Pedig hivatalosan már tavasz van, és a család is nagyon unja már, hogy minden hétvége szürkeségbe fullad. Mit lehet ilyenkor tenni? Megszökni. Megszökni a KODIAQ-al egy kicsit a város unalmából, és kalandot keresni. Persze nem túl messze, hiszen egy hétvége hamar elrepül.

Szerda délelőtt az irodában. Kinézek az ablakon, és a sötét felhők alatti nappali szürkeségben hamar jön az elhatározás: hétvégén kirándulunk. Egy gyors kör-SMS a családban, és mintha mindenki csak erre várt volna. Már a cél is megvan. Irány Csákberény, ahol egy igazi Dickens szépunoka vár ránk.

Catherine's Cottage
A KODIAQ remek partner ebben a szombat reggeli utazásban. Könnyedén nyeli el csomagtartója a hétvégi kiruccanáshoz a csomagokat. 190 lovas dízel, DSG automata. Magyarul: fene nagy nyomaték, és kényelem. Hát persze, hogy az az alig egy óra is elrepül vele, amíg leérünk a Catherine’s Cottage-ba, utazásunk céljához. A gyerekek a fedélzeti wifin keresztül folyamatosan online lehetnek barátaikkal, mi pedig elől élvezzük a tájat, melyben nagy segítség a vezetést a segítő extrák hada. Aktív sávelhagyásra figyelmeztetés? Pipa. Adaptív tempomat, mely automatikusan gyorsít és lassít? Működik. Holttér-figyelés? Hát persze. Lehetne akár kicsit messzebb is ez a varázslatos kis Cottage.
KODIAQ
Catherine's Cottage
Megérkezés után gyorsan elfoglaljuk a házat, ami erre a hétvégére a miénk lesz. A kis nappaliban fatüzelésű kályha ontja a meleget, és biztosít az első másodperctől otthonos hangulatot. Bár kint tombolnak a mínuszok, az éve egyik leghidegebb éjszakája vár ránk, mi élvezzük a kályha forróságát.
Sok időnk nincs, hiszen hivatalosak vagyunk Mórra, Miklós Csabi pincéjébe egy borvacsorára. Mór alig több, mint 10 perc távolságra van, ami most külön jó. Hiszen segítséget kapunk szállásadóinktól, így nem kell döntenünk: iszunk vagy vezetünk. Még szerencse, hiszen Miklós Csabi zöld veltelínijét vétek lenne kihagyni. Ahogy a többi borát is.
FullSizeRender

Miklós Csabi a móri borász

„…hogy mit érdemes tudni rólunk?

És már jön is a válasz…, mert szeretek bort inni. szeretem a bor szerepét és eredményeit az életemben. Ízét, színét, mozgását, lendületét, tartalmát, fejlődését, lehetőségét és egyáltalán minden vele kapcsolatos élményt. Igen, csak azért választottam ezt a gyönyörű és vivid mesterséget. Igazából mázlim is volt, valljuk be. Van egy egészséges családi hátterem. Édesapám, aki tűzoltó, mindent megtesz a szőlőben a szép, tartalmas és biztonságos termés érdekében. Édesanyám, aki a vendégvárás mellett táncot is okít, szemfülesen figyeli vendégpoharaink ürülését és persze a Tesóm, Kata, ő a csomagolás, és dekorációfelelős. Így könnyű, tudom.”

Miklós Csabi
Emi
Mire hazaérünk meglepetés fogad a házban, Emi. Ő egy fajtatiszta tacskólány, aki rögtön kárpótolja a gyerekeket a számukra nem annyira érdekes estéért. És Emi úgy tűnik velünk marad éjszakára is…
Másnap reggel ragyogó napsütés, mintha a kedvünkért lett volna jobb az idő. Az előre bekészített finomságokból mindenki kap kedvére valót. Mint később az elbűvölő Catherine-től megtudjuk, egy közeli gazdaságból való reggelink nagyobb része. Döntünk, hazafelé megnézzük őket.
A reggeli
Catherine Dickens
Catherine Dickens a világhírű író szépunokája, és anyai ágon magyar. 15 évvel ezelőtt, amikor édesanyját látogatta meg Magyarországon, végleg itt ragadt. Csákberényben, ezen a varázslatos tájon valósította meg álmát, és hozta létre a ma már 7 vendégházból álló kis birodalmát, melyet napjainkra már oly sokan szeretnek. A szőlőtőkék és levendula bokrok között lévő meseházakba nem könnyű szabad időpontot találni, hiszen sok a vendég. De megéri próbálkozni, mert aki egyszer itt járt, visszavágyik.
KODIAQ
A gazdaságba érkezve az első, aki szembejön velünk, az egy őzgida. Utópisztikus kissé, amikor közeledésünkre sem szökell tova, hanem érdeklődve vizsgál minket. Mint utóbb kiderül, ennek oka nem másban, mint háziasításában keresendő. A gyerekek őt is imádják. Miután bevásároltunk a hagyományos módon tartott tehenek tejéből készült sajtokból, ismét Pest felé vesszük az irányt. Élvezzük a KODIAQ kényeztetését, hazafelé sem szeretjük kevésbé, sőt! Az adaptív futóművet komfort fokozatra kapcsoljuk, így nem is tűnik fel az M1-es kátyúrendszere. Most csupán két nap volt, de így is jobban kikapcsolt minket, mint egy újabb TV előtt töltött hétvége. És nyáron biztos, hogy visszatérünk.
KODIAQ
Orondpuszta

60 másodpercben a megújult KAROQ-ról

Nem véletlen, hogy a ŠKODA KAROQ a cseh autógyártó legkelendőbb SUV-ja. Legújabb változata pedig 60 másodperc alatt téged is szerelembe ejt.Korábbi cikkeinkA ŠKODA KAROQ a kompakt SUV új változata a modell hagyományos erősségeire épít, műszaki újításokkal és...

bővebben

A MyŠkoda applikáció igazi svájci bicska lett

A MyŠkoda gyorsan a Škoda tulajdonosok legfontosabb alkalmazásává vált. Amellett, hogy lehetővé teszi az autó különböző funkcióinak elérését, a Powerpass segít a töltésben, és a legújabb verzióval pedig akár megrendelt autónk gyártását is nyomon követhetjük majd.A...

bővebben

60 éves az OCTAVIA

Ha megkérünk valakit, hogy mondjon egy ŠKODA modellt, szinte biztos, hogy az Octaviát említi majd. Nem véletlenül, hiszen ez a név összeforrt a márkával.   Az első ŠKODA OCTAVIA 1959 januárjában látta meg a napvilágot. Az „Octavia” latinul azt  jelenti „nyolcadik”. A...

bővebben

FIGYELEM! Ez a posztunk ekkor frissült utoljára: 2019-01-01 . A benne szereplő Információk már érvényüket veszthették.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!