fbpx
SKODA KAMIQ
SKODA KAMIQ

Olcsó SUV Kínának: jön a ŠKODA KAMIQ

Még néhány nap és kezdődik a Pekingi Autószalon, amelyen a ŠKODA egy kifejezetten Kínának szánt SUV-t mutat majd be KAMIQ néven. A gyári rajzokat a napokban mutatták meg az új modellről, de mi már fényképet is tudunk mutatni az újdonságról.

Az autógyártók kínálatában nem ritkaság, hogy egyedi modelleket fejlesztenek Kína számára és nincs ez másként a Škodánál sem. Az eltérő vásárlói igények mellett mindezt az is indokolja, hogy Kína a márka legfontosabb piacává nőtte ki magát az utóbbi években. Ezért a harmadik SUV modell a márka kínálatában Kínában mutatkozik be KAMIQ néven. Ahogyan a fotókon is látszik, méretei alapján a KODIAQ és KAROQ között helyezkedik el. Ezt igazolják a kiszivárgott adatok is, hiszen a hossza 4,39 méter , a tengelytáv pedig 2,688 méter. Ez utóbbi már jelentős, egészen pontosan 8,5 centis többletet jelent. Persze ez nem meglepő, hiszen Kínában a vásárlók kedvelik a nagy hátsó lábteret. Bár nagyobb mérete miatt úgy tűnhet, hogy a KAROQ fölött helyezkedik el a kínálatban, a valóságban belépő SUV-nak szánja a ŠKODA. Ennek megfelelően a motorkínálat szűk lesz, az árcédula pedig szerény.

SKODA KAMIQ
SKODA KAMIQ
SKODA KAMIQ kémfotó
Az előbbi egy 110 lovas 1,5 literes szívó benzinesből áll csupán, míg az utóbbin kb. 3,6 millió forintnak megfelelő jüan szerepel majd. Összkerékhajtás valószínűleg nem lesz elérhető hozzá, de ez amúgy sem túl népszerű opció Kínában. Az alacsony árat részben ezzel, részben pedig azzal éri el a gyár, hogy az KAMIQ alapja az a PQ34-es padlólemez, amelyet még a ŠKODA ROOMSTER, vagy az első generációs OCTAVIA használt. A bemutatóra nem kell már sokat várni, hiszen a szalon április 25-én kezdődik Pekingben.

És bár ez a modell ilyen formában biztosan nem jut el az európai piacokra, a ŠKODA KAMIQ név a pletykák szerint már jövőre feltűnhet egy új, Európának szánt ŠKODA modellen.

SKODA KAMIQ kémfotó
SKODA KAMIQ kémfotó

Frissítés! Megérkeztek az első hivatalos képek.

SKODA KAMIQ kémfotó
SKODA KAMIQ kémfotó

A ŠKODA KAROQ új arca

Bemutatkozott a megújult KAROQ, és első pillantásra is vonzóra sikerült a plasztikai műtét. A SPORTLINE megújult, míg a SCOUT kikerült a kínálatból. Korábbi cikkeinkA ŠKODA KAROQ fontos a márka számára-- hiszen az OCTAVIA után a legjobban fogyó modell - és ez látszik...

bővebben

Ezek a legmegbízhatóbb autók: ŠKODA modellek

Az Auto Bild 2000-től vezeti a legmegbízhatóbb autók sorrendjét, melynek legfrissebb változata a napokban egészült ki. A 2014-től aktualizált listán a tesztelt ŠKODA modellek a mezőny elejében tanyáznak.Korábbi cikkeink75 autóról gyűlt össze tapasztalat a német Auto...

bővebben

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!