fbpx
Elektromos jövő
Elektromos jövő

A ŠKODA elektromos jövője

A ŠKODA teljes erővel készül az elektromos autók korszakára. A márka első teljesen elektromos modellje jövőre érkezik csakúgy, mint az első széria plug-in hybrid megoldása. És 2025-ig már 10 modell lesz elérhető valamilyen elektromos változatban.

Az autózás több, mint 100 éves története során a legnagyobb átalakulásnak vagyunk szemtanúi. A digitalizáció, az online szolgáltatások megjelenése az autókban, az autonóm vezetési megoldások fejlődése, a közösségi autózás és a „carsharing” megoldások már mind itt várnak ránk a sarkon. És akkor az alternatív közlekedési eszközöket még nem is említettük.

De ami a leginkább kézzel fogható újdonság és alapjaiban változtatja meg mindazt, amit ma az autókról gondolunk, az az elektromos autózás. És hogy mennyire elérhető közelségbe kerültünk hozzá, talán jól jelzi, hogy 2019-ben már akár te is vehetsz magadnak egy villannyal hajtott Škodát. Az eCITIGO piacra lépése mérföldkő lesz a márkánál, ahogyan a márka zászlóshajójának számító SUPERB PHEV (plug-in hibrid) változatának a megjelenése is.

Elektromos jövő
Elektromos jövő
eCITIGO
Az eCITIGO tökéletes megoldást nyújt majd azoknak, akik elsősorban a városban használják autójukat. Kompakt mérete és teljesen emisszió mentes működése ideális a városi környezetben. A ŠKODA SUPERB PHEV, amely az első ilyen megoldása lesz a márkának, lehetőséget biztosít a teljesen elektromos működésre, de hosszabb távolságokon élvezhetjük a benzinmotor nyújtotta előnyöket is.
2020 igazán forradalmi évnek ígérkezik a Škodánál. Hiszen ekkor fog piacra lépni a VISION E tanulmány szériaváltozata. Ez a ŠKODA első olyan elektromos modellje lesz, amely már kompromisszumok nélkül kínálja az elektromobilitás minden előnyét és emellett a VW csoport kifejezetten elektromos modellekhez kifejlesztett MEB platformjára fog épülni.

A VISION E koncepció amelyet 2017-ben mutattak be, teljesen elektromos összkerékhajtással rendelkező SUV, melynek mozgatásáról 225 kW összteljesítményű villanymotorok gondoskodnak. Emellett hármas szintű önvezető képességekkel rendelkezik, és az infotainment megoldásai is sokrétűek. A koncepcióra épülő szériaváltozat akár 500 kilométer megtételére is képes lesz.

Elektromos jövő

2025: már 10 elektromos modell

A ŠKODA modellkínálatából 2025-ig tíz, valamilyen formában elektromos meghajtású lesz, és ezek lefedik majd szinte az összes méretosztályt. A 10 modellből 6 teljesen elektromos meghajtású lesz, 4 pedig úgynevezett PHEV, vagyis „konnektros” hibrid illetve hibrid. Ezek mellett pedig a még tisztább és még gazdaságosabb belsőégésű motorral szerelt modellek is kínálat részei maradnak. A belsőégésű motorok esetében nem csak a hagyományos üzemanyagokra kell gondolni. Ilyen alternatív megoldást kínál majd a VISION X-ben bemutatott hajtáslánc, amely a CNG-vel (sűrített földgázzal) működő motor és a villanymotorok kombinálása.

Elektromos jövő
Bernhard Maier
Az új modellek továbbra is a Csehországban készülnek majd, akárcsak a plug-in hybrid modellek számára az elektromos alkatrészek. Utóbbiakból a teljes Volkswagen csoportot ellátja majd a ŠKODA.

Ez elektromos modellekhez szükséges fejlesztések rendkívül költségesek. Ezért a ŠKODA 2025-ig szóló stratégiája kiemelten kezeli a kutatás és a fejlesztés területét. „2022-re összesen 2 milliárd Eurót fektetünk be az elektromobilitásba és az újfajta mobilitáshoz kapcsolódó szolgáltatásokba. Ez magában foglalja az új járművek fejlesztését, a gyártás átalakítását, a kapcsolódó szolgáltatások magas minőségben történő fejlesztését és az új modellek bevezetését is. Ez a ŠKODA történetének legnagyobb beruházási programja” – mondja Bernhard Maier a ŠKODA igazgatóságának elnöke. Mindezek fényében bátran kijelenthetjük, hogy a ŠKODA alaposan felkészült a motorizáció új korszakára.

year 2019
  • az új ŠKODA SUPERB PHEV bevezetése, amely a márka első plug-in hybrid modellje lesz

  • ŠKODA eCITIGO, a márka első teljesen elektromos autójának beveztése

  • az elektromos alkatrészek gyártásának kezdete a ŠKODA és Volkswagen csoport számára

year 2020
  • A ŠKODA első teljesen elektromos SUV-jának, a VISION E szériaváltozatának bemutatója

     

year 2025
  • 10 elektromos modell a kínálatban, közülük 6 teljesen elektromos meghajtással

     

A ŠKODA AUTO megkettőzte a kábelkötegek gyártását

A ŠKODA AUTO megkettőzte a kábelkötegek gyártását

A ŠKODA AUTO az érintett beszállítókkal szoros együttműködésben részben áthelyezte a kábelkötegek gyártását Ukrajnából a Cseh Köztársaságba. Az autógyártó emellett további gyártási kapacitásokról is gondoskodott Marokkóban és más országokban. Az intézkedések célja,...

bővebben

60 másodpercben a megújult KAROQ-ról

Nem véletlen, hogy a ŠKODA KAROQ a cseh autógyártó legkelendőbb SUV-ja. Legújabb változata pedig 60 másodperc alatt téged is szerelembe ejt.Korábbi cikkeinkA ŠKODA KAROQ a kompakt SUV új változata a modell hagyományos erősségeire épít, műszaki újításokkal és...

bővebben

Az új ŠKODA FABIA RS Rally2: a legenda folytatódik

Az új ŠKODA FABIA RS Rally2 a cseh autógyártó népszerű szériamodelljének negyedik generációján alapul. Ez egy vadonatúj versenyautó, amely kihasználja a széria FABIA erősségeit, többek között a kifinomult aerodinamikát, a karosszéria merevségét és az új arányokat....

bővebben

60 éves az OCTAVIA

Ha megkérünk valakit, hogy mondjon egy ŠKODA modellt, szinte biztos, hogy az Octaviát említi majd. Nem véletlenül, hiszen ez a név összeforrt a márkával.   Az első ŠKODA OCTAVIA 1959 januárjában látta meg a napvilágot. Az „Octavia” latinul azt  jelenti „nyolcadik”. A...

bővebben

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!