fbpx
Elektromos jövő
Elektromos jövő

A ŠKODA elektromos jövője

A ŠKODA teljes erővel készül az elektromos autók korszakára. A márka első teljesen elektromos modellje jövőre érkezik csakúgy, mint az első széria plug-in hybrid megoldása. És 2025-ig már 10 modell lesz elérhető valamilyen elektromos változatban.

Az autózás több, mint 100 éves története során a legnagyobb átalakulásnak vagyunk szemtanúi. A digitalizáció, az online szolgáltatások megjelenése az autókban, az autonóm vezetési megoldások fejlődése, a közösségi autózás és a „carsharing” megoldások már mind itt várnak ránk a sarkon. És akkor az alternatív közlekedési eszközöket még nem is említettük.

De ami a leginkább kézzel fogható újdonság és alapjaiban változtatja meg mindazt, amit ma az autókról gondolunk, az az elektromos autózás. És hogy mennyire elérhető közelségbe kerültünk hozzá, talán jól jelzi, hogy 2019-ben már akár te is vehetsz magadnak egy villannyal hajtott Škodát. Az eCITIGO piacra lépése mérföldkő lesz a márkánál, ahogyan a márka zászlóshajójának számító SUPERB PHEV (plug-in hibrid) változatának a megjelenése is.

Elektromos jövő
Elektromos jövő
eCITIGO
Az eCITIGO tökéletes megoldást nyújt majd azoknak, akik elsősorban a városban használják autójukat. Kompakt mérete és teljesen emisszió mentes működése ideális a városi környezetben. A ŠKODA SUPERB PHEV, amely az első ilyen megoldása lesz a márkának, lehetőséget biztosít a teljesen elektromos működésre, de hosszabb távolságokon élvezhetjük a benzinmotor nyújtotta előnyöket is.
2020 igazán forradalmi évnek ígérkezik a Škodánál. Hiszen ekkor fog piacra lépni a VISION E tanulmány szériaváltozata. Ez a ŠKODA első olyan elektromos modellje lesz, amely már kompromisszumok nélkül kínálja az elektromobilitás minden előnyét és emellett a VW csoport kifejezetten elektromos modellekhez kifejlesztett MEB platformjára fog épülni.

A VISION E koncepció amelyet 2017-ben mutattak be, teljesen elektromos összkerékhajtással rendelkező SUV, melynek mozgatásáról 225 kW összteljesítményű villanymotorok gondoskodnak. Emellett hármas szintű önvezető képességekkel rendelkezik, és az infotainment megoldásai is sokrétűek. A koncepcióra épülő szériaváltozat akár 500 kilométer megtételére is képes lesz.

Elektromos jövő

2025: már 10 elektromos modell

A ŠKODA modellkínálatából 2025-ig tíz, valamilyen formában elektromos meghajtású lesz, és ezek lefedik majd szinte az összes méretosztályt. A 10 modellből 6 teljesen elektromos meghajtású lesz, 4 pedig úgynevezett PHEV, vagyis „konnektros” hibrid illetve hibrid. Ezek mellett pedig a még tisztább és még gazdaságosabb belsőégésű motorral szerelt modellek is kínálat részei maradnak. A belsőégésű motorok esetében nem csak a hagyományos üzemanyagokra kell gondolni. Ilyen alternatív megoldást kínál majd a VISION X-ben bemutatott hajtáslánc, amely a CNG-vel (sűrített földgázzal) működő motor és a villanymotorok kombinálása.

Elektromos jövő
Bernhard Maier
Az új modellek továbbra is a Csehországban készülnek majd, akárcsak a plug-in hybrid modellek számára az elektromos alkatrészek. Utóbbiakból a teljes Volkswagen csoportot ellátja majd a ŠKODA.

Ez elektromos modellekhez szükséges fejlesztések rendkívül költségesek. Ezért a ŠKODA 2025-ig szóló stratégiája kiemelten kezeli a kutatás és a fejlesztés területét. „2022-re összesen 2 milliárd Eurót fektetünk be az elektromobilitásba és az újfajta mobilitáshoz kapcsolódó szolgáltatásokba. Ez magában foglalja az új járművek fejlesztését, a gyártás átalakítását, a kapcsolódó szolgáltatások magas minőségben történő fejlesztését és az új modellek bevezetését is. Ez a ŠKODA történetének legnagyobb beruházási programja” – mondja Bernhard Maier a ŠKODA igazgatóságának elnöke. Mindezek fényében bátran kijelenthetjük, hogy a ŠKODA alaposan felkészült a motorizáció új korszakára.

year 2019
  • az új ŠKODA SUPERB PHEV bevezetése, amely a márka első plug-in hybrid modellje lesz

  • ŠKODA eCITIGO, a márka első teljesen elektromos autójának beveztése

  • az elektromos alkatrészek gyártásának kezdete a ŠKODA és Volkswagen csoport számára

year 2020
  • A ŠKODA első teljesen elektromos SUV-jának, a VISION E szériaváltozatának bemutatója

     

year 2025
  • 10 elektromos modell a kínálatban, közülük 6 teljesen elektromos meghajtással

     

Március 15-én megvillantják az Elroq-ot

Március 15-én megvillantják az Elroq-ot

Március 15-én tartja a Škoda Auto éves sajtókonferenciáját, amelyen az elmúlt évről és az idei tervekről, így az Elroq-ról is beszámolnak.A Škoda Auto minden év tavaszán tart a sajtó képviselőinek egy nagy beszámolót arról, hogy miként sikerült az elmúlt időszak...

bővebben

60 másodpercben a megújult KAROQ-ról

Nem véletlen, hogy a ŠKODA KAROQ a cseh autógyártó legkelendőbb SUV-ja. Legújabb változata pedig 60 másodperc alatt téged is szerelembe ejt.Korábbi cikkeinkA ŠKODA KAROQ a kompakt SUV új változata a modell hagyományos erősségeire épít, műszaki újításokkal és...

bővebben

60 éves az OCTAVIA

Ha megkérünk valakit, hogy mondjon egy ŠKODA modellt, szinte biztos, hogy az Octaviát említi majd. Nem véletlenül, hiszen ez a név összeforrt a márkával.   Az első ŠKODA OCTAVIA 1959 januárjában látta meg a napvilágot. Az „Octavia” latinul azt  jelenti „nyolcadik”. A...

bővebben

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!