fbpx
Extrák
Extrák

Milyen extrát rendeljek most, hogy könnyű legyen majd eladni az autómat?

Az első FABIA idején még a CD-s rádió, a központi zár és az elektromos ablak számított menőnek, ha extrát rendeltek az autójukba a vásárlók. Ugyanakkor még úgy kellett rábeszélni őket, hogy kérjenek klímát az autójukba, mert amikor majd el akarják adni néhány év múlva, könnyebben és jobb áron fogják tudni megtenni azt. Azóta eltelt 15 év és az autók felszereltsége sokat változott. De milyen extrák a menők manapság és milyenek lesznek majd a keresett használt autók néhány év múlva?

Kezdjük az alapokkal

Az extrát egy kisautónál általában a metálfény és a könnyűfém kerekek jelentik a vásárlóknak, hiszen az elmúlt években már ebben a kategóriában sem jellemző a fapados, lebutított felszereltség, sőt: a ŠKODA a Fabiát kifejezetten „felokosította”. Ám ha mégis elkezdjük „extrázni” őket, akkor az áruk hajlamos arra, hogy a nagyobb kategóriák vadászterületére tévedjen. Ennek ellenére érdemes szétnézni a extrák listáján, hiszen van egy-két tétel, ami nem drága és lassan már elvárás a használt autók piacán is. Ilyen az ülésfűtés, ami az utóbbi években rendkívül népszerűségnek örvend és a Fabiához is elérhető. Nemcsak a következő tulajdonosnak, de magunknak is teszünk egy nagy szívességet, ha a defekt javító készlet helyére teljes értékű pótkereket rendelünk. Aki próbált már egy defektes gumiba az útszélén új életet lehelni, az pontosan tudja miért.

Sportkormány - milyen extrát rendeljek?
USB csatlakozó - milyen extrát rendeljek?
Aki pedig még nem, az az első alkalom után megérti. Egy biztos: mi szóltunk! A mobiltelefonok korában a Bluetooth-os kihangosítás is alapkövetelmény és néhány év múlva még inkább az lesz, így ennek is adjuk meg az X-et! Az eladási statisztikák azt mutatják, hogy a FABIA kedvelt extrái közé tartozik a könyöklő és a tolatóradar is, így ezek felárát is érdemes kifizetnünk. Persze ha körbe nézünk az akciós modellek között, akkor hamar rábukkanhatunk a FABIA Clever kivitelére, mely a fentiek közül hármat már alapból ad, ráadásul nagyon kedvező áron.

A céges kedvenc: OCTAVIA

Egy szinttel feljebb már kicsit mások az elvárások, ahogyan az alapfelszereltségek is. Ugyanakkor a tulajdonosok kedvenc extrái hasonlóságot mutatnak, hiszen ahogy a FABIA esetében úgy itt is favorit a pótkerék, az ülésfűtés (már hátul is), és nem csak a hátsó, de az első parkolást segítő radar is. Új elemként jelenik meg az érintőképernyős Bolero rádió, illetve a SmartLink rendszer, mellyel az okostelefonok kezelését lehet a központi kijelzőre varázsolni.

SKODA OCTAVIA
USB csatlakozó és 230 voltos aljzat -milyen extrát rendeljek?
A felszereltségi szintet tekintve a Style a legnépszerűbb és ha a számokat nézzük, akkor a leggazdaságosabb felszereltség is. Ez a szint már alapáron tartalmazza a kategória jellemző extráit: automata klíma, tempomat, kihangosító, multifunkciós bőrkormány, 8 hangszórós rádió. Bár az OCTAVIA eladások jelentős része céges, a második tulajdonosok zöme családos. Így minden olyan extra előnyt jelenthet, ami a családi használat során praktikus.

Játsszunk nagyban

A SUPERB kategóriájában már inkább az egyéni igények dominálnak, ha jellemző extrát keresünk. De vannak közös pontok. Így abszolút elvárás a Xenon fényszóró, a navigációs rendszer, az USB csatlakozás, a nagy méretű könnyűfém felni, a bőrülések (a fűtés elől és hátul alap, de még jobb, ha elől szellőztethető is), az automata váltó és nem árt egy napfénytető sem.

SKODA SUPERB
Amundsen navigáció
Ha figyelmesen böngésszük az árlistát, akkor láthatjuk, hogy itt is a Style felszereltség a legracionálisabb választás és most a BUSINESS csomag kedvező áron nyújtja többek között a navigációt, a parkolóradart és kulcs nélküli rendszert is. Sőt! Most a DSG automata váltó is féláron kapható a Superbhez. Ha pedig ezekkel megvagyunk, akkor az – extra listán kívül – csak a fantáziánk és a pénztárcánk szab határokat amikor leadjuk új Superbünk megrendelését.

60 másodpercben a megújult KAROQ-ról

Nem véletlen, hogy a ŠKODA KAROQ a cseh autógyártó legkelendőbb SUV-ja. Legújabb változata pedig 60 másodperc alatt téged is szerelembe ejt.Korábbi cikkeinkA ŠKODA KAROQ a kompakt SUV új változata a modell hagyományos erősségeire épít, műszaki újításokkal és...

bővebben

A MyŠkoda applikáció igazi svájci bicska lett

A MyŠkoda gyorsan a Škoda tulajdonosok legfontosabb alkalmazásává vált. Amellett, hogy lehetővé teszi az autó különböző funkcióinak elérését, a Powerpass segít a töltésben, és a legújabb verzióval pedig akár megrendelt autónk gyártását is nyomon követhetjük majd.A...

bővebben

60 éves az OCTAVIA

Ha megkérünk valakit, hogy mondjon egy ŠKODA modellt, szinte biztos, hogy az Octaviát említi majd. Nem véletlenül, hiszen ez a név összeforrt a márkával.   Az első ŠKODA OCTAVIA 1959 januárjában látta meg a napvilágot. Az „Octavia” latinul azt  jelenti „nyolcadik”. A...

bővebben

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!