fbpx
FABIA szétszerelés
FABIA szétszerelés

Kapjuk szét az utolsó csavarig

Az új ŠKODA modellek születéséről már írtunk. A dizájn elfogadtatása, a gyártás előkészítése, a nullszéria… Mind-mind izgalmas állomások egy modell életében, de ami most jön, azt nevezhetjük az igazság pillanatának is. Vajon amit a szuperszámítógépeken megterveztek és sokezer kilométeren át teszteltek, a mindennapi használat során is bizonyít?  Ez a zöld ŠKODA FABIA Combi ezt igyekezett igazolni. De most az út végére ért.

Ez a modell a  FABIA 1.2 TSI motoros változata, amit a nálunk fehér hollónak számító DSG váltóval szereltek. Az Auto Bild német autóslap rendszeresen végez tartóstesztet különböző típusokkal és a FABIA is ennek a sorozatnak a szereplője. A teszt lényege, hogy 100 000 kilométer eléréséig napi használatban van az adott modell, majd csavarjaira szedik és megnézik mennyit koptak ezen idő alatt a fontosabb alkatrészek. Mivel autóslapról van szó, így hozzáértő kezek között gurulta végig ezt a nem rövid utat, de kímélő használatról azért nem beszélhetünk.

FABIA szétszerelése

Ennek egyik oka, hogy a FABIA volánja mögött gyakran cserélődtek a sofőrök – több, mint 40 munkatárs hajtotta – és mint tudjuk: ennyi gazda nem használ egy autónak. De ami talán ennél is keményebb, hogy a 100 000 kilométert alig 2 év alatt érték el vele. Persze sokat vezették autópályán, de a hamburgi forgalomban is gyakran lehetett látni. Végül, mire visszatért szülőhelyére Mladá Boleslavba, az órája már 106 000 kilométernél járt.

FABIA szétszerelés
FABIA szétszerelés
Itt a gyári technikusok mellett a DEKRA szakemberei kezdték szétszerelni a zöld Fabiát, egészen az utolsó csavarig. Minden kiszerelt alkatrészt a DEKRA szakértők mellett a Auto Bild munkatársa is alaposan megvizsgált és minden kopást, elváltozást feljegyzet.  Az alkatrészek ezúttal nem dobozba vagy egy nagy ládába kerültek, hanem precízen elrendezve a lecsupaszított karosszéria köré, hogy ezek a ritka fotók elkészülhessenek.
FABIA szétszerelés

És hogy mi lett ezek után ezzel a jobb sorsa érdemes zöld FABIA Combival? Mondhatjuk, hogy (ön)feláldozása nem volt hiábavaló, hiszen újra összeszerelik egy szakiskola tanulói Németországban, utána pedig oktatási célokat fog szolgálni. Így a jövő szakemberei rajta keresztül ismerkedhetnek meg a modern autóipari technológiákkal.

FABIA szétszerelés
FABIA szétszerelés

60 másodpercben a megújult KAROQ-ról

Nem véletlen, hogy a ŠKODA KAROQ a cseh autógyártó legkelendőbb SUV-ja. Legújabb változata pedig 60 másodperc alatt téged is szerelembe ejt.Korábbi cikkeinkA ŠKODA KAROQ a kompakt SUV új változata a modell hagyományos erősségeire épít, műszaki újításokkal és...

bővebben

A MyŠkoda applikáció igazi svájci bicska lett

A MyŠkoda gyorsan a Škoda tulajdonosok legfontosabb alkalmazásává vált. Amellett, hogy lehetővé teszi az autó különböző funkcióinak elérését, a Powerpass segít a töltésben, és a legújabb verzióval pedig akár megrendelt autónk gyártását is nyomon követhetjük majd.A...

bővebben

60 éves az OCTAVIA

Ha megkérünk valakit, hogy mondjon egy ŠKODA modellt, szinte biztos, hogy az Octaviát említi majd. Nem véletlenül, hiszen ez a név összeforrt a márkával.   Az első ŠKODA OCTAVIA 1959 januárjában látta meg a napvilágot. Az „Octavia” latinul azt  jelenti „nyolcadik”. A...

bővebben

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!