fbpx
védelem a hőség ellen

Extrák, amiket feltétlenül rendelj meg új Škodádhoz: Védelem a hőség ellen

Ha szeretnénk összeállítani egy új ŠKODA modellt magunknak, bizony extrák hosszú sorából választhatunk. De mik azok, melyeket ha nem rendelünk meg, később bánni fogunk? Most azokkal az extrákkal foglalkozunk, amik ebben a forróságban jönnek jól: védelem a hőség ellen.

Ezekre az extrákra főleg akkor figyeljünk, ha nem a nyári időszakban rendeljük meg autónkat. Hiszen amikor nem érezzük szó szerint a bőrünkön a nyári forróságot, hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ezek nélkül is megvagyunk. Aztán az első forróbb napokon nagyon fognak hiányozni.

Automata klíma

Ami néhány éve még borsos árú extra volt, ma már a legtöbb modellben alapfelszereltség. De még mindig lehet fokozni. Hiszen a legmagasabb felszereltségi szinteket kivéve, az automatikus változat még feláras. És hidd el, megéri ezt a felárat. Két szempontból is. Az egyik, hogy amikor évek múlva majd újabb Škodára váltasz, a piac jobban fogja értékelni, ha ilyen van az autódban. A másik, talán fontosabb szempont, hogy sokkal többet nyújt, mint a manuális változat. És nem csak nyáron igaz ez, amikor a beeső napsugarak erősségéhez és irányához igazítja az utastér hűtését, így a működéséből csak annyit érzel, hogy minden körülmények között kellemes a hőmérséklet. Hanem jól jön ősszel és télen is, amikor a párátlanításban segít majd neked. Az már tényleg csak hab a tortán, hogy a többzónás változatok (Octavia két, SuperbKodiaq három zóna) segítségével mindenki kedve szerinti hőmérsékletet élvezhet. Nincs többé nyafogás, hogy valaki fázik, másnak meg meleg van.

SKODA Kodiaq 3 zónás klíma
védelem a hőség ellen

A SunSet sötétítés nem csak praktikus.

Oké, hűtésünk már van, de tehetünk az ellen is, hogy eleve kevésbé forrósodjon fel az utastér. Ennek az egyik módja a SunSet sötétítés, amely minden ŠKODA modellhez rendelhető. Ez a gyári megoldás a „B” (középső) oszloptól hátrafelé minden üvegfelületen megjelenik, így a hátul utazókat nem csak kevésbé tűzi a nap, de a kíváncsi szemek elől is jobban rejtve maradnak. És akkor még nem is szóltunk arról, hogy milyen jól néz ki vele az autónk!

Oldalsó és hátsó napfényroló.

Ha már sötétebbek az üvegfelületek, akkor kimaxolhatjuk a hatást, ha megrendeljük a hátsó szélvédőre is az árnyékoló rolót. Ez a legtöbb ŠKODA modellhez elérhető, sőt a Superb és Kodiaq modellekhez a hátsó ajtókon is megjelenhet.

védelem a hőség ellen

Tipp!

Hacsak nem árnyékban parkolunk, az utastér képes pillanatok alatt 50-60 fokra melegedni. Ha gyorsan szeretnéd elérni, hogy kellemes hűvösben utazhass, indulás után az összes ablak leengedésével szellőztesd át az utasteret, legalább 5 percen keresztül. Ha ez megvan, akkor először a két hátsó, majd az első utasoldali ablak, végül a saját ablakod felhúzásával fejezd be a folyamatot, miközben a klímát belső keringtetésre kapcsolod. Az automata klímák egy idő után maguktól kikapcsolják ezt a funkciót, a manuális klímáknál viszont ne felejtsd el te átállítani a bejövő levegő irányát, különben könnyen fejfájással érkezhetsz meg célodhoz.

Szellőztessü(n)k!

Unknown 13

A ŠKODA Superb újdonságai között szerepelt először, hogy az első ülések nem csak fűthetők, de szellőztethetők is. De miért is jó ez? Mert segítségével kevésbé kell hűteni az utasteret (a klíma ellen a legnagyobb ellenérv, hogy könnyen megfázhatunk, ha túlhűtjük magunkat), és mégsem izzadjuk át a ruhánkat az ülésben, nem érezzük kellemetlennek a hőmérsékletet. Igaz, ez nem tartozik a legolcsóbb extrák közé, de aki bőrkárpitot rendel, az kötelezően ikszelje be ezt a tételt az extralistán. Hidd el nekünk, hálás leszel ezért a tippért!

De nem csak az ülésünket tudjuk szellőztetni!

Van még egy eszközünk a hőség elleni harcban. A ŠKODA Connect applikáció segítségével a telefonunkról is elindíthatjuk autónk szellőztető ventilátorát (akár 1 órás időhosszra is), így mire autónkhoz érünk, sokkal kellemesebb hőmérséklet vár majd minket. Ez a funkció jelenleg az Octavia és Kodiaq modellekhez érhető el abban az esetben, ha az állóhelyzeti fűtést is megrendeled az autódhoz.

védelem a hőség ellen

Egy Enyaq flotta utazása a Szahara dűnéihez

Egy Škoda Enyaq-okból álló flotta indult kalandos útra Marokkón keresztül, és egy egyedülálló naperőmű érintésével jutott el a világ leghíresebb sivatagjába.A kétnapos kaland során a sofőrök és utasaik egyszerre tapasztalhatták meg a környező táj lélegzetelállító...

bővebben

Egy Enyaq flotta utazása a Szahara dűnéihez

Egy Škoda Enyaq-okból álló flotta indult kalandos útra Marokkón keresztül, és egy egyedülálló naperőmű érintésével jutott el a világ leghíresebb sivatagjába.A kétnapos kaland során a sofőrök és utasaik egyszerre tapasztalhatták meg a környező táj lélegzetelállító...

bővebben

FIGYELEM! Ez a posztunk ekkor frissült utoljára: 2018-09-23 . A benne szereplő Információk már érvényüket veszthették.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!