fbpx

A ŠKODA digitális műszerfala

Eljött a pillanat, amelyet sokan vártak. Napokon belül rendelhetővé válik a ŠKODA digitális műszerfala, először a SUPERB és KODIAQ típusokhoz, de őket követi majd szorosan az OCTAVIA és KAROQ is. De mit is tud ez a digitális műszerfal, mely most először jelenik meg a ŠKODA modellekben? Hiszen ezzel, és az akár 9,2 collos színes központi kijelzővel a ŠKODA a legmodernebb megoldást kínálja vásárlóinak, megelőzve versenytársait. 

SKODA Karoq

„A ŠKODA digitális műszerfala ötféle, alakítható profilt kínál.”

A „klasszikus” nézet

Ilyenkor a digitális műszerfal egy hagyományos műszeregységet mintáz, főszerepben a köralakú sebesség-, és fordulatszámmérővel. A kettő közötti terület a jelenlegi ŠKODA modellekben a Maxi Dot kijelző, itt azonban egy összefüggő hatalmas kijelző, melyen megjelenhet  számos információ, példul a navigáció térképe is, amelybe bele is tudunk nagyítani.

Digitális műszerfal
Karoq digitalis 2

„Modern” nézet

Az előző változat digitális kivitele. Ilyenkor a kijelző két szélén nem hagyományos órák formájban jelennek meg a vezetéshez kapcsolódó adatok, például a Karoq sebessége, vagy a motor fordulatszáma, hanem csupán számokkal. Ezáltal nagyobb helyet kapunk egyéb információk megjelenítésére is, mint például a legutóbb felismert közlekedési táblák adatai. Persze csak ha megrendeljük a Škodánkhoz ezt a vezetéstámogató funkciót. A kettő közötti területen nagyobb méretben jeleníthetőek meg egyéb információk.

„Bővített” nézet

Ilyenkor a kijelző két szélén alul jelennek meg a vezetéshez kapcsolódó adatok: a sebesség, a fordulatszám, vagy a sávtartó és az adaptív tempomat adatai. Csak ismételni tudjuk magunkat: csak ha megrendeljük a Škodánkhoz ezeket a vezetéstámogató funkciókat. Középen egy hatalmas összefüggő területet kapunk, melyen akár a navigáció térképe is megjeleníthető nagy méretben.

Digitális műszerfal

„Sport” nézet

Ebben az esetben a hangsúlyt a fordulatszám és a sebsesség kapja. Ezek az információk nagy méretben, a kijelző közepén jelennek meg.  

„Alapmegjelenés” nézet

Ebben a formájában a kijelző minimális információt tartalmaz. A sebesség, a fordulatszám, illetve ha aktív a navigáció, akkor a következő manőver iránya jelenik meg rajta. Ez a változat a videó végén látható.

A digitális műszeregység önálló extraként rendelhető, jelenleg a ŠKODA SUPERB és SUPERB Combi, valamint a KODIAQ modellekhez. Hamarosan azonban az OCTAVIA és KAROQ modellekben is elérhetővé válik. A felára eltérő, de ha igazán ki akarjuk aknázni a benne rejlő lehetőségeket, érdemes navigációt is rendelnünk mellé. 

Kérj ajánlatot most!

5 + 15 =

FIGYELEM! Ez a posztunk ekkor frissült utoljára: 2019-01-01 . A benne szereplő Információk már érvényüket veszthették.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!