fbpx
Extrák a hideg ellen

Extrák, amelyekkel kellemesebb a hideg idő

A nyár jó, a nyarat szeretjük. Ám, mint minden jó dolog ez is véget ér, csillagászatilag egészen pontosan vasárnap éjjel. Ha az időjárást nézzük, akkor már ma. És mivel az év fele a jórészt hűvösebb és nedvesebb idővel telik, nem árt olyan extrákat rendelned új Škodádhoz, melyekkel kellemesebbé tehető ez az időszak. Most ilyeneket ajánlunk neked.

Ülésfűtés

Ez egy olyan extra, mint néhány évvel ezelőtt a klíma volt. Sokan nem értették mi szükség rá, és tiltakoztak, amikor az értékesítő ajánlani próbálta. Aztán az első forró napon, de legkésőbb autójuk eladásakor hálásan emlegették a nevét, hogy mégis rábeszélte őket. Az ülésfűtés manapság az egyik legnépszerűbb extra, és a Fabiától a KODIAQ-ig elérhető. Egy hideg reggelen csak megnyomod a gombot, és az ülés meleg ölelésében utazhatsz már az első métereken is. De ha valamit csinálsz, akkor csináld jól – tartja a mondás. Így érdemes az extra listán a hátsó ülésfűtés melletti rublikát is bejelölni. Higgy nekünk! Jól fog jönni. Legkésőbb az eladáskor.

Tipp: ha pizzát viszel hazafelé, akkor melegen tartóként is használható! Lehet, hogy ha így szerepelne az extrák között még népszerűbb lenne?

Kormányfűtés

A ma eladott autók többségében a kormányt már bőr borítja. Szép is, jó is, de mégis. Az egyik legkellemetlenebb dolog, amikor egy hideg, fagyos bőrkormányt kell télen tekergetned. Persze van megoldás. Az extra neve kormányfűtés, és az OCTAVIA modellektől „felfelé” rendelhető az összes Škodába. Hamar átmelegíti a fagyos kormánykereket, és a külön bekapcsolásával sem kell vesződni. A Škodákban automatikusan kapcsolódik az ülésfűtéssel. Simply Clever.

Fűthető szélvédő

Kaparni a szélvédőről annyira nem szerencsés, a sok vegyszer meg a környezetnek nem tesz jót. A jeget mégis el kell tűntetni valahogy a szélvédőről. Mi az előző módszerek helyett egy gombnyomást ajánlunk. Persze, csak akkor, ha megrendeled a fűthető szélvédőt, amely pillanatok alatt ismét folyékony vízzé olvasztja a jeget.

Gumiszőnyegek és csomagtértálca.

Aki egyszer már rendelt autójához méretpontos, gyári gumiszőnyeget, az úgyis tudja miért jó. Ők át is ugorhatják ezt a pontot. Akik pedig még nem… Nos, nekik készítettük ezt a bekezdést. Igen, tudjuk. Gumiszőnyeget lehet a hiperekben is kapni. De láttad már azokat? A legtöbbet ollóval neked kell méretre szabni, rögzíteni nem nagyon lehet őket, felcsúsznak a gázpedál alá, amikor pedig ki akarod venni a kocsiból, szinte biztos, hogy valamelyik lekonyuló szélén visszahullik a kosz, és lecsorog a hólé a kocsiba. A gyári gumiszőnyeg viszont mindazt tudja, amit ezek nem. Sőt! A csomagtérbe rendelhető változatnak két oldala van. Az egyik szövettel borított a nyári hónapokra, a másik oldala pedig a sár és vízálló gumiváltozat.

Állóhelyzeti fűtés

Az igazi csodafegyver a tél ellen. Ráadásul nem csak a kényelmedet szolgálja, de a környezetedet és az autódat is kíméled vele. A neve nagyon találó, hiszen pont ezzel teszi kényelmesebbé a téli napokat: átmelegíti autód utasterét, még mielőtt beindítanád autódat. A ŠKODA Connecten keresztül beállítod, hogy mikorra tervezed az indulást, és a többit elvégzi helyetted. És mivel nem egyszerűen meleg levegőt fúj be az utastérbe, hanem a hűtővizet melegíti fel, így a motor is melegebb lesz induláskor, ezért kevesebb üzemanyagot fog fogyasztani, és a katalizátor is korábban tudja megkezdeni a kipufogó gázok tisztítását. Ezért a környezetedet is jobban kíméled. Igen, nem olcsó extra, de még mindig sokkal kevesebbe kerül, mint egy garázs. Ráadásként egy garázs a következőt például biztosan nem tudja.

Tipp: A legújabb állóhelyzeti fűtéseknek nem csak télen veszed hasznát. A KODIAQ-ban például nyáron is segít előzetesen átszellőztetni az átforrósodott utasteret. Erről a funkcióról itt írtunk részletesebben.
védelem a hőség ellen

És egy extra, amit kérned sem kell

Minden ŠKODA modell tanksapka fedelében ott lapul egy jégkaparó, aminek nem csak télen veszed hasznát, hanem ősszel is a párás reggeleken. A gumírozott felével tökéletesen eltüntethető az üvegekről a vízpára, amit a lehűlt levegő már nem tudott magában tartani.

Egy Enyaq flotta utazása a Szahara dűnéihez

Egy Škoda Enyaq-okból álló flotta indult kalandos útra Marokkón keresztül, és egy egyedülálló naperőmű érintésével jutott el a világ leghíresebb sivatagjába.A kétnapos kaland során a sofőrök és utasaik egyszerre tapasztalhatták meg a környező táj lélegzetelállító...

bővebben

Egy Enyaq flotta utazása a Szahara dűnéihez

Egy Škoda Enyaq-okból álló flotta indult kalandos útra Marokkón keresztül, és egy egyedülálló naperőmű érintésével jutott el a világ leghíresebb sivatagjába.A kétnapos kaland során a sofőrök és utasaik egyszerre tapasztalhatták meg a környező táj lélegzetelállító...

bővebben

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!