fbpx
SKODA OCTAVIA 2019

Újabb képeken a 2019-es ŠKODA OCTAVIA

Közeleg a bemutató, egyes források szerint még a nagy nyári uborkaszezon előtt elkezdi leleplezni a gyár az OCTAVIA IV. generációját. Most éppen a hegyekben fotózták le az álcázott tesztautót.

Néhány hete volt a SUPERB frissített generációjának a bemutatója, ahol az első elektromos ŠKODA modellt, a CITIGOe iV-t is megismerhettük. És bár ez valóban egy új korszak nyitányát jelenti a márkánál, az idei legnagyobb újdonság mégis a ŠKODA OCTAVIA 2019-es változatának bemutatója jelenti. Erre pedig nem kell sokat várni, hiszen a szeptember eleji Frankfurti Autószalonon várható az első nyilvános bemutató.

Ennek megfelelőn már javában zajlanak a Phase II-es tesztautók közúti tesztjei. Így láttak már álcázott piros kombit Mladá Boleslav mellett, és most ismét egy kombi, ezúttal fehér színben került elő az Alpokban. Ez persze nem véletlen, hiszen a pletykák szerint a bemutató első darabja pont ez a kivitel lesz. És az sem véletlen, hogy ilyen bumfordi álcázást kapott az új OCTAVIA hátulja. A titkolódzás oka, hogy a következő generáció sokkal kupésabb formát kap, mint a jelenlegi, és ez különösen igaz a kombi kivitelre. Ez a modell is már a ŠKODA új formanyelvéből építkezik majd, akárcsak a SCALA, így az orr-rész és a hátsó formák is ismerősen lesznek majd a kisebb kompakt modellről.

A formán kívül az igazi újdonságokat biztonsági és kényelmi rendszerek fogják nyújtani. A biztonsági asszisztens rendszerek között valószínűleg megtalálható lesz a most bemutatott SUPERB biztonsági arzenálja (prediktív tempomat, emergency-assziszt, gyalogosfelismerő városi vészfékező rendszer stb.), a kényelmet pedig a Kessy rendszer mind a 4 ajtón elérhető változata, az MIB3-as infotainment rendszer, illetve először a ŠKODA modellek közül a head-up display szolgálja majd.

A motorkínálatban nagy újdonság nem várható, viszont ahogy a SUPERB esetén, itt is megjelenik a konnektoros hibrid változat, az azonban szinte biztos, hogy ez bemutató pillanatában nem, csak később lesz elérhető. Illetve az igazság az, hogy az őszi premier után még semelyik változat nem lesz elérhető, a szalonokba csak 2020 elején érkezik az OCTAVIA negyedik generációja.

FIGYELEM! Ez a posztunk ekkor frissült utoljára: 2019-08-31 . A benne szereplő Információk már érvényüket veszthették.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!