fbpx
SKODA OCTAVIA 2019

Már csak alig másfél hónap: újabb képeken a 2020-as OCTAVIA

Várhatóan Frankfurtban láthatjuk először az új OCTAVIA Combi változatát, a hírek szerint ez a kivitel mutatkozik be először. Most úgynevezett terheléses teszten kapták lencsevégre, de nem csak kívülről, hanem belülről is. A ŠKODA OCTAVIA az SUV őrület ellenére még mindig a márka legkelendőbb modellje. Ezért természetes, hogy kiemelt figyelem kísér minden vele kapcsolatban megjelenő hírt.

A napokban készültek fotók a szinte egyidőben bemutatkozó új GOLF utasteréről is, amely újra a kategória mércéje szeretne lenne az egyedi kialakítású műszerfalával. Nos, az OCTAVIA utasteréről látva a képeket, inkább azt mondhatjuk: erős harc lesz a címért házon belül.

Mert mit is látunk?

Egy teljesen megújuló utasteret és műszerfalat, amelyben erős hangsúlyt kapnak a kijelzők. A SCALA-ban már megismert trend fedezhető fel itt, de még jobban kimaxolva a digitális kijelzőket. Hatalmas méretű középső display, az eddigi legnagyobb digitális műszeregység, alulra helyezett gombsor, és a hagyományos váltókar helyett egy kis méretű fokozatválasztó kar. Ez utóbbi valószínűleg nem csak a tesztautóban lesz megtalálható, hiszen ilyet fotóztak már az érkező Leonban is.

Szolgáltatásokban is szintet lép a 2020-ban érkező, de már idén bemutatkozó OCTAVIA. 4 ajtós KESSY rendszer, head-up display, prediktív tempomat (mely a táblák és navigáció adatai alapján is szabályozza a sebességet), MIB III-as rendszer, és fejlettebb holttérfigyelő rendszer is érkezik majd. Na és persze konnektoros hibrid hajtás.

Kívülről is többet mutat

A vastag álcázás alól kibukkanó lámpák alapján biztosan kijelenthetjük: az osztott fényszóróknak vége. A karosszéria többi részére csak sejtésünk lehet, de ez a vastag és bumfordi álcázás csak megerősíti a korábbi híreket, miszerint az új OCTAVIA sokkal kupésabb vonalvezetést kap elődjénél.

A nem hivatalos gyári információk szerint a premier szeptember elején lesz az IAA-n, vagyis a Frankfurtban megtartott Motor Show-n.

FIGYELEM! Ez a posztunk ekkor frissült utoljára: 2019-08-30 . A benne szereplő Információk már érvényüket veszthették.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!