fbpx
SKODA SCALA teszt

A ŠKODA SCALA jobb, mint a…

A német AutoBild összehasonlította a kompakt kategória három komoly versenyzőjét a SCALA-val. És igen, van közöttük házon belüli konkurens is.

A versenyzők mezőnye: SCALA 1.0 TSI,  VW Golf 1.0 TSI,  Ford Focus 1.0 Ecoboost, Mazda 3 Skyactive-G 2.0 M Hybridből. A teszt során igazi meglepetés született, hiszen egy német piacra készülő autós magazin nem a Volkswagent, még csak nem is a Focust hozta ki elsőnek, hanem a SCALA-t.  A tesztet készítő Dirk Branke is meglepődött a végeredményen, hiszen szerinte az, hogy a Golf nem nyer meg egy ilyen összehasonlítást, olyan ritka, hogy mint amikor a New Yorki Filharmonikusok Braunschweigben játszanak.   

Pedig a SCALA nem tud semmi rendkívülit, amit a többiek ne tudnának. Csak éppen, amit a versenytársak egy-egy dologban jól csinálnak, azokat a SCALA rendre mind utánuk csinálja. Nagy tengelytáv? A Golfét 10 centivel előzi meg. Hatalmas csomagtér? Mindhárom modellnél nagyobb. Tágas utastér? A három közül egyik sem versenytárs.

A német tesztelők csak megerősíteni tudták azt, amit a gyáriak szájából is gyakran elhangzik: a ŠKODA több autót ad a pénzünkért.

A sorrend:

  1. hely ŠKODA SCALA. 536 pont a 750-ből. Tágas, praktikus és jól kezelhető
  2. Volkswagen Golf.530 pont a 750-ből. Harmonikus és otthonos. Remek helykínálat és komfort.
  3. Ford Focus 513 pont a 750-ből. Élménydús kormányzás, nagy melléfogások nélküli megoldások.
  4. Mazda 3. 510 pont a 750-ből. Gyönyörű formaterv, minőségi utastér, de rendkívül szűk utastér és kicsi csomagtartó.

 

A további részleteket itt lehet megtalálni.

 

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!