fbpx

Te is AnyaTaxizol?

Így tudsz vele „pénzt” keresni!

Hétközben reggel suliba, utána edzésre, aztán haza. Ha jön a hétvége akkor ugyanez, csak suli helyett buliba. És mindezt az év bármely napján. Erről szól az anya/apa taxi. Akinek van gyereke – és autója – szinte biztos, hogy ő is kolléga. És ki ne mondta volna már két sóhajtás között, hogy ha minden ezzel töltött perc után csak forintot kapna, akkor milyen gazdag lenne már? Most itt a lehetőség.

 

Ez a fajta családi „szolgáltatás” nem csak nálunk divatos, de szinte mindenhol, ahol gyerekek élnek a világon. Angliában a ŠKODA készített ezzel kapcsolatban egy felmérést is, amely megdöbbentő számokat mutatott. Csak ezek a fuvarok éves szinten egy átlagos családnak plusz 2 652 kilométert jelentenek. Ha mindezt valódi taxival szeretnénk megoldani, az az angliai tarifákkal számolva több, mint 4,5 millió forintnak megfelelő fontba kerülne évente.

Drága gyerekeink

Ez bizony nem kevés sem pénzben, sem kilométerben. És legyünk őszinték: a gyerekeink gyakran nem érzik, hogy ez a családi taxizás milyen feladatot ró a szülőkre. Sőt! Nemcsak, hogy nem hálásak ezért, hanem elvárják ezt a szüleiktől, akár még idősebb korukban is.

De mi lenne, ha a bőrükön éreznék ezeknek a fuvaroknak az árát? Ha lenne mondjuk egy AnyaTaxi taxaméter, és minden egyes ilyen fuvar, kilométer után fizetnének. Persze nem pénzzel, hiszen azzal a szülő nem lenne előrébb, csak az egyik zsebéből tenné át a pénzt a másikba. Nem, legyen inkább a fizettség házimunka. Nos, most itt a lehetőség!

Az angliai ŠKODA importőr által készített applikációban beállíthatjuk, hogy mennyi megtett kilométer ér egy egységnyi házimunkát, amit aztán közös megegyezés alapján a szülő beválthat a gyerekeknél különböző feladatokra.

A használat egyszerű. Indulásnál elindítjuk az applikációt, majd érkezésnél leállítjuk azt. Közben pedig a GPS adatok alapján gyűlnek a kilométerek. Simply Clever.

Bár az alkalmazás angol nyelvű, érdemes kipróbálni. Ha szeretnéd te is letölteni a ŠKODA Parent Taxi alkalmazást, itt találod meg Androidra, és itt iOS-re.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!