fbpx

Autós túrák ősszel:

Bécs

Bécs immár tizedik alkalommal lett a világ legélhetőbb városa. Ezt már nem lehet véletlennek nevezni. De miért is kedvelik ennyire Bécset az ott lakók?

Bécset szinte mindenki ismeri, még ha nem is feltétlenül azt az arcát, ami miatt immár tizedik alkalommal lett a világ legélhetőbb városa. És mivel ősz a városlátogatások ideje, új sorozatunk első részében megmutatjuk neked, miért érdemes Bécsbe utaznod a szokásos bevásárló túrákon túl.

A történelmi városmag

Kevés olyan város van, ahol sétálva, néhány óra alatt ennyi csodálatos történelmi épületet ismerhetünk meg. A Szent István-székesegyház (Stephansdom), amelyet magyar mesterek építettek. A hatalmas múzeumi negyed (MusemsQuartier vagy MQ), melynek 3 nagy múzeuma, a fehér kockaépületben található Leopold Múzeum, a fekete bazaltépületbe bújtatott Modern Művészetek Múzeuma illetve a gyönyörű Bécsi Műcsarnok önmagukban is egésznapos programot jelentenek.

Kicsit tovább sétálva a karcsú városháza-épület, amely előtti téren november végétől a híres karácsonyi vásárt találjuk. A Kartner Strasse elején a híres Állami Operaház, majd onnan nem messze a ma is működőképes Spanyol Lovasiskola (Spanische Hofreitschule), és a Karlskirche. Persze ezeket a helyszíneket nem csak sétálva, de akár a legendás bécsi fiákerek egyikével is bejárhatjuk.

A SUPERB és Bécs

Bécsi Gazdaságtudományi Egyetem campusa

Ha szereted a modern dizájnt és az építészetet, a bécsi közgazdaságtudományi egyetem új campusán sok különféle, lenyűgöző formájú épület található. Kevesebb, mint négy év alatt a Prater mellett egy új, világhírű építészeti stúdiók által tervezett városrész alakult ki.

A SUPERB és Bécs

Prater. „A” vidámpark

Mivel a Prater (vagy a Wurstelprater) csak néhány száz méterre található az egyetemtől, érdemes erre venni az irányt, hogy itt is elidőzzünk kicsit. Története a 18. századra nyúlik vissza, és ötvözi a hagyományos, történelmi látnivalókat a modern szórakozással. Közvetlenül e nagy és változatos park bejárata mellett található a Riesenrad, a világ legrégebbi óriáskereke. Az adrenalin szerelmeseinek számos lehetőséget kínál a park.

A SUPERB és Bécs

Hundertwasser épületek

Az 1970-es és 1980-as években Friedensreich Hundertwasser építész, festő és szobrász számos híres épületet hozott létre Bécsben. A sokak által elképesztőnek tartott Hundertwasserhaus apartmanházat mintha egy vad színeket hozó forgószél formálta volna, belülről és kívülről egyaránt. De az ő alkotása a spittelau-i szemétégető üzem is, amely a technológia, a művészet és az ökológia szimbiózisát szimbolizálja, és nem kevésbé szokatlan a formája.

A SUPERB és Bécs

Schönbrunni palota

A barokk Schönbrunn-palota, az osztrák császárok nyári rezidenciája volt, egy hatalmas területen elterülő komplexum, számos figyelemre méltó részlettel. A palota mellett – a maga  1441 szobájával és kétszáz konyhájával – a világ legrégebbi állatkertje, a Wagenburgi lovaskocsi múzeum, a kerti labirintus, a trópusi pavilon és a világ legnagyobb Gloriette-je található. Ez ma egy nagyszerű kávézó és lenyűgöző kilátás nyílik belőle Bécsre.

A SUPERB és Bécs

Belvedere-palota


A látványos palotakomplexumot, a Belvedere-t egy lankás domb tetejére építették, ezzel lehetővé téve a látogatók számára, hogy valóban nagyszerű kilátást élvezhessenek az egész helyszínre. Két palotából áll, amelyeket egy háromszintű francia kert köt össze. Számos klasszikus műalkotást is találunk itt.

A SUPERB és Bécs

Mindennapi élet

Bécsban valóban rengeteg a látnivaló, de ha ott jársz, ne felejtsd el élvezni nyugodt, mindennapi életét. Tegyél egy sétát a Duna-parton, amelyen számos kellemes étterem és kávéház található, és élvezd a híres helyi specialitásokat – a Wienerschnitzel-t és a Sacher tortát, igyál egy csészével a híres bécsi kávéból, és fedezd fel a helyi borokat. Fedezd fel a  Haus des Meeres akváriumot, vagy sétálj a zegzugos utcákon vagy egy parkban, és az este is érdemes útra kelni a városban, mely számos szórakozási lehetőséget tartogat.

A SUPERB és Bécs
A SUPERB és Bécs

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!