fbpx

Az OCTAVIA-t Frankfurtba várnotok

nem kell félnetek jó lesz

Kedden a sajtónapokkal kezdődik az IAA, vagyis a Frankfurti Motor Show, amelyre az új, 2020-as OCTAVIA bemutatkozását vártuk. De mire is számíthatunk valójában a kiállításon? Íme a teljes ŠKODA lineup.

A középpontban idén az elektromos mobilitás és a felfrissült SUPERB fog állni. Ez a kettő némileg összefügg, hiszen az első iV kivitelt – ez a hibrid modellek jelzője a márkánál – a SUPERB felfrissített változata hozta el. De szintén itt láthatja először a nagyközönség a ŠKODA
CITIGOe iV-t is.

Ezek mellett újdonságként a SCALA és a KAMIQ MONTE CARLO kivitele lesz kiállítva, ami az ilyen modellek jellegzetes csomagját – fekete külső és belső kiegészítők, egyedi sportülések – jelenti gazdag felszereltséggel kombinálva.

SUPERB iV
CITIGOe iV

Kihagytunk valamit? Ja, igen. A cím eredetijéhez hasonlóan – a királynét megölni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem – a vesszők elhelyezésével két ellentétes jelentést adhatunk neki. És ez nem véletlen. Sokáig úgy volt, hogy az új, 2020-as OCTAVIA kombi változatát már most megismerhetjük. De úgy tűnik ez mégsem fog megtörténni. Na nem azért, mert az egyik OCTAVIA RS prototípust összetörte egy Zafirás. Úgy tűnik a modell fejlesztése még nem fejeződött be, így a gyár nem akarja a reflektorok közé állítani. Persze a suttogó propaganda mindezt annak tudja be, hogy a Golf aktuális frissítése elől nem akarták eltakarni a napot. Akárhogy is, a gyár most lépéskényszerbe került, hiszen Frankfurton kívül már nem lesz nagyobb esemény ebben az évben, viszont az év vége előtt mindenképpen forgalmazniuk kell legalább egy európai piacon, – ez a cseh piac lesz – hogy indulhassanak az Év Autója címért.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!