fbpx

Jön az új OCTAVIA.

De most már tényleg!

November 11. A hírek szerint ekkor mutatják be az OCTAVIA-t. Azt azért senkinek nem javasoljuk, hogy álljon féllábon az új OCTAVIA bemutatásáig, hiszen biztosat csak a gyáriak tudnak, de azért ez a forgatókönyv már véglegesnek tűnik.

Sokan csalódottan fordultak ki a ŠKODA standjáról Frankfurtban, hiszen a várt nagy újdonságot sehol nem láthatták. Érezhetően a gyáriak sem így tervezték, hiszen egy ilyen megjelenés rengeteg pénzbe kerül, és igazán átütő újdonságot nem tudtak mutatni a látogatóknak. De még egy tanulmányautót sem. Mindez arra utal, hogy a show-t az OCTAVIA negyedik generációjának kellett volna elvinnie. De ha valami nincs kész, akkor nincs kész. Márpedig az OCTAVIA szeptember elejére még nem volt olyan állapotban, hogy a pódiumra állítsák. Na, de majd most. Néhány héten belül!

Hét évvel ezelőtt, december 11-én ismerhette meg a világ az OCTAVIA jelenleg is futó változatát – pontosabban a facelift előtti kivitelt – Mladá Boleslavban, a ŠKODA múzeumban. Valami hasonló fog most is történni, de ezúttal nem a ŠKODA otthonában, hanem várhatóan Prágában. Méghozzá november közepén.

 A késedelemnek előnye is van azért. Az előzetes hírek arról szóltak, hogy először a kombi lesz látható, és csak utána, picit később mutatkozik be a limuzin. Most azonban úgy tűnik, hogy mindkét variáns ott lesz a bemutatón. Igaz, a limuzin csak a kombi után kerül piacra valamikor 2020. tizedik hete környékén, míg a kombi gyártása már idén a 48. héten megindul.

A motorok

Az új, negyedik generációs OCTAVIA belépő, és a 25. hétig – június közepe – egyetlen benzin motorja várhatóan az 1.5 TSI lesz 150 lóerővel. Bemutatkozáskor elérhető lesz még a 2.0 TDI, méghozzá két teljesítménnyel, 110 és 150 lóerővel. Az 1.6 TDI kikerül a kínálatból. Később érkezik még a háromhengeres TSI 115 lóerővel. Ahogyan a motorok, úgy a felszereltség is korlátozott lesz az elején, az Active kivitel biztosan nem lesz elérhető.  

RS és hibrid

Újdonság lesz a konnektros hibrid változat, mely várhatóan szintén 2020. 25. hete körül mutatkozik be. A sokak által jogosan kedvelt RS kivitel kicsit később, a 36. héten – szeptember eleje – érkezhet meg, 245 vagy 250 lovas TSI és 200 lóerős TDI motorral.

Újdonságok

Kényelmi felszereltségek terén az új, minden ajtót vezérlő KESSY rendszer, a head-up display, és a nagyméretű központi kijelző kijelző lesz az újdonság. Ez utóbbi már az MIB 3-at fogja futtatni, ennek megfelelően LAURA is elérhető lesz. Biztonsági rendszerekben a nemrég a SUPERB frissítésekor megismert rendszerek várhatók: a 70 méterre látó Side Assist, az új Emergency Assist és Front Assist biztosan itt is elérhető lesz.

Ha teljesül a fenti menetrend, akkor november 11-én már mindent pontosan tudni fogunk.

OCTAVIA 2020
OCTAVIA 2020

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!