fbpx

Eldőlt: Törökországban

épít gyárat a ŠKODA

A ŠKODA régóta kapacitásgondokkal küzd, melyre a választ hosszasan kereste a VW konszern. Most megszületett a válasz.

Egy teljesen új gyárat építeni rendkívül költséges hobbi. Ráadásul a mai, korántsem vidám piaci környezetben kell dönteni egy olyan beruházásról, amely csak 2-3 év múlva lesz kész. Sokáig keresték is megoldást a Škodánál a kapacitás szűkösségére. Próbálkoztak a műszakok számának növelésével, amely a szakszervezeteknek nem volt igazán szimpatikus, és a gyártás áthelyezésével a korszern más üzemeibe is. Ezek azonban csak minimális javulást hoztak a helyzetre.

SUPERB gyártás Kvasiny

Irány Törökország

Hosszas mérlegelés után végül megszületett a döntés az új gyár építéséről, melynek helyszíne a törökországi Manisa városa lesz. A termelés 2022-ben kezdődik majd, és a teljes kapacitása 300 000 autó lesz egy évben. A gyártás az előzetes hírekkel ellentétben nem a KAROQ/Ateca párossal fog indulni. A legördülő modellek 2/3-a a VW Passat következő generációja lesz, míg a fentmaradó részt a SUPERB negyedik generációja fogja adni. Ez persze logikus is, hiszen a mindkét modellt a ŠKODA fejleszti a döntés értelmében, így közös alapokat fognak használni.

A felszabaduló kapacitások Emdenben elektromos modellek összeszerelésére fogják be, míg a ŠKODA Kvasiny gyárában a hamarosan érkező elektromos SUV gyártására használják majd.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!