fbpx

ŠKODA CITIGOe iV.

5 millió Ft lett. Maradhat?

Jó, nem pont 5 millió, hanem 5.170.000 Forint a 1,5 milliós állami támogatással. De még így is a hazai piac legolcsóbb elektromos autója, hatótávban is jócskán megelőzve a másodikat. Ez a CITIGOiV, amely a hamarosan több tagúra bővülő elektromos ŠKODA választék első tagja. És még ez az ár is csökkenthető, de erről a cikk végén.

Bár a CITIGOe iV csak 3,6 méteren nyújtózik, de kényelmes és tágas utasteret biztosító, igazi városi szupermini, és ami a legfontosabb: nem terheli a városi levegőt COkibocsájtással. Mindez akár unalmasnak is tűnhetne, hiszen a környezetet kímélő dolgok ritkán izgalmasak.

Pedig a CITIGOiV-nak nem csak az ára az egyetlen izgalmas pontja. A villanymotornak hála a teljes 210 Nm-es nyomaték azonnal rendelkezésre áll (a belső égésű motornál ez az érték maximum 95 Nm), ennek megfelelően rendkívül rugalmasan reagál a gyorsítópedál lenyomására, és így igazán szórakoztató vele a városi közlekedés. Ez persze érthető is, hiszen a nagy nyomaték mellett a villanymotor teljesítménye is 60 kW, ami 5 kW-tal több, mint a hagyományos hajtású változat legerősebb motorja.

Benzintank helyett (is) akkupakk

A villanymotornak szükséges energiát egy 60 Ah-ás Li-ion akkumulátorcsomag biztosítja, amely 36,8 kWh kapacitású. Ez a padlólemezen kapott helyett, és átlagosan mindössze 30 cm magas. A 168 cellából álló akkupakk akár 275 km-es (WLTP) hatótávot biztosít a CITIGOiV számára, és egy 40 kW-os gyorstöltővel 1 óra alatt lehet 80%-ra feltölteni. (Az ehhez szükséges kábel a Style felszereltségen széria, míg az Ambition szinten feláras.) A gyári fali töltő 4 óra 8 perc alatt végzi el mindezt, míg a konnektorból származó delejnek 12 óra 37 perc kell ehhez.

Utastér és felszereltség

Azt már tudjuk, hogy kicsi a bors, de erős. A jó hír, hogy a felszereltséggel sem lesz gond. Alapban jár hozzá a Lane Assist rendszer, az elektromos első ablakok, a távirányítós központizár, a Climatronic légkondiciónáló, a 6 légzsák, a Swing rádió és a Move & Fun okostelefon dokkoló. Ennek és a Move & Fun alkalmazásnak a  segítségével részletesebb adatokat kaphatunk autónkról, de média lejátszáshoz és navigációhoz is használható. Új online szolgáltatások is bekerültek a csomagba. Például távolról a mobilunkkal ellenőrizhetjük az akku töltöttségét, vagy akár a klímát is előre bekapcsolhatjuk, ezzel lehűtve – vagy felmelegítve – az utasteret.

A Style változathoz már elektromos és fűthető külső tükrök, ülésfűtés, parkolóradar és LED hangulatvilágítás is jár.

ŠKODA CITIGOiV előértékesítése megkezdődött, és az első példányokat 2020 első napjaiban vehetik át tulajdonosaik.

Hogy néz ki a matek?

ŠKODA CITIGOe iV alapára AMBITION felszereltségben 6.549.000 Forint. Ebből jön le a 1,5 milliós állami támogatás, így már 5.170.000 Forint. De ha most Porsche Bank finanszírozást választasz, akkor további 300.000 Forint kedvezményt kapsz. Így már 4.870.000 Forintért elvihető a CITIGOe iV. Sőt! December 31-ig két további ajándék közül is választhatsz. Az egyik egy több, mint félmillió értékű otthoni 11kw-os Moon Basic falitöltő. Ezt most 3.990 Ft-ért viheted haza. A másik lehetőség, hogy 16 colos ŠKODA Scorplus könnyűfém felnit kapsz Continental téli gumi szettel 9.990 Ft-ért! 

FIGYELEM! Ez a posztunk ekkor frissült utoljára: 2020-02-09 . A benne szereplő Információk már érvényüket veszthették.

Előző

Következő

Trackback/Pingback

  1. 8+1 tipp az elektromos autók téli használatához | Csak a ŠKODA! - […] veszik fel. Sok modellben ezért temperálják az akkumulátort, de az olcsóbb modellekben – például a CITIGOe iV-ban – nincs…

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!