fbpx

Elindult az új ŠKODA OCTAVIA

sorozatgyártása... is!

De nem csak a legutóbb bemutatott ŠKODA gyártása indult meg a napokban, hanem egy újabb mérföldkő összeszerelése is.

Az OCTAVIA-k hagyományosan az M13-as üzemcsarnokban készülnek Mladá Boleslavban, és nincs ez másként az új modell esetében sem. Az új modell számára azonban jelentősen átalakították azt.

SKODA OCTAVIA 2020

„Komoly beruházással teljesen újraépítettük a gyártósort, így képesek vagyunk a legjobb minőségben gyártani az új modellt, pontosan 60 évvel az első OCTAVIA bemutatása után” – nyilatkozta Michael Oeljeklaus, a ŠKODA gyártásért és logisztikáért felelős vezetője az igazgatótanácsban.

Eddig 6,5 millió újkori OCTAVIA készült, és a legújabb modell fogadtatását látva, ez a szám várhatóan rohamosan fog nőni. Az előző szériából naponta 1140 darab hagyta el a gyárat, az új soron, az új modellből pedig már napi 10 darabbal több, 1150 tud elkészülni egytlen nap alatt. 

De az OCTAVIA gyártásával egyidőben egy másik jelentős esemény is zajlott. Hiszen a márka elektromos offenziájában fontos szerephez jutó, első MEB platformra épülő, és teljesen elektromos SUV modelljének az összeszerelése is elkezdődött. Ez a modell a VISION iV tanulmány szériaváltozata lesz, amely két kivitelben érkezik majd. Az egyik a tanulmány formáját örökli, a másik egy kicsit egyterűsebb kialakítást kap majd, várhatóan 7 üléssel. Ha Mladá Boleslav környékén jársz, ne lepődj meg, ha erősen álcázott, „F” betűs rendszámmal ellátott ŠKODA SUV modellekbe botlasz.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!