fbpx

Bemutatkozott a

ŠKODA KAMIQ GT

Egy újabb ŠKODA modell. Eddig a jó hír. A rossz az, hogy nem fog eljutni Európába, hiszen ez a változat kifejezetten Kína számára készült.

A bemutatót a Guangzhou Auto Show-n tartották néhány nappal ezelőtt. A bemutatott modell nem előzmény nélküli, hiszen az alapja a már egy ideje piacon lévő KAMIQ szintén kínai változata. Így a szélessége, a tengelytávja, de még a 4,409 mm-es hossza is megegyezik azzal. Amiben eltér, az oldalról feltűnő igazán.

SKODA KAMIQ GT

Egyrészt 16 mm-el magasabb a kínai KAMIQ-nál, és a tető vonalvezetése is erősebben lejt a farrészhez közelítve. Persze keret nélküli ablakokra, vagy igazán kupés kinézetre ne számítsunk, de azért pont annyira más, mint az alapmodell, hogy kívánatossá váljon a kínai fiatalok körében, akik a célcsoportot jelentik a modell számára.

Bár sok szempontból azonos a KAMIQ és KAMIQ GT, a motorkínálat tekintetében kevesebbet ad az új modell. Csupán egy szívó benzines – a 115 lovas 1.5-ös MPI – és egy turbó benzines – az 1.2-es TSI 114 lóval – választható hozzá. A szívó kézi, a TSI pedig 7 sebességes DSG váltóval érkezik. Az alapváltozatban is jól felszerelt KAMIQ GT-t kb. 5,4 millió forintnak megfelelő jüanért lehet hazavinni.

Ezzel a változattal immár kéttagúra bővült a ŠKODA kínai kupé SUV kínálata. Sajnos nincs hír arról, hogy KODIAQ GT, vagy a KAMIQ GT-nek megfelelő modell Európában is piacra kerülne.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!