fbpx

Frissült a ŠKODA RAPID

ŠKODA RAPID

Igen, a cím nem elírás. Hiszen az orosz piacon a ŠKODA eddig is az európaitól eltérő modelleket kínált, és az EU-s piacokról eltűnő modell itt továbbra is a kínálatban marad. Sőt, most ismerős részletekkel frissült.

A lépcsőshátú modellek Kelet-Európa kedvencei, tőlünk nyugatabbra sokkal kisebb a vonzereje a limuzin karosszériának. Ezért nem is volt meglepő, amikor modellváltáskor eltűnt a kínálatból a RAPID lépcsőshátú változata, és maradt az 5 ajtós SCALA. Kellett a gyártási kapacitás az újdonságként érkező a KAMIQ-nak, ami igazi favorit a piacon.

De nézzük, mit kínál az első pillantásra majdnem teljesen új, valójában csak egy erős frissítésen átesett RAPID. Kívülről egy furcsa ötvözetnek tűnik, hiszen az eleje a SCALA jegyeit kapta, a hátulja pedig az új OCTAVIA-ra hajaz. RAPID oldalról bukik le, innen igazán szembetűnő,  hogy nem teljesen új modellel van dolgunk. A karosszéria vonalvezetése maradt a régi. Az utastér és a műszerfal egy facelifthez képest meglepő módon teljesen új, és itt ismét a SCALA belsejéből merítettek ihletet a tervezők. Kivétel a kormány, hiszen ez az  OCTAVIA új, kétküllős változatának „háromküllősített” kivitele. A frissítéssel új biztonsági (Front Assist, vészfékező rendszer és fáradtság érzékelő), és kényelmi extrák (fűthető első szélvédő és kormány, USB-C aljzatok, akár 8” „lebegő” központi kijelző) is érkeztek.

A motorok terén maradt minden a régi. 1.6-os szívó, és 1.4 TSI benzinesek kerülhetnek a motortérbe különböző teljesítménnyel, 5 vagy 6 sebességes kézi, illetve 7 sebességes DSG váltóval társítva.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!