fbpx

Az új OCTAVIA három érdekes

újdonsága a sok közül

Tavasszal hozzánk is megérkeznek az első darabok az új OCTAVIA-ból. Az új modell rengeteg új dolgot hoz el a márka számára, és bátran kijelenthetjük, a kategóriába is. Nézzünk ezek közül hármat.

Okos légkondi

Már megszokhattuk, hogy manapság minden az okos dolgokról szól. Okostelefon, okos otthon, okos tv. Az autók légkondicionálásánál azonban eddig nem sok újdonságot láttunk. Persze a digitális változat után jött a kétzónás, majd a három-, vagy négyzónás változat. De igazából annyit kellett tennünk, hogy beállítjuk a hőfokot, majd megnyomjuk az AUTO gombot, a rendszer meg tette a dolgát. A gond csak az, hogy ez a rendszer csupán annyit csinál, hogy mindenhol az utastérben igyekszik a beállított hőmérsékletet homogénen tartani, és felügyelni a páratartalmat. De mi van akkor, ha mondjuk fázik a lábunk vagy a kezünk? Ez utóbbira a kormányfűtés is remek megoldás, de ha ezt éppen nem rendeltük meg az új OCTAVIA extrái közül, akkor az okoslégkondi segít nekünk az erre szolgáló programmal. Minek erre külön program, hiszen csak a lábunkra vagy kezünkre irányítjuk a beáramló levegőt? Igen ám, de ilyenkor az utastér többi része kimarad a jóból, tehát mi nagyon kellemesen fogjuk érezni magunkat, a többi utas viszont fázni fog. Hát ezért jók az okoslégkondi programjai, mert mindenkinek biztosítja a kényelmet. Ugyancsak hasznos az a funkció, amely friss levegőt enged be az utastérbe. Hogy miért kell ilyen funkció, arra ebben a cikkünkben találsz magyarázatot.  Ja, és azt mondtuk már, hogy az első ülések nem fűthetők, de szellőztethetők is lehetnek. Egyszerre. Simply Clever.

Head-up display

Ez igazából csak a ŠKODA modellekben újdonság, viszont az is igaz, hogy a szélvédőre vetítő változat nem sok van a versenytársaknál. Ezen is beállíthatjuk, hogy mit akarunk megjeleníteni rajta, és kétféle színből is választhatunk.

Kerüljünk hangulatba

És ez nem csak most, az ünnepekre igaz. LED hangulatvilágítás eddig is elérhető számos ŠKODA modellben,  egyes változatai 10 féle árnyalatban állíthatók is. Az új OCTAVIA ennél azonban jóval tovább megy. Az árnyalatoknak csak a képzeletünk szab határt, és már az összes utastéri fény színét és fényerejét mi határozhatjuk meg.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!