fbpx

Háromféle OCTAVIA RS

érkezik

Eddig a hibrid modellek egyet jelentettek az unalommal, az élvezet nélküli autózással. Úgy tűnik, hogy a ŠKODA egyszer s mindenkorra véget vet ennek.

Hiszen benzines, dízel és igen, konnektoros hibrid is érkezik az új OCTAVIA RS-ből. Ezt vezető gyári források erősítették meg a brit Auto Expressnek. Ahogy megszokhattuk, minden RS generáció erősebb az elődjénél, és ez most sem lesz másként. Mivel a dízel változat esetében a gyáriak kizárták, hogy a KODIAQ RS-ben lévő bi-turbó dízel az OCTAVIA RS-ben is feltűnjön, a feladatot a másik két változatnak kell megoldania.

OCTAVIA RS 2021

Ez tehát azt jelenti, hogy a továbbra is 2.0 literes turbóbenzines változat biztosan többet fog tudni, mint 245 lóerő. És ha már lúd, legyen kövér – gondolhatják Mladá Boleslavban, ugyanis a pletykák arról szólnak, hogy konnektoros hibrid teljesítményét is a benzines változathoz igazítják. Technikáját tekintve ez a hajtáslánc a Golf GTE változatához lesz hasonló. Vagyis 1.4-es turbóbenzinmotor lesz kombinálva egy elektromotorral. Maga a benzin motor 148 lóerős, tehát a villanyhajtás legalább 100 lóerővel fogja kisegíteni majd, hogy kijöjjön a matek. Kéziváltó nem lesz elérhető hozzá, és a csúcsnyomaték 400 Nm felett alakul majd. Tisztán elektromos üzemben 55 és 60 kilométer közötti távolságot tud majd megtenni.

OCTAVIA RS 2021

Ez eddig nagyon jól hangzik, de minden éremnek van egy másik oldala is. És ez az oldal azért komoly problémákat vet fel. Hiszen az elektromos áramot tároló akkumulátor súlya jelentős többletet jelent, ami nem segíti a sportos karakter megtartását. De ha súlytól eltekintünk, ami egy 13 kWh-s akku esetében a villanymotorral együtt eléri a 250 kg-ot is, akkor is ott van még a súlypont problémája. A tavaszi – várhatóan genfi – bemutatóig tehát lesz dolga a mladá boleslavi mérnököknek, de hogy milyen munkát sikerül majd végezniük, azt legkorábban az évvége előtt nem sokkal lehet majd kipróbálni.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!