fbpx

Ahová még a rendőrök sem

mehetnek be akármivel

Január elsejétől Belgium vezette be a legszigorúbb behajtási korlátozást  Brüsszelben, Antwerpenben és Gentben. Ezekbe a városokba nem hajthatnak be az EURO 4 -es normánál rosszabb besorolású gépkocsik.

Ez praktikusan a 2006-ig gyártott gépkocsikat jelenti, hiszen az EURO4 akkor lépett életbe. Ilyen autók nálunk is tízezrével gurulnak az utakon, hiszen például a második generációs OCTAVIA is ebbe a körbe tartozik. Ez akár igazán példamutató intézkedés is lehetne, hiszen a törvény nem tesz kivételt. Csak becsúszott egy kis baki. A törvényhozók ugyanis nem gondoltak a rendvédelmi szervekre, jelesül a rendőrségre. Ugyanis hiába hisszük, hogy odaát kolbászból van a kerítés is, a belga rendőrségnél évek óta nem volt pénz nagyobb autócserére, és bizony jelenleg is szolgálnak ilyen korú autók a flottában. Ám mivel a törvény az törvény, a kamerákkal megfigyelt szabálysértésről automatikusan megy a büntetés a rendőröknek is. Így most az a helyzet állt elő, hogy ezeknek a rendőrautóknak el kell tűnniük ebből a három városból, hiszen ott nem közlekedhetnek. A dolog elég komoly fejtörést okoz a rendőri vezetőknek, jelenleg az ország más részéből próbálják átcsoportosítani a korszerűbb rendőrautókat. Ezek után a kérdés csak az, hogy mit szól ehhez a többi belga település, hiszen könnyen másodrangú állampolgároknak érezhetik majd magukat, akiknek nem járnak a korszerűbb autók.

OCTAVIA

Ez a speciálisan átalakított ŠKODA OCTAVIA RS „elfogóvadász” nem esik bele a korlátozásba. És bár esetében a funkció fontosabb, mint a szépség, aki így átszabta, az megérdemelne valamilyen büntetést.

OCTAVIA RS

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!