fbpx

Győrbe költözhet a SUPERB gyártása?

Pletykák már régóta szólnak arról, hogy a VW konszern a gyártáskapacitások jobb kihasználása érdekében elköltöztetné, illetve összevonná egyes modellek gyártását. Úgy tűnik a SUPERB sem marad Kvasiny-ban.

Jelenleg két lehetséges helyszín jöhet szóba Európában, mindkét helyen vannak felesleges kapacitások. A terveket a cseh szakszervezetek szellőztették meg, akik érthető módon érzékenyen reagáltak a kérdésre.

„A tervek között két megoldás szerepel, mindkét esetben a teljes gyártás átköltözne külföldre. Gondolhatunk itt Pozsonyra, ahol az Up és CITIGO kifutásával kapacitások szabadulnak fel, vagy Győrre, ahol a dízelmotorok gyártása mellett szintén van kapacitás” – mondta Jaroslav Povšík cseh szakszervezeti vezető.

SUPERB gyártás

A terv azért is kényes téma, mert a SUPERB a cég zászlóshajója, és a szakszervezet hazafias ügynek tekinti a modell gyártásának Csehországban tartását. Ettől függetlenül gazdasági érdekek is azt diktálják, hogy a szűkös gyártási kapacitással gazdálkodó ŠKODA a gyártás átszervezésével levegőhöz jusson. Arról nem is szólva, hogy a SUPERB, a Passat és az Arteon gyártása is költözne, ráadásul a következő generációt mindhárom modellből a ŠKODA fejleszti, így a következő generáció biztosan egy soron fog készülni.

Az értesüléseket sem a ŠKODA, sem a konszern részéről nem kommentálták, a szakszervezet pedig minden lehetséges eszközzel harcol a gyártás áthelyezése ellen.  

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!