fbpx

Így tisztítsd autódat!

Egy vödör víz, egy kis mosogatószer vagy a családi sampon és egy szivacs. Autót mosni bárki tud. Nos, nagyobbat nem is tévedhetnél!

Itt a nyár, a napsütésben különösen rosszul mutat egy koszos autó. Sokan sokféle tisztítási módra esküsznek, mi most az autódnak legjobb módszert mutatjuk be neked.

Első lépésként alaposan öblítsd le autódat, és igyekezz a nagyobb szennyeződéseket a víz erejével eltávolítani. Száraz felületen soha ne kezdj samponos mosásba. És ha már itt tartunk…

Amit rögtön el kell felejtened, az a szivacs. Hogy miért? Mert a szivacsot nagyon nehéz megszabadítani a felszívott szennyeződéstől, homoktól. Így ha szivacsot használsz, szinte biztos, hogy mire végzel autód ápolásával, számtalan mikro karcot okoztál a fényezésen. Helyette használj mikroszálas mosókendőt vagy kesztyűt. És ugyanilyen fontos az is, hogy két vödröt használj a mosáshoz. Az egyikbe kerüljön a samponos víz, a másikba pedig a teljesen tiszta víz.

Persze az sem mindegy, hogy milyen tisztítószert használsz. Mindenképpen valamilyen pH-semleges, speciális autósampont ajánlunk, hiszen a mai fényezések és lakkos teljesen más ápolást igényelnek, mint akár 10-15 évvel ezelőtt. Fontos, hogy sehol ne hagyd rászáradni a felületre a samponos vizet, ne akard egyszerre átmosni a teljes autót. Haladj fentről lefelé, és öblítsd gyakran a mosókesztyűt vagy kendőt a tiszta vízzel teli vödörben. Ha úgy látod elkoszolódott a víz, cseréld ki mindkettőt.

 Ha végeztél egy felület mosásával, bővízzel öblítsd le, de ehhez ne használj magasnyomású pisztolyt. A szárítást a legegyszerűbben egy törölközővel oldhatod meg, de figyelj arra, hogy ne nyomd rá sehol a karosszériára, csak finoman húzd végig rajta.  

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!