fbpx

Nem fogod kitalálni, hogy mi

lesz a következő SUV neve!

Bár a koronavírus kicsit megakasztotta a normális ügymenetet, az életnek azért mennie kell tovább. És megy is, hiszen a ŠKODA bejegyeztette a következő SUV modelljének a nevét.

Azt már megszokhattuk, hogy a ŠKODA hagyományos SUV modelljei „K” betűvel kezdődnek, és az is biztos, hogy végén ott a „Q”: KAMIQ, KAROQ, KODIAQ. Igen, az ENYAQ rögtön kivétel ez alól, de csupán azért, mert teljesen elektromos. Ezért „E” betűvel kezdőik, és „K”-val. És akkor most már nem húzzuk tovább, eláruljuk a nevet. Ez pedig nem más, mint a KLIQ.

Persze ezt a nevet először nem egy európai modell kapja meg, hanem a VISION IN néven, az év elején bemutatkozott indiai ŠKODA, amely nagyon fontos modell a márka ottani stratégiájában. Olyannyira, hogy nem csupán ott gyártják majd, de teljes egészében ott is tervezték, indiai munkatársak segítségével. A hossza 4,2 méter körül lesz, és csak egy 1.5-ös benzines 16 szelepessel lesz elérhető 110 és 150 lovas változatban. Éppen ezért ez a modell teljesen kizárt, hogy megjelenjen az európai piacokon. Hogy nevével is így lesz, azt egyelőre nem tudjuk.  

A premier még ebben az évben várható, de a modell forgalmazása csak 2021 első felében indul.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!