fbpx

ŠKODA ENYAQ iV:

már tudjuk mikor érkezik

Az utóbbi időben szinte minden hír az ENYAQ iV-ról szól, ami nem velétlen. A ŠKODA első elektromos SUV modellje a következő mérföldkő a márka elektromosítása felé vezető úton. És már a bemutató sincs messze:

2020. szeptember 1. 19 óra, Prága.

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

enyaq skica 1

Mint arról már korábban írtunk, az ENYAQ iV az MEB platformnak köszönhetően, a padlójában viszi magával a meghajtásért felelős akkupakkot – ezzel a lehető legnagyobb teret hagyva az utasok számára. Ezt az 585 literes csomagtér is bizonyítja, amely nem csak ez elektromos autók között nagy méretű. Összehasonlításképpen: nagyobb, mint 7 személyes KODIAQ csomagtartója.  Az ENYAQ egyéb méreteiben is nagyon közel áll a KODIAQ – főleg belső – méreteihez. Íme egy ábra, amely a két modellt hasonlítja össze: 

Nemcsak azért lesz különleges, mert elektromos

Az ENYAQ, bár nem a hagyományos értelemben, de farmotoros lesz. Ez azt jelenti, hogy az elektromotor az alapkivitelben hátra fog kerülni, és ott is hajtja majd meg a kerekeket.

Emellett külsőleg is kap egy kis különlegességet a modell. A napokban fotózott tesztautókon feltünően szabadon hagyták a „hűtőmaszkot”, ami egy elektromos modellnél teljesen felesleges alkatrész, és az ENYAQ orrán sem funkcionális feladatot fog ellátni. Ha megfigyeljük a tesztautókat, akkor feltűnően csillogó ez az alkatrész, ami arról tanuskodik, hogy a ŠKODA folytatja a hagyományt, és a cseh kristályüveghez hasonló hűtőrácsot illeszt az ENYAQ elejére.  

Legkésőbb szeptember elsejei premieren ezt is megtudjuk. 

Előző

Következő

Trackback/Pingback

  1. Kivilágítható hűtőmaszkkal jön a ŠKODA ENYAQ iV? - […] futó ENYAQ-on, a hűtőmaszkot feltűnően nem takargatják a gyáriak, és az a pletyka, hogy az igazából valamiféle utalás lesz…

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!