fbpx

Kivilágítható hűtőmaszkkal

jön a ŠKODA ENYAQ iV?

Szeptember elsején lesz a ŠKODA ENYAQ iV premierje Prágában, és a gyár bepillantást engedett az belsejébe, igaz csak egy dizájnskicc elejéig. Az ehhez készült videón viszont megfigyelhetünk egy érdekességet.

A videóban a ŠKODA Norbert Weber beszél arról, hogy mennyire újszerű lesz az ENYAQ belseje, és a háttérben felsejlik az új modell. Amin nem csupán a fényszórók, de hűtőmaszk is fényárban úszik. A legutóbb írtunk már arról, hogy a tesztköreit futó ENYAQ-on, a hűtőmaszkot feltűnően nem takargatják a gyáriak, és az a pletyka, hogy az igazából valamiféle utalás lesz a cseh üvegkristályra, ezért az is valami hasonló anyagból készülhet. Márpedig ha így van, azt nem lesz nehéz a képen láthatóan megvilágítani.

ENYAQ iV hűtőmaszk

Ilyet egyébként már láthattunk, hiszen KAMIQ megelőző tanulmányán, a VISION X-en is ilyen volt.  

Az ENYAQ iV beltere egyébként az MEB platformnak köszönhetően igen tágas lesz, és egy teljesen új filozófia szerinte tervezték a mérnökök. Próbálták úgy alakítani, hogy a vezetőnek és utasainak olyan érzésük legyen, mintha az otthonuk nappalijában ülnének. Szintén az MEB platformnak köszönhetően a padló teljesen sík lesz, így kínálva igen szellős érzetet. Az utastér legmeghatározóbb eleme a 13 colos központi kijelző lesz, a leglátványosabb technikai újdonság pedig az AR technológiát használó head-up display.

Az ENYAQ iV nemcsak a hajtásmódjával tesz majd sokat a környezetért. Az utastér kárpitanyagaiban például újrafeldolgozott PET palackokból készült műanyagszálakat használnak a 40% gyapjú tartalom mellé, és a teljesen új színt jelentő konyak árnyalatú bőrkárpit is egy olajfalevél kivonatától lesz kívánt színű.

Premier szeptember elseje, 19 óra.  

FIGYELEM! Ez a posztunk ekkor frissült utoljára: 2020-10-12 . A benne szereplő Információk már érvényüket veszthették.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!