fbpx

Alexa, feltöltött

már a CITIGO?

Ha ŠKODA CITIGOe iV, vagy mondjuk egy konnektoros hibrid SUPERB áll a garázsban, akkor ezentúl az Amazon Alexa használatával távolról elindíthatod vagy leállíthatod a töltésüket, de azt is ellenőrizheted, hogy mekkora a hatótáv éppen, szabályozhatod a légkondit és a fűtést, és még néhány további funkció is rendelkezésedre áll.

Ha például tölteni akarod az autódat, elég ha csak csatlakoztatod a töltőre, a távoli töltést bármikor elindíthatod vagy leállíthatod egy egyszerű hangutasítással, valahogy így: „Alexa, ask ŠKODA, I want to start charging my car.” Igen, mindezt angolul, mert Alexa nem ért még sajnos magyarul

Illetve a mondat első fele nem teljesen igaz, mivel Alexa 4 nyelven ért és beszél. Ezek az angol, a francia, a német és az olasz. A töltésen és a töltöttség szintjének ellenőrzésén kívül lekérdezhetjük még, hogy hol parkolunk az autónkkal, vagy hogy bezártuk-e azt, nem maradt-e lehúzva az ablak, illetve van-e valami műszaki probléma vele. Ezek a funkciók az összes ŠKODA iV modellhez elérhetők.

Hogy mindezt megtehessük, csak egy Amazon fiók, természetesen valamilyen Amazon eszköz, ami fut Alexa, és a „ŠKODA skill” aktiválása szükséges. Utána már csak annyi van hátra, hogy összekötjük a rendszert ŠKODA Connect fiókunkkal. Ezután már sima hangutasításokkal is irányíthatjuk autónkat, nem kell elővenni a telefont és semmilyen külön applikációt elindítani.

Bár jelenleg még csak két iV modell fut az utakon, hamarosan újabbak követik őket. Ősszel érkezik az OCTAVIA iV és OCTAVIA RS iV, de szeptember mutatkozik be az ENYAQ iV is. Míg az előbbi kettő konnektoros hibrid lesz, az ENYAQ a márka első teljesen elektromos modellje, amely már az MEB padlólemezre épül.

FIGYELEM! Ez a posztunk ekkor frissült utoljára: 2020-09-01 . A benne szereplő Információk már érvényüket veszthették.

Előző

Következő

2 hozzászólás

  1. Gulyás Miklós

    Nagyon kedves ez az Alexa, hogy ennyi mindent tud, és nagyon szeretnék venni egy CITIGOe iV-t, de azt az infót kaptam a Porsche Hungariatól, hogy soha többé nem fogják gyártani. Így hiába szeretném az állami támogatásomat a Skodánál elkölteni, most mehetek Zoét venni?

    • kezelo

      Sajnos nagyon kicsi az esély, hogy importőri forrásból érkeznek be még autók. Gyakorlatilag nulla. Viszont néhány kereskedő kínál még CITIGO iV-t. Ilyen példéul a SKODA Piedl Veszprémben, vagy a SKODA Schiller.

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!