fbpx

Ez a legfontosabb ŠKODA

a brit Autocar szerint

Manapság számos autós díj létezik, szinte minden országban több is, azért még mindig az európai Év Autója díj a legelismertebb. Most azonban nem egy díjról lesz, hanem a legfontosabb modellről a ŠKODA életében.

A brit Autocar magazin egy olyan dolgot tett, amit ritkán szokott egy magazin. Megnevezte az az egy modellt, amit a legfontosabbnak tart a ŠKODA történetében. Ez a modell pedig nem egy sportos modell, például valamelyik RS, de nem is egy olyan ikon, mint mondjuk a Popular Monte Carlo. Ez a modell nem más, mint a ŠKODA FAVORIT.

Most biztosan sokan felkapták fejüket. Hiszen valljuk be őszintén, a FAVORIT bár sokunk életében egybeforrt a gyerekkor emlékeivel, a nevével ellentétben nem volt egy emlékezetes autó. Semmi olyan, amire mondjuk idősebb éveinkben hosszasan emlékezünk, hogy példéul a visegrádi szerpentinen “milyet csapattunk vele”. Érkezése sem könnyítette meg a helyzetét, hiszen hiába tűnt a kor szocialista modelljei között rendkívül korszerűnek, 2 évvel érkezése után nálunk lehullott a vasfüggöny, és mindenki valamilyen nyugati autót kívánt.

Az Autocarnak mégis remek indoka van arra, hogy miért ez a legfontosabb modell, amit a ŠKODA valaha is alkotott. Ez pedig így hangzik:

„Önmagában nem volt egy kiváló autó, a FAVORIT fontosság abban rejlik, hogy a mentőövet jelentette a ŠKODA számára a kommunizmus hosszú évtizedei után. Ez végre egy teljesen új és más autó volt a farmotoros modellek után, amelyeket felváltott. Ez egy elsőkerékhajtásó 5 ajtós volt, amelynek a karosszériáját az olasz Bertone Stúdió tervezte.”

Ennek a modellnek jelentős szerepe volt benne, hogy a Volkswagen 1991-ben megvásárolta a ŠKODA márkát.  

 „Amikor a Volkswagen megvásárolta a ŠKODA márkát, a FAVORIT a modellciklus felénél járt. A FELICIA, amely a FAVORIT „faceliftjének” tekinthető, már a Volkswagen irányításával készült, sokkal modernebb kinézetet, jobb műszaki tartalmat, és erősen kibővített extralistát kapott. De ami még ennél is fontosabb, kezdete volt valami sokkal jelentősebbnek. Ennek köszönhetően a ŠKODA ma már gyakran jobb autókat csinál, mint a konszerntársak autói ugyanazon az alapokon, jobb ár/érték aránnyal”- írja a brit Autocar.

FIGYELEM! Ez a posztunk ekkor frissült utoljára: 2020-10-12 . A benne szereplő Információk már érvényüket veszthették.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!