fbpx

Vajon ilyen lesz

az új ENYAQ iV?

Nincs már sok hátra a szeptember elsejei premierig, amikor Prágában bemutatkozik az új ŠKODA ENYAQ iV. Az eddigiek alapján orosz grafikusok elképzelték milyen lesz majd.

Az ENYAQ nem a megszokott arányokkal érkezik majd, ami az új MEB platformnak köszönhető. Ez a kifejezetten elektromos modellek számára készült építőkészlet olyan megoldásokat tesz lehetővé, amelyek egy belső égésű modellnél nem lehetségesek. Sokkal rövidebb lesz az orr-rész, és a kerekek a karosszéria széleinél lesznek. Ez hatalmas tengelytávot tesz lehetővé. A padlólemez teljesen sík lesz, így az utastér kivételesen tágasnak ígérkezik.

A hűtőmaszk, amelynek funkcionális szerepe nemigen van egy elektromos autó esetében, itt dizájn elemet tölt majd be. A világító díszcsík biztosan megtalálható lesz a szériamodell esetében is, de a pletykák egy „kristály” hűtőmaszkról is szólnak, amely megvilágítható lesz.

Az alapmodell a ŠKODA ENYAQ iV 50, amelynek 55 kWh-s akkumulátor kapacitása lesz, és a hátsó tengelyre szerelt 109 kW-os (148 lóerős) villanymotorjával egy töltéssel akár 340 kilométer megtételére is képes lesz. Következő lépcső a ŠKODA ENYAQ iV 60, ez 132 kW-os (176 LE) villanymotorral és 62 kWh-s akkumulátorral érkezik. Ennek a verziónak a hatótávolsága 390 kilométer. A legnagyobb távolságot, akár 500 kilométert, a ŠKODA ENYAQ iV 80 kínálja majd, 82 kWh-s akkumulátor kapacitással és 150 kW-os (201 LE) elektromos motorral.

Ezek a változatok eddig mind hátul hajtottak, de érkezik két négykerék-meghajtású változat is, amelyek mindegyike a legnagyobb akkupakkot használja, és a hátsó tengelyeken kívül egy második elektromotor is lesz az elsőtengelynél.

Ezek egyike a ŠKODA ENYAQ iV 80X 195 kW-os (261 LE) teljesítményt nyújt, míg a sportos RS kivitel 225 kW-os (301 LE) teljesítménnyel érkezik. A legdinamikusabb változat álló helyzetből a százas sprintet 6,2 másodperc alatt futja meg, és maximális sebessége 180 km/h.

Mindkét négykerék-meghajtású változat maximális hatótávolsága 460 kilométer.

Azt kell mondanunk, hogy ha ilyen lesz, részünkről rendben. És szerinted?

FIGYELEM! Ez a posztunk ekkor frissült utoljára: 2020-10-12 . A benne szereplő Információk már érvényüket veszthették.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!