fbpx

2021-ben érkezik

az új ŠKODA FABIA

Ez persze nem új információ, hiszen a ŠKODA új vezetője, Thomas Schäfer első interjújában már elárulta, hogy a FABIA utódot kap jövőre. Most viszont az Alpokban kapták lencsevégre az újdonságot.

Ez a Polo egy FABIA

Első ránézésre egy VW Polót látunk, az orrán a teszteléshez használt maszkolással. A rendszám azonban árulkodó. A cseh felségjel, és a gyári tesztautókon megszokott „F” betűjel elárulja, hogy a lemezek alatta a FABIA negyedik generációja rejtőzik. A most futó modell 2015-ben mutatkozott be, és igazi kakukktojás a márka modelljei között. Ugyanis nem a konszernnél ma használt MQB platformra épül, hanem egy régebbi „hibrid” padlólemezre, és ez több szempontból sem előnyös.

Így ami biztos, hogy az új FABIA szintet lép, és megkapja végre az MQB építőkészletet, ami jótékony hatással lesz a helykínálatra, és a kínált biztonsági és kényelmi extrák számára is. Arról nem is beszélve, hogy hatékonyabban és olcsóbban lesz gyártható, mint a jelenlegi modell. Erre pedig a szegmens értékesítési darabszámait látva nagy szüksége lesz a márkának, hiszen a FABIA csak akkor maradhat a kínálatban, ha nyereséget termel.

Kívülről a SCALA jegyeit láthatjuk majd várhatóan viszont, amivel a FABIA is illeszkedni fog az aktuális márkaarculatba. Az utastér azontúl, hogy tágasabb lesz majd a jelenlegi változatnál, várhatóan nagyobb központi kijelzőt kap, és a digitális műszeregység megjelenése is szinte biztos. Motorok terén nem lesz nagy tűzijáték, a jelenlegi kínálat akkor változik csak, ha az 1.0 literes motor is megkapja az enyhe-hibrid technológiát. A bemutatóra 2021 őszén kerülhet sor. Helyszínként akár az új Müncheni autószalon – a frankfurti utódja – is lehet, ha addigra változik a járványhelyzet.

Előző

Következő

Trackback/Pingback

  1. ŠKODA újdonságok 2021-ben | Csak a ŠKODA! - […] Az új modell teljesen megújul, méretben is sokat fog nőni. Ez az MQB platformnak köszönhető, amely immár a FABIA…

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!