fbpx
SKODA gyárak

Hol készülnek ŠKODA modellek a világban?

A ŠKODA cseh márka. Azonban ma már nem csak Csehországban gyárt autókat, hanem számos helyen a világban. Olyan városokban is, amikre biztosan nem gondolnál.

Ha egy várost kellene megnevezned, amely ezer szállal kötődik a ŠKODA márkához, kis gondolkodás után biztos rávágnád, hogy Mladá Boleslav. Kezdetektől ez a ŠKODA otthona, és az is marad, ahogyan a ŠKODA is megmarad cseh márkának. Azonban szárnyas nyíllal az orrán már nem csak Csehországban vásárolhatunk autókat,  hanem több kontinens több, mint 100 országában, és a márka dolgozóinak száma is meghaladja a 35 000 főt. Ennyi piacot már képtelenség Mladá Boleslavból kiszolgálni, így ŠKODA gyárat már nem csak Csehországban, de számos más országban is találhatunk.

A ŠKODA jelenleg 8 modellt és annak különböző variánsait kínálja a vásárlóknak. Ezek közül a legtöbb modellt (CITIGO, FABIA, RAPID, OCTAVIA, SUPERB, KAROQ, KODIAQ) mi is ismerjük, de vannak olyan modellek is (KAMIQ illetve a KODIAQ GT változata), amelyek csak a kínai piacon kaphatók.

Előző

Következő

Hozzászólás írása

Pin It on Pinterest

Tetszett?

Oszd meg másokkal is!